reklama

mamy z norwegii

dla rodzicow tylko trzeba bedzie pomysslec o obiadach - cos innego niz zazwyczaj.. ale to nie problem jest. :-) jakiås chinszczyzne albo indyjskie, jakis makaron z czyms fajnym, mam zamiar zabrac ich do pizzerii i na tradycyjne zarelko norweskie. bedå tez jedli w hotelu.. wiec spox!

reklama
oj zgłodniałam , mam chętkę na tego łososia ze szpinakiem , to mnie bierze, jakos to wymyslę po swojem, ale jakie przyprawy , do łososiau?
a co do ryby pogrecku , to tesciowa na 100 % zrobi
ale ciasta w życiu nie zrobiłam , kiedys na zajęciach technicznych murzynka, spaliłam i została trauma , az mi głupio , bo to wstyd , a mój mąż to przyzwyczjony do ciasta w niedziele, w norwegii to miałam wytłumaczenie bo piekarnika nie mamy, ale tu pełen serwis a ja dwie lewe ręce.....oszukam na święta i zrobie z paczki

Mielismy jechac do szwagra na 2 tygodnie ale chyba nic z tego nie wyjdzie i zostaniemy w domku. Na sylwestra tez zadnych planow nie mamy, pewnie w domku ba nawet nie ma gdzie malej zostawic

ok. napisze Ci przepis.. jeszcze cos brzmi dla Ciebie interesujåco?
w niektorych sklepach mozesz kupic gotowe ciasto francuskie - takie do zawijania i zapiekania - mozesz sprawdzic, a moze nawet zamowic u cukiernika... jak nie czujesz sie z tym na silach, bo przepis to tez sie wynajdzie! :tak:

oj ja z ciastem to tez mam historie - babka piaskowa! waniliowo-czekoladowa..
ok 17 lat mialam, kolezanka tlumaczyla jak zrobic.. ciasto podzielic na dwie porcje - do jednej dodac kakao, ja nie zrozumialam, do pol pelnej formy wsypalam kakao, nie wymieszalam, zalalam resztå zoltej masy i do piekarnika. efekt koncowy? . babka jednokolorowa z grudami kakao w srodku!! :-D:-D wstyd bylo o tym opowiadac - wtedy! :-D

bardzo zadko zabieram sie za ciasto, i przewaznie cos spiernicze, ale co tam! jak patrzylam za przepisem dla Ciebie, wynalazlam jakis placek imbirowy....

a Twoj murzynek!? - PRAWDZIWY MURZYNEK!! :-D nie przejmuj sie i eksperymentuj!!

chociaz , to nie takie proste, sprawdż i czy smaży sie rybe i potem w ciasto , czy surowe w ciasto i do piekarnika, lepiej nic nie będę kombinowac bo naprawde spier... , zrobie wg przepisu:tak:

wiecie co marzy mi sie własna restauracja, ale to nie takie proste...., zero doświadczenia,
a jak wyglada w norwegii , jeśli ktos chciałby założyć swój własny interes?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry