reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
małalinka to pewnie przez burzę hormonów, a jeśli chodzi o traktowanie kobiet w ciąży, to rzeczywiście jest z tym poprostu źle! pamiętam jak byłam pod koniec ciąży,w maju na poczcie, i NIKT mnie nie przepuścił! Ogólnie przez całą ciąże to może raz ktoś mi ustąpił, więc musisz uzbroić się w cierpliwość. Znieczulica!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam:-)
gonia dzięki za podpowiedz z pracą...męczę się z pisaniem pracy mojego męża :baffled:
Seka z pewnością będzie dobrze:tak:
małalinka w naszym kraju szacunek ludzi do ludzi czasami jest ponizej normy...i to nie tylko w tym podłym mieście...
jak mnie to wnerwia jak starsi ludzie wymagają kultury od mlodych a sami za grosz kultury nie mają!!! eh....
prosty przyklad- chcąc przejsc przez ulice z małą na spacerze tylko mlodzi kierowcy się zatrzymają...staruchy jadą ostro przed siebie!!! nie obrażając- oczywiście nie wszyscy są tacy...ale mało jest osób starszych które sobie przypominam by mnie ustąpily miejsca z brzuchem...czy na przejsciu z dzieckiem itd.itp. I nie mówię tu oczywiście o osobach które siedzą np w autobusie bo nie są w stanie stac...eh...szkoda nerwów!

Maja miała wczoraj szczepionkę, dziś pojawiło się zaczerwienie w miejscu wkłócia, co robiłyście w takim przypadku? Pielęgniarka coś mówiła o przemywaniu wodą z sodą

Gonia mi też pielęgniarki mówiły zawsze o wodzie z sodą oczyszczoną...ale nigdy nie musiałam stosowac bo nic sie nie działo. Ja zawsze po sczepieniu delikatnie smarowalam okolice ukłucia altacetem w żelu- ma m.in. działanie przeciwzapalne,przeciwobrzękowe, ochładzające i łagodzące dolegliwości bólowe. Moja mamuśka też tak robiła i zawsze skutkowało. Jak masz cos takiego to posmaruj może to złagodzi... A i ta sodą też przemyj- nie zaszkodzi...tylko nie pamietam proporcji...1 łyżeczka na szklankę...czy na pół szklanki...eh nie pomoge bo nie wiem.

Ostatnia edycja:
goniasobol mozesz przemywać tak samo solą fizjologiczną,altacet tez jest ok ten w proszku do rozpuszczania,wtedy najlepiej chłodny przyłożyć zeby zminimalizować stan zapalny. Najważniejsze zeby utrzymac miejsce wkłucia w czystości a miejscowy odczyn zejdzie.

Dzięki dziewczynki za podpowiedzi, przemywałam wodą z sodą i już jest lepiej.
Muszę pochwalić moją Majeczkę, bo u nas dziś drugi dzień bez monia!!!!! Wczoraj wyciełam dziurę w smoku i dałam Mai, a ona "momo dziula" i wyrzuciła go. Jak jej się jeszcze czasem o nim przypomniało to dałam jej z tą dziurą, a ona nie chciała takiego.Nie płakała, dziś to nawet nie wspomina o moniu. Wczoraj jak szła spać po południu to trochę possała monia, ale wieczorem zasnęła bez monia:happy2: i noc też upłynęła bez monia, mam nadzieję, że tak już zostanie, dumna jestem z tej mojej córci! A i mówi coraz więcej, wszystko powtarza.
A jeśli chodzi o mnie to cała ta sytuacja z naszymi wspaniałymi sąsiadam nastraja mnie pesymistycznie, jestem zła i nic mi się nie chce!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y: mam dość.

Hej! Witam dziewczyny, jestem w 37tc i niedługo zostanę mamą nie z samego Radomia, ale z bliskich okolic ;) Chciałabym rodzić na Tochtermana, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący i w związku z tym mam takie pytanie, czy możecie coś powiedzieć na temat porodów rodzinnych w tym szpitalu? Jak to wygląda w praktyce, czy są jakieś lepsze warunki, oddzielna sala i mąż może być od początku do końca przy porodzie itp.? Czy po prostu sala zbiorowa i może się trafić 2 takich facetów na sali porodowej? I czy rzeczywiście warto czy nie warto? Będę wdzięczna za jakieś info.

reklama
Witaj Rachel . Niestety nie pomogę w kwestii szpitala na Tochtermana, bo rodziłam na Józefowie, ale pewnie inne mamuśki coś Ci podpowiedzą.
Moja Majuńka już słodko śpi, za nami trzeci dzień (i noc) bez monia:biggrin2::biggrin2:!!!!!!!!!!!! Cieszę się niezmiernie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry