reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Radomia :-)

Hej:biggrin2:
no to zazdroszczę wam dziewczyny,że wsze Niunie grzeczne...bo moja dziś to dała mi popalić:baffled: jakaś taka marudna była...już o 3 się obudziła na mleko choć zazwyczaj śpi już całą noc i wstała o 7 jakby lewą nóżką...
ale już słodko śpi więc mam troszkę czasu dla siebie:biggrin2:
Renatka ja jak byłam młoda i piękna hehe (gonia jak w zeszłym roku kończyłam 25 śmiałam się że mam już za sobą ćwierć wieku) wybrałam dla Pauli tako jumper x : http://www.abobo.pl/index.php?products=product&prod_id=66
Jestem zadowolona- nigdy nic się nie zepsuło...a jeździł zarówno po mieście jak i po lasach i koła spisywały się świetnie.Kolorku nie mogę znaleźć bo nigdzie takiego nie ma- oryginalny ;)))
Jedynie zimą stwierdziłam że gondola mogłaby być szersza- ale z czego wiem we wszystkich tych wózkach jakie teraz robią są dość wąskie w porówaniu z takimi klasycznymi z przed kilku lat...
No to ja w takim razie muszę do kimexu się wybrać - na necie wyczytałam że mają tam ten model baby design a może i ten coneco uda mi się zobaczyć...
Muszę poszukać :biggrin2:dzięki za podpowiedzi!
gosiula23rex ost 2 miesiące w tym mieście??a to gdzie ten twój domek powstaje?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny
mam pytanie rodziłyście niedawno w Radomiu, więc jest u nas jakaś lista rzeczy koniecznych do zabrania do szpitala, np. kolezanka w Szydłowcu musi mieć podkłady na łózko, lewatywę , i dużo innych . a i jeszce w jaką torbe spakowałyscie się do szpitala , bo mi tego strasznie dużo wychodzi ,a nie chę się pojawić z waliza jak na dwutygodniowe wczasy z mężem??

Cześć dziewczyny:-)
Nie mam ostatnio czasu nic popisać :-( dorwało nas chorubsko. M zgorączkowany, zakatarzony, zakichany itd a do tego musi pracować bo dopiero co sie zatrudnił więc nie może pójść na L4.
Niunio przez ostatnie 3 dni miał gorączkę. Dziś już lepiej - nie ma temperatury, ale glutki to mu lecą strasznie a co najgorsze nie daje sobie ni jak oczyszczać noska. Martwi mnie to bo ledwo mu minął poprzedni dwutygodniowy katar i znów gehenna :wściekła/y:
Ja też zasmarkana ale muszę być na nogach żeby to wszystko ogarnąć.

Też się muszę za jakąś spaceróweczką na wiosnę rozejrzeć.
renatkanuta witam na forum :-) Moja siostra chodzi do dr. Nowocień i bardzo sobie ją chwali więc mam nadzieje, że i Ty będziesz zadowolona. Też miałam to nieszczęście trafić kiedyś na Skałbanię i powiem tylko tyle, że takim ludziom to po powinno się fundować bilet w kosmos -oczywiście tylko w jedną stronę!!!

Widzę, że nie tylko mój brzdąc nie przesypia całej nocy. Budzi się ze 2, 3 razy na cyca i od razu zasypia oczywiście w naszym łóżku - uwielbiam spać z moją kruszynką ale wiem, że powinnam go nauczyć spania w swoim łózeczku. A on tak nie chce, nawet w dzień nie chce się w nim bawić :dry: nie wiem jak mam się za to zabrać a M chciałbyć mieć łóżko tylko dla nas.... Do tego teściowa ciągle truje, że dzieci to już od pół roczku całą noc przesypiają a na myśl, że mały śpi z nami to jej włosy dęba stają - według niej to jest nie do pomyślenia :no:

Lece bo musze konspekty na zaliczenie pisać.
Wszystkim chorym zdrówka
Zdrowym żeby nie zachorowali
Pozdrawiam

Z tego co na szybkiego pamiętam to ja miałam dla siebie lewatywę (mi nie była potrzebna), podkłady poporodowe, gatki siateczkowe, piżamę do porodu, 2 przystosowane do karmienia +staniki, szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic, wazelinę do ust, mydełko do hig. miejsc intymnych, kosmetyki, wkładki laktacyjne, woda, coś na przekąskę.
Dla maluszka: ubranka, pampersy, chust. nawilżone, kosmetyki, rożek, tetry
Oczywiście ubezpieczenie, karta ciąży, wymagane badania
To tyle co zapamiętałam, pewnie mi coś umknęło to dziewczyny uzupełnią :-)

Witam!
Ja niestety nie pomogę, bo rodziłam w Kielcach, ale pewnie inne dziewczyny coś podowiedzą.
Seka zdrówka życzę! U nas dziś nocka nawet znośna jedna pobudka przed 4 godz i o dziwo mleko musiałam małej zrobić a reszty nie pamiętam bo padłam poprostu. Kłopoty dziś za to były z usypianiem mimo, że trwało godzinkę nie poddałam się i w nagrodę Wenia pospała ponad 2 godzinki.:-)
Editp mój domek jest niedaleko Kielc. A jeśli chodzi o coneco flasha to w kolorino był swego czasu.
Pozdrawiam!

hejka
a my dzis u lekarza bylismy bo Kuba ma mega odparzenie w pachwinach./...ehh zachcialo mi sie lidlowskich pieluch....ale mamy masc i clotrimazolum wiec pewnie wszystko wroci do normy

my milelismy tako wozek granatowy jestem zadowolona tylko nosidelko mi sie nie podobalo bo obicie bylo dosc twarde i takie nieprzyjemne....ale wozek oki...

gosia zazdroszcze przeprowadzki ...podobnie jak gonia licze na przeprowadzke w tym roku...:-p

Ja się ostatnio skusiłam na carrefurowskie pampersy i synek też zapłacił to odparzeniem pupci - w ogóle nie wsiąkały moczu! Na szczęście szybko zauważyliśmy i za dwa dni było po kłopocie. Dużo wietrzyliśmy pupcię i smarowałam cieniutko sudocremem, a i nie wycierałam gotowymi chusteczkami tylko przemywałam wodą z mydełkiem.

Dziewczyny zazdroszczę wam własnych domków...

Miłej nocy :-)

kasieńka77 ja rodziłam na Józefowie, musiałam mieć kosmetyki i takie tam dla siebie,no i dla dzidzi ciuszki, pampersy, chusteczki i tyle, podkłady były szpitalne. Moje rzeczy spakowałam do jednej torby, Mai do drugiej, inaczej nie dało rady, bo dużo tego wszystkiego.
seka teraz do okoła choróbska, taka pora,my byliśmy delikatnie przeziębieni w tamtym tygodniu, na szczęscie już jesteśmy zdrowi,a z tym spaniem naszych dziciaczków, to różnie bywa i teorie,że dzieci powinny spać całą noc się nie sprawdzają, Maja jak była młodsza spała lepiej i w swoim łóżeczku, a teraz, pośpi do1 sama a później śpi z nami.
mnie przed marketowymi pieluchami przestrzegała koleżanka i od początku jesteśmy im wierne, no i dupka nigdy się na szczęście nie odparzyła,
agacjone niech dupka Kuby szybko wraca do normy.
Pozdrawiam

Hej dziewczynki:-) Seka Wracajcie do zdrówka!
kasienka torba mamusi idącej rodzić niestety zbyt mała nie jest - tak to już jest więc nie martw się że będziecie wyglądać jakbyście na wczasy przyjechali;-)
kurcze ja nie wiem jak tu to jest z porodami ale mam nadzieję że jak będziesz po wszystkim znajdziesz czas by coś niecoś opowiedzieć i o szpitalu i o opiece...gdzie zdecydowałaś się rodzić?
goniasobol a ty jak wspominasz józefów?
pytam z ciekawości bo mój mąz cos mi dzisiaj znowu o drugim dzidziusiu mówił...z jednej strony to bym chciała...ale z drugiej...po prostu się boję:szok:
gosiula to widzę że nie tylko ja miałam dziś pobudkę o mleko- moja była już ok 2:baffled:co to się dzieje:baffled: nie przywykłam do takich pobudek nocnych...a raczej odzwyczaiłam się od nich ;-)
Moje cudeńko zasnęło dziś w 10 minut - suuuuukces!
ale co mi po tym skoro nadal z mońkiem :baffled:
ja nie wiem jak ją tego oduczę:-(heeeeelp:-Dseka/agacjone a wasze niuńki korzystają ze smoków?
Co do pieluch my zawsze pampersy albo happy kupowaliśmy ale przyznam że ostatnio właśnie zastanawialiśmy się czy by nie wypróbować np dada z biedronki...ale po waszych wpisach chyba jednak zrezygnuję...
Miłego wieczorku i spokojnej nocy!

reklama
Moja Majeczka też już śpi i też z moniem, narazie nie podejmuje z nią walki,bo wiem,że nie wygrałabym:no:
edit a jeśli chodzi o moje wspomnienia z Józefowa, to niestety nie są one przyjemne:no:, sam poród ( cc ) wspominam dobrze, bo szwy mnie nie ciągnęły, mogłam szybko chodzić,karmiłam itd. ale opieka pielęgniarek była słaba, takie jakieś nie miłe były, ciężko było się o coś doprosić,a jak się je wzywało to niektóre miały wielkie żale, że o byle co się po nie dzwoni, a przecież przy pierwszym dziecku nie wie się wielu rzeczy, Przed porodem leżałam tydzień na patologii ciąży, i tam pielęgniarki do rany przyłóż, super były! Także z tym Józefowem, to zależy jak się trafi, ale to pewnie wszędzie tak jest:tak: No ale przy drugim dziecku ma się już jakieś doświadczenie,więc może będzie łatwiej. Ja też czasem chciałabym mieć drugą dzidzię, ale postanowiliśmy, że jak będziemy mieszkali w swoim domku to wtedy postaramy się o rodzeństwo dla Mai:-)
Dobranoc

Do góry