reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Radomia :-)

ano bo ja w tych koszach grzebałam to może i dlatego kiepskie.
renatkanuta koszulka nocna do karmienia z allegro: malgosiaz_zz, patrzyłam teraz to 32 zł juz kosztuje ale chyba 8 zł zwykła przesyłka pocztowa.

reklama
Małalinka , dziekuje :) od malgosia_zz zamawiałam kilka rzeczy ciążowych ;D zadowolona jestem z nich wiec pewnie piżamkę tez zamówię :)

to fajnie, ja niestety dopiero pod koniec ciąży na nią trafilam wiec bardzo sie nie obkupiłam:-). i patrzylam teraz na butelki tommee tippee,za jedną 150 ml w kimexie dałam 25 zł a na allegro po 12.5zł-i z przesyłką taniej wychodzi niz w tym sklepie ale jaja! Popatrz po aukcjach czasem mają przy butelkach albo laktatorach wysyłkę gratis-tak miałam przy butelkach Avent kiedys.

spadam prasowac,może się jakiego seriala obejrzy przy okazji:-)

renatko ja wszystkie butelki, smoczki, etc etc to sobie na allegro zamówiłam, a mam butelki Tommee Tippee 150 i 240, potrzebowałam szybko jakieś do kaszki i kupiłam w sklepie osiedlowy Canpol balonik dużą za 19 zł i po 2 tyg skalę szlag trafił i jak tu podawać bez skali?? teraz zamówiłam na alle NUka first chosie, ze smoczkiem do kaszki i uspokajaczem...
do kimexu lubię czasem wyskoczyć bo lubię sobie pooglądać hehe albo jak musimy kupić komuś prezent...

hej no ja tez mam butelki z allegro aventu i tt,a jedną canpol dużą szklaną za 7 zł i to głównie mojej mamie służy(bo kiedyś to tylko szklane były...itp i ona lubi szklane więc niech już ma i dziecko nią przepaja:-D ) Narazie jest w dobrym stanie no ale to przeciez szklana :-D

Coś dziwnego sie stało dziecku mojemu-karmie ją co 5 godz! rano o 8 ,potem o 13 i o 18, a po wieczornym karmieniu już spi i to bez lulania,odkładam do łózeczka,daje smoka i usypia grzecznie na 8 godzin. czy to normalne dla 2-miesięcznego niemowlęcia? aż sie nudze przy niej,upiorę,ugotuję i jeszcze seriale oglądam bo w dzien grzecznie w wózku leży i się przygląda. A i jeszcze książkę przeczytałam:szok: swoją drogą bardzo fajna-Babska misja, polecam
Jednak dziwi mnie jej rzadkie jedzenie,czy tak ma byc???

Trochę dziwne dla takiego szkraba małego, ale może tak ma po prostu i jej starcza jeść co 5h, jeśli jest zdrowa itd. Mi położna mówiła, że w dzień dziecko powinno jeść co 3h i trzeba je budzić na jedzenie a w nocy dać odpocząć i niech śpi ile chce. Ale pewnie ile ludzi tyle opinii, bo dzieci też różne. U mnie to tak wygląda, że w dzień robi drzemki po 30-40 minut a w nocy przesypia od ok. 21 do 8 rano a cyca dam raz tak na pół śpiąco i dalej śpi. Już jest bardzo ciekawski i szkoda mu w dzień marnować czas na sen jak się tyle dzieje :)

Witam!
Nareszcie super pogoda, Wecik ma katar ale na szczęście nie musimy w domciu siedzieć. Jutro już mężulcio przyjedzie tak mi się tęskni mała na wszystko mówi tata...
Mojemu dziecku tak się na dworze spodobało, że codziennie jest afera jak do domu idziemy. A na placu zabaw strasznie naśladuje starsze dzieci na wszystko chce wejść itp..itd. Oj!dziewczyny dobrze mi tu na wsi... na ogrodzie wszystko kwitnie pachnie sielskie życie..
Pozdrawiam!

Dzień dobry!
gosiula u nas też powrót do domu zawsze wiąże się z krzykiem!:-D
dziewczyny zazdroszczę wam takich "śpiących" dzieci:-D,moja Majeczka ma prawie 2 latka, a w nocy budz się wiele razy.... a potem ląduje w naszym łóżku, kiedy ja się wyśpię?
pozdrawiam

Hej dziewczyny!!
dawno mnie nie było...jakoś tak czasu nie mam...
ale piękna pogoda nareszcie!!!:-) a moja kochana córeczka bierze antybiotyk niestety:( a wszystko za sprawą kleszcza z którym przyjechała po weekendzie u dziadków :-( bylysmy u lekarza i profilaktycznie zapisala antybiotyk zeby czasem boreliozy się nie nabawić:szok:
z innych nowosci to musze pochwalic moja córe że lata wreszcie bez pampersa i w domku i na spacerach...i w dzien śpi tez bez pieluszki... tylko na noc zakladam...i tu pytanie do goni- czy majusia przesypa cala noc bez pampera?czy to wogole mozliwe? bo nie wiem czy nadal zakladac czy moze i na noc nie dawac...
Pozdrawiam was cieplutko:-)
małalinka ale Ty masz dobrze z twoim maleństwem ;-) jeśli przybiera ok na wadze to napewno dzidziusiowi wystarcza jesc tyle ile je. mi polozna tez cos tam mowila o budzeniu ale ja nie budziłam małej do jedzenia- karmilam wtedy kiedy chciala i najwazniejsze bylo aby prawidlowo przybierała na wadze.

reklama
Hej!
edit rzeczywiście dawno Cię tu nie było:tak:, gratulacje dla Paulinki! a jeśli chodzi o noc bez pampersa, to u nas to było tak, że przed tym jak oduczałyśmy się pieluch, Maja już dosyć długo budziła się z suchym pampersem. Tak wogóle to dlatego zaczęłam ją odpieluchowywać, ale jak Paulinka jeszcze siusia w nocy to chyba musisz jej zakładać, no chyba,że wstaje z suchą pieluchą

Do góry