reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z tatusiami z turcji

Pewnie,ze szkodaby bylo naszej znajomosci.U mnie tez pelno zawirowan-egzaminy zblizaja sie juz milowymi krokami-a mam ich sporo bo az 9-no i tez nie z byle czego,ciezkie przedmioty i wszystkie po angielsku.dlatego tez wiecej czasu spedzam teraz nad ksiazkami niz z rodzinka....Jestesmy tez w wirze spraw urzedowych,a mianowicie czekamy na przyznanie Alemu karty pobytu.Karte juz wystawiono,jeszcze tylko nie dotarla z Wroclawie do naszego urzedu.Ale tym razem bylo o wiele wiecej problemow-wymagali wiecej dokumentow z Turcji,no i z tlumaczeniami tez bylo ciezko,zeby zdarzyc na czas.Potem zostalam wezwana na PRZESLUCHANIE- :) :) :)Tak,spisywali protokol.bo podejrzewali,ze nasze malzenstwo jest juz fikcja,gdyz Ali kilka lat temu,gdy mial przyznan juz karte to jej nie przedluzyl i wyjechal z Polski.Mysleli,ze ja tutaj bylam a on tam przez te 3 lata!!!!!!!!No i musieli na podstawie zeznan stwierdzic co bylo tego przyczyna.Musialam im tlumaczyc i legitymowac sie paszportem,ze razem z dzieckiem tez bylismy w Turcji-no mowie wam,straszne zamieszanie i tylko stres :mad: :mad:No ale mamy to juz na szczescie za soba.Jak tylko odbierzemy karte to bedziemy sie starac o pozwolenie na prace-no i mysle,ze z tym tez bedzie sporo klopotow.Poza tym planujemy wyjazd na wakacje -ale nie do Turcji-tylko nad nasze polskie morze-prawdopodobnie Gdynia lub Gdansk.A jakie wy macie wakacyjne plany???

reklama
Oj Aniu,chyba znowu zostałysmy same na tym forum :( :( :(Szkoda.....a jak tam zycie w nowym mieszkanku?Nie wybieracie sie na pare dni do Turcji ,zeby jeszcze zobaczyc sie z Tonym przed słuzba???Jak juz wczesniej pisalam my w tym roku spedzimy wczasy nad polskim morzem,Ali nie dostanie urlopu,aby poleciec do Turcji.Ale ja juz przestałam tesknic za Turcja,wrecz odzwyczaiłam sie od niej.Ali dostalam w piatek juz decyzje o przydzieleniu mu pobytu na 2 lata.Bardzo sie cieszymy z tego,jeszcze bardziej,iz wyszly nowe przepisy i nie musimy starac sie o zadna zgode od wojewody na pozwolenie na prace.Jeszcze rok temu potrzebna byla taka zgpoda.A ja trudno bylo zdobyc,no i bardzo droga procedura-ok.1000 zl.Na szczescie juz nas to omienelo.Ali na podstawie katy pobytu moze pracowac gdzie tylko zechce. :) :)Chociaz to dobre,bo ta biurokracja potrafi czlowireka zalamac.Poza tym nadal KUJE :)do egzaminow.W srode juz przyjezdza moja rodzinka z USA-na miesiac-znowu bedzie duzo chaosu w domu-ktory rtylko Emrah uwielbia.

Tak to wyglada, martwie sie co z Ewleka....

U nas spox, niestety tatusia nie odwiedzimy ze wzgledow finanasowych :-[ ostatnio mamy sporo klopotow z pieniazkami... oj, gdyby nie moi rodzice...

wszystko to sie ciagnie...

mieszkanko jeszcze nie skonczone- jeszcze z pol roku to na pewno potrwa...

Fajnie ze Ali dostal prawo pobytu... A jak on sie tu czuje,,, Nie teskni??? Pozdrawiamy!!!

powiedzmy, ze biore to pod uwage. W Polsce z praca trudno, a nie wiem na ile moge liczyc na partnera, na razie jak sie okazuje nie bardzo....

Anusia dlaczego wolisz wrocic do Stanow?Z tego co piszesz to Tony chyba nie za bardzo chce tam ponownie zamieszkac?My na razie bedziemy w Polsce,a za jakies 2 lata zobaczymy jak bedzie wygladala sytuacja.Ali ma tu legalna prace ,wiec nie jest zle.Ale jesli po ukonczeniu studiow nasza sytuacja sie zmieni-roznie w zyciu bywa-to nie wykluczam powrotu do Turcji.Chociaz wolalabym,aby do tego nie doszlo.

u nas znowu wszystko ucichnęło.Moze Ewelka pojechala do Polski i dlatego nie daje znaku zycia?A jak tam Aniu u ciebie i Zuzi?Jak ida wam szczepienia?Ja pamietam,ze Emrah ciezko znosil szczepionke hiberixu i tezca.teraz dopiero za rok wybierzemy sie na bilans czterolatka.a szczepienia ponownie sie zaczynaja bodajze ok.6 roku zycia.obecnie robimy malemu badania z powodu dosyc czestych wymiotow.pojawiaja sie one zazwyczaj po bieganiu i innych wariacjach.w przyczlym tygodniu ,gdy juz bede po wszyskich egzaminach to polozymy sie do szpitala na 3 dni.Na razie wszyskie badania ambulatoryjne wyszly dobrze....Poza tym nadal jestem zawalona nauka,ale tylko do srody-wtedy mam juz ostatni egzamin.Ali pracuje,jest u nas rodzinka z USA-przyjechali na miesiac czasu.jest nam bardzo wesolo.W lipcu wybieramy sie na 2 tygodnie nad polskie morze do Gdyni.

reklama
Do góry