reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z tatusiami z turcji

hm,no mi akurat bardziej sie podobaja imoiona tureckie dla dziewczynek niz dla chlopcow,ale gdybym miala jeszcze jednego synka to myslalabym o imieniu -DENIZ,ILKIER,SELIM,SERKAN,ALPAY.Co do dziewczynek to na pewno bylaby DILARA,lub ewentualnie SAHRA.

reklama
wiesz co Deniz to ja juz myslalam na poczatku, ale odpada z dwoch powodow, wiele dziei pochodzacych ze zwiazkow mieszanych dostaje takie imie wlasnie z powodu jego uniwersalnosci, wiec juz za duzo Denizow w naszym otoczeniu sie porobilo, poza tym wole imie ktore bedzie tylko dla chlopca, ostatnio wlasnie na Wigilli, zdarzyl sie smieszny incydent, bo Mikolaj z rozpacza w oczach nie wiedzial do kogo nalezy prezent bo byly oba tak samo podpisane, a byl i chlopiec i dziewczynka. Glupio by wyszlo, gdyby po rozpakowaniu okazalo sie ze chlopak dostal lalke np.:) W stu procentach sie z Toba zgadzam wiecej jest ciekawych i ladnych imion dla dziewczynek niz dla chlopcow.

Ze tak sie wtrace dziewczyny. Mi np podoba sie imie Ayhan i ma piekne znaczenie, czyz nie? Adnan tez nie jest brzydkie, tak ma na imie brat mojego kochania...

no a tym imieniem Deniz to faktycznie Turcy sobie namieszali :)Ale wlasnie duzo miesznych malzenstw tak nazywa swe dzieci.My w ostatniej chwili zmienilismy na Emrah.Takie mi tylko szybko przyszlo do glowy w urzedzie.A chcialam to ja miec swoje na wierzchu,bo Ali mial dziwaczne pomysly.Np.Cihan(jak wiecie wymawia sie DZihan)-wiec chcialam uniknac skojarzen z islamskim dzihadem :)Potem byl tez TUNCAY,FURKAN-ostatnio najpopularniejsze imiona w Turcji.Ale mnie sie nie podobaly.No i droga eliminacji pozostal Emrah.Reszta imion ,ktore juz wam wczesniej napisalam maja juz inni chlopcy w Alego rodzinie,wiec glupio byloby je powielac.Szkoda tylko,ze wtedy nie przyszlo mi do glowy imie ILKIER-bo bardzo mi sie podoba,ale wczesniej nie mialam z nim stycznosci.Ayhan tez jest fajne.Choc to imie meza mojej szwagierki :)LEVENT tez jest ciekawe...............Fajnie,ze ty Anusia juz od dawna jestes pewna imienia swej kruszynki :)

Moze bedzie po terminie?Na pewno masz juz taki ciezki brzuszek,ze z checia chcialbys urodzic za te 2 dni,prawda?A co sie dzieje z Olga???????????Zalozyla caly ten watek,a dlaczego do nas nie zaglada?Anusia ,ty masz z nia kontakt.Nie masz zadnych wiesci?

Czesc dziewczyny nazywam sie Ewelina.Od 4 lat mieszkam w turcji niedaleko İzmitu w Darica.Mam 3-letnia coreczke Anielke Aslı.Czytam wasze listy juz od dluzszego czasu.Szukam kontaktu z dziewczynami z okolic İstambulu i İzmitu.A Tetce i Anusi zycze latwego i szczesliwie zakonczonego porodu.Dziewczyny mozecie dac swoim dzieciom dwa imiona.Bardzo praktyczne rozwiazanie.pierwsze polskie a drugie tureckie bo w Polsce oficjalnie urzywa sie pierwszego a w Turcji drugiego.Pomyslcie o tym.

reklama
Do góry