reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Dowiedziałam się właśnie, że mój nowy paszport musi być ważny 6 miesięcy przed wjazdem i 6 miesięcy po wyjeździe z Turcji:szok: co znaczy, że muszę się zabrać za jego wyrobienie, nie wiecie czy habibków też coś takiego dotyczy, bo mój planował robić paszport i od razu wizę:szok:

reklama
Ilona z tego, co ja wiem, to Twoj paszaport powininen miec date waznosci 6 miesiecy dluzsza, jak planowany pobyt w Turcji:tak:.
Co do tureckich paszportow, to sprawa ma sie chyba podobnie. Moj Ahmet powiedzial, ze nigdy o 6 miesiacach przed wyjazdem nie slyszal:szok:... Jedyna roznica jesli chodzi o tureckie i nasze paszporty, to ich waznosc - nasze wydawane sa na 10 lat, tureckie roznie - 1, 3 i chyba 5... Najlepiej jednak zrobisz, jesli to wszystko sama sprawdzisz;-)... papa

taki mały a już się do utrzymania rodziny dokłada :-p
ehhh - prawdziwy mężczyzna z niego :happy:
a jak heheh sebuś wie co trzeba , a co nie

Idealna mój A. nie posci , a gdyby nawet hehe ja bym nie pościłą z nim o nie , zreszta ja coraz bardziej szersza sie robie hmmm 78 kg wowwwwwwwww ,ale sie spasłam , matuniuuu

Tureckie paszporty wydaja na tyle ile ktos da pieniedzy heheheh , bo to u niech od kasy zależy , dasz wiecej masz na dłużej , wiem bo mój A. przedłużał w TR i tu w Pl też

bardzo dobrze Ilonka , konsulat odpowie na pytania , ale nie zawsze odpowiadaja wyraźnie , wiec lepiej by było żebyś zadzwonila . wiem , ze to koszt , ale wtedy masz pewnosc i wypytasz o wszystko

Ramazan sie zaczal,co rano przed wschodem slonca spaceruja pod domem panowie(davulcu) z ogromnym bebnem i bebnia zdrowo,aby obudzic tych wlasnie co poszcza-trzeba przeciez cos zjesc zanim dzien sie zacznie,a i modlitwe odbebnic..ja dostaje szalu.Po Ramazanie chodza i zbieraja co laska za wykonana prace:)
W rodzinie mojego meza tylko niektorzy poszcza-np. co ktorys Ramazan robi to tesciowa(w tym roku akurat tak).Samo niejedzenie posilkow w ciagu dnia moze i nie byloby tak uciazliwe,ale oni nawet nie pija zwyklej wody az do wieczora!!!Stad tez uwazam przy calym szacunku do islamu,ze taki post ramazanowy(oruc)-jest wysoce niezdrowy-caly dzien nic,a pozniej pol nocy wielkie obzarstwo.No i naturalnie nie zamierzam tego probowac.

İdeaL Ask czyzby zasmakowal ci szpinak w pomidorach?:)Baaardzo proste i szybkie danie.
Powodzenia w nauce tureckiego:)

Pozdrawiam Was serdecznie!

masz racje i to jest bardzo niezdrowe , stad ciagle ich problemy z brzuchem , Ayku opowiadal , ze w czasie Ramazanu szpitale sa zawsze przepelnione hmmmm i czy to ma sens , 0 w dzien , a w nocy az sie pochorowac

tez mam wielki szacunek do ich religi , ale niektore sprawy sa absurdalne i smieszne dla mnie

a ja z zupełnie innej eczki - bylo z tego sporo smiechu na salam wiec moze i tutaj sie przyjmie - to szczegolnie do dziewczyn ktore nie uczesticza w salam

mam nadzieje ze Idealna mi wybaczy ze jej linka tu posylam :-D

MakeMeBabies

ja sie poplakalam ze smiechu jak zobaczylam efekty :-D (nie trzeba sie rejestrowac wystarczy klikac SKIP)

reklama
Do góry