• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dziewczyny ja juz wprawdzie jestem troche starsza stazem jesli chodzi o bycie mamusia ale mysle ze moje rady tez sie wam przydadza.
Ja nie pracuje.Pracuje tylko moj maz.I zeby dostac jakiekolwiek dodatkowe benefity musi ktos pracowac legalnie wtedy jest bardzo latwo dostac np.child benefit.My zlozlismy wszytkie dokumenty i przyznali nam ten child benefit :) i nawet wyrownali od dnia kiedy zlozylismy papiery.Ale najlepiej jak dzidzia sie urodzi to od razu skaladac bo sie nie traci pieniazkow.Ja zlozylam niestety jak Julcia miala juz prawie 5 miesiecy czyli tamte pieniadze przepadly.Teraz tez bedziemy starali sie o council house.Moze sie uda.OBY!!!A co do zakupow Lwico to my kupywalismy wozek i cala reszte w Mamas&Papas.Troche drogawy sklep ale dobry jakosciowo.Poza tym ubieram Julcie w NEXT.Super ciuszki i nie specjalnie wygorowane ceny.Maja tez ubranka dla new born babys...
Poza tym Mothe Care tez jest fajnym sklepem.Tam kupisz juz wszystko.Od ubranek po wanienke i pieluszki.
Jesli chodzi o pampersy(czy inne jednorazowki)ja kupuje w TESCO.Wychodzi taniej ;)
Pozdrawiam.

reklama
I mam jeszcze pytanko do mamus.Dziewczyny w jakim proszku pierzecie ubranka maluchow?I gdzie go kupujecie?I cos jeszcze.Czy w UK mozna kupic takie soczki typu bobofrut.Mam na mysli takie przecierowe soki a nie takie klarowne...Dzieki z gory za informacje ;)

Ivonek, jesli chodzi o soczki i przeciery dla maluszkow, polecam hipermarket Asda, jedna strona alejki jest zawalona przetworami dla maluszkow.
A z proszkow wybralam Persil non-bio i jak na razie sprawdza sie bez zarzutu i pieknie dopiera ;D

Lwico, ja wiekszosc rzeczy kupowalam w Mothercare. Ciuszki bardzo ladne i niedrogie ma tez H&M ;D Przynajmniej maja wiekszy wybor kolorow dla dziewczynek, nie tylko rozowy ::) Sporo rzeczy kupowalismy na e-bay`u. Mozna wylicytowac naprawde dobra cene. ja kupilam fotelik samochodowy z Mamas &papas za 18 funtow. Jest niezniszczony i sluzy nam swietnie ;D

Jesli chodzi o porod to mnie odpowiadalo znieczulenie gazem, do tej pory milo to wspominam ;D Jesli mialabym jeszcze kiedys rodzic to tylko w Anglii.

Witajcie,szkoda ze nie moge trafic na was dziweczyny,wiedze ze raczej jestescie w popoludniowych godzinkach.Dzieki za info,
Co do mieszkan z cansilu to chyba nalezy to wszystko zalatwiac wlasnie u nich,najlepiej bedzi jak sie przejde i dowiem co i jak.A z rezydentem to sie wlasnie zastanawim gdzie wyslac paiery do home office????Moze znacie jaies srtony www,gdzie mozna cos na ten temat poczytac????????
Slyszalm,ze duzo kobiet decyduje sie na porod w wodzie,ja w sumie jeszcze nie myslalam o tym,jak na raze zalwiamy mieszkanko, musimy zmienic lokum,a roznego rodzaju doatcje by sie przydaly pozniej:)

widze dziwczyny ze jestescie zadowolone z tutejszej opieki,mila jest obsluga,bo powiem wam nasluchalm sie troche o porodach w Polsce i sie przerazilam,jak mozn tak ludzi traktowac,kumpela mi opowiadal,ze polozne sa straszne,niektore ne pozwola ci nawet krzyknac,oni marudzic,bo zaraz maja odpowiedz"chcials dziecko to teraz cierp"jak tam mozna postepowadz z ludzmi,niestesmy przedmiotami.kazda z nas inaczej przechodzi to wszystko i wydaj mi sie ze troche taka znieczulica jest u nas,nie wszedzie na pewno tak postepuja i rozne sa szpitale,ale w sumie ja wole tutaj rodzic,bez dwoch zdan.

A co do ciuszkow to sa fajne sklepy wszystki co wymienilyscie,NEXT ma fajowe dla dzieci,a inne dodatki MotheCare.Oj juz nie moge sie doczekac zakupow,kazda najmniejsza rzecz bedzie mnie ogromnie cieszyc,w kocu to nas pierwszy skarb:)
Trzymam kcuki IWONEK abys dostala mieszkanko
BEATA na pewno twoj synej jest pocieszny i kochany ja tez cos czuje ,ze bede mial synka,niech sie tomcio chowa zdrowo i wesolo, Beata mozesz sprawdzic na tej stronie czy chinska metoda planowania dzieci sie sprawdzila w twoim przypadku,jestem ciekaw,bo u innych znajomych tak:
http://www.bajbus.pl/index.phtml?ids=zanim&kat=swiadome&tmt=chinska

pozdrawiam musski goraco ;D

Maxin ja wlasnie jestem najczesciej wieczorem gdy moja corcia juz spi :) fajnie, ze wrocilas juz do UK, bo widze, ze tak jak i ja czesto tu zagladasz.I to mnie ogromnie cieszy.
Aniubaniu dziekuje za info.Nawet nie przyszlo mi do glowy zeby wejsc do tego sklepu.Jeszcze sprawdze Marc&Spencer moze tam bedzie cos ciekawego dla maluchow.Aniubaniu a jakie mleko podajesz maluchom?Jesli oczywiscie dokarmiasz je.Napisz mi czy uzywasz jakiegos specjalnego mleczka czy takie jakie mozna kupic w zwyklym sklepie.
Maxin ja rodzilam w Polsce i bardzo milo wspominam swoj porod.Bylo szybko i polozna byla super!Mysle,ze nie wszedzie w Polsce jest tak zle i zapewne nie wszedzie tutaj jest tak rozowo.
Ale nie martw sie.Na pewno bedziesz miala mila opieke.I zycze ci takiego porodu jaki ja mialam ;) zreszta kazdej przyszlej mamie tego zycze.Jak polozylam sie na porodowce o 22.40 to o 0.25 Julcia juz byla na swiecie.Niecale dwie godzinki i po bolu.Bardzo mile mam wspomnienia...
No nic.Klade sie spac bo tak ziewam, ze zaraz polkne monitor ;) Pozdrawiam was mamusie.A dzidziom zycze zdrowka i spokojnych nocy. ;D

Ivonek to naprwde szybko urodzilas swietnie ;D, masz racje ze nie wszedzie tak jest jak pislam,ale sie zdarza,ja tez uciekam juz spac,oczka same klapia,pozdrowionka ;)

Witajcie dziewczyny w ten chlodny dzionek ;D
Ivonek, moje male dostaja mleczko Aptamil 1, na oddziele dla wczesniaczkow takie im podawano, wiec stosujemy je nadal ;D Niestety karmie butelkami, bo moj pokarm byl w niklych ilosciach. Podobniez przyczyna byl moj dosc ciezki porod, badz tez anemia, ktora teraz mam, jako pamiatke po porodzie :( Bardzo chcialam karmic piersia, ale niestety nie wyszlo >:(

Ciaze mialam 2w1 tzn. blizniacza i porod tez nietuzinkowy. Rodzilam naturalnie pierwsza corcie, a druga przyszla na swiat poprzez cesarskie ciecie ::) ;D Sporo sie tam dzialo. Bylam totalnie nie przygotowana na normalny porod, cala ciaze oswajano mnie z cesarka ::) Polozne byly swietne i bardzo wyrozumiale, jesli mialabym jeszcze kiedys rodzic to tylko tutaj ;D

Widze aniabania,ZE TROSZKE SIE NAMECZYLAS PRZY PORODZE,NAJWAZNIEJSZE JEDNAK ,ZE DZIWECZYNKI SIE URODZILY I SA ZROWE:) ;D ;D ;D
A ja dzis ponownie rano obudzilam sie z bole glowy,naszczescie do poludnia bol minol,ale zaczol sie bol w prawym jajniku,chyba mialy nachodzic dni miesiaczki i moze przez to mnie pobolewa,oj zle sie czuje,brzuch i glowa jak boli to dla mnie najgorsze co moze byc.Ale mi nie wygodnie >:(

Oj dzis pogoda byla dziwna,raz sloneczko,raz chmury ::)
pozdrawiam ;D

Cisnienie dzisisiaj paskudne. Mnie czaszke rowniez rozsadza, zjadlam juz z 4 tabletki i nic >:( :( Czaszka dymi >:( Ide Natalcie wykompac bo mi cos marudzi. Do pozniej ;D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry