• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

CZesc Dziewczyny!

Basia zadzwon na nr. konsulatu ktory ci podalam i tam spytaj, jak masz zaplacic. Ja osobiscie stawilam sie w konsulacie i zaplacilam w kasie a dokumenty i zdjecia dalam w innym okiennku. Do paszportu tymczasowego wystarczy pelny angielski akt urodzenia. Na paszport tymczasowy czekalam ok.miesiaca.

Basia -ale jezeli ty chcesz wyrobic paszport w polsce to moze dadza ci jakis dokument, ktory pozwoli ci wyjechac z anglii (tylko w jedna strone)? Musisz naprawde o to zapytac.

A zdjecia robilam w Snappy Snap( ?????czy jak to sie nazywa) tam klada maluszka na bialym materacu i nie ma klopotu z trzymaniem bobaska i tlem.

Ten paszport to nasza typowa polska biurokracja: paszport musialam odebrac osobiscie: na odbior dok. konsulat wyznaczyl tylko jedna godzine (chyba 13 do 14) i przerazona bylam, gdy przyszlam za 10 a kolejka zakrecala na portalnd street - a ludzie przyjechali z calej anglii. Mowie wam kpina!

pa pa

reklama
witam w ten wietrzny dzien

beta-czuje sie naprawde dobrze  mdlosci jakies tam sa ale niewielkie rano prawie wcale za to na wieczor tak jakos dziwnie ale to nic w porownaniu z pierwsza ciaza gdzie caly czas biegalam do toalety
tamarunia-podroz samolotem znioslam dobrze chociaz wcale nie lubie latac(sliczna suknia)
maxim78-w polsce bylam tylko 10 dni i w tym krotkim czasie musialam odwiedzic  znajomych  troche sie nabiegalam ale najgorszy to ten mroz  -30 stopni myslalam ze zamarzne a i bez tego mrozu zmarzluch ze mnie
na zdjeciach wygladasz super  pomysl ze niedlugo bedziesz miala zdjecia ze swoim brzdacem
anya-chlopak ci rosnie i jaki jest sliczny

widze ze jest troche nowych forumowiczek witam was serdecznie

pozdrawiam wszystkie mamuski i przyszle mamuski ktorych nie wymienilam

papa

Brrrrr... ja marzne w Anglii a co to by bylo w Polsce? ::) Wlasnie wspomnialam sobie te nagle wybuchy goraca, gdy bylam w ciazy. Przydaloby mi sie to teraz ;-)

dorcia- dziekuje bardzo, chlopak rzeczywiscie idzie w gore. On sam chyba czuje sie doroslejszy, bo ostatnio po posilku nie idzie od razu spac jak grzeczna dzidzia, tylko zrobil sie na tyle towarzyski, ze chce siedziec wsrod doroslych :-) Potrafi przetrzymac 3h zanim zasnie i chce byc zabawiany, lubi sluchac jak sie do niego mowi... Coraz czesciej sie usmiecha i sobie gaworzy. A zawsze gdy zasypia mowi sobie "A" i "E" oraz "OJA OJA OJA" ;-) Odkrywam coraz to nowsze zachowania mojego syneczka. Robi postepy :-)

Anya och! ja tam nie tesknie za tymi wybuchmi goraca! zdazylo sie kilka razy, ze w rozmowie z jakims facetem np.w sklepie, cos mnie takiego napadlo- burak 100% a wtedy i on sie robil czerwony , bo chyba mial nadzieje,ze on tak na mnie dziala ucha cha ;D . Jak to ludzie fajnie cie odbieraja!

A wracajac do tematu paszortu- ja wyrobilam tomkowi polski paszport- gdyz dzwonilam do paru miejsc (inland revenue, passport cos tam...) i wszedzie mi mowiono, ze dopoki nie jestemy malzenstwem Tomek nie bedzie mial angielskiego obywat., a tu nagle jakas hiszpanka powiedziala mi, ze dostala brytyjski dla dziecka ??? czyzby bujala? Anyu a ty robilas juz jakis wywiad w tej sprawie? - mamy chyba podobna sytuacje.

dzieki Beta ale narazie to probuje sie dodzwonic i nikt nie odbiera puszczaja mi tylko melodyjke chyba musze sie uzbroic w cierpliwosc ,a do konsulatu to mam raczej za daleko zeby pojechac - chyba tak szybko nie pojade do polski a wyjazdowki w jedna strone to nie chce bo jeszcze bede miala problemy zeby wrocic czemu to wszystko takie zagmatwane- jak ja kocham polskie przepisy

CZesc Dziewczyny! Pisałam na tym forum kilka miesiecy temu, kiedy zaczelismy starac sie o dzidzie,ale potem sobie odpusciłam bo jakos nam nie wychodziło ;-) \teraz chyba wyszlo, objawy i test na to wskazuja ;-) Mam tylko jedno pytanie, a mianowicie o liczenie tygodni ciązy!!!Czy liczy sie od daty ostatniej miesiaczki czy od daty domniemanego poczecie???
Mieszkam na południe od Londynu, i chyba to bedzie 4 tydzien ciązy jezli liczyc od poczecie ;-) albo 6 od ostatniej miesiaczki!!?????
Pozdrawiam wszystkie mamy i te które beda mamusiami! Miśka

CZesc Miska gratulacje!!!!

Tygodnie liczy sie od ostatniej miesiaczki - jest to troche naciagane, ale tak sie przyjelo, bo kazdy mniej wiecej jest w stanie okreslic kiedy mialo miejsce ostatnie krwawienie.

To bedzie w takim razie chyba 6 tydzien!!! pa pa

Och kobialki! tomek sobie spi a ja nareszcie mam troche chasu na s(m)erfy (od serfowania ;))

Dziewczyny! to ja Malvina!! jestem jeszce choc rzadko na forum, bo coronia caly czas przy cycku siedzi, wiec duzo czasu nie ma! ale obiecuje opis porodu na pewno!
pozdrawiam wszystkie stare i nowe forumowiczki, mamusie i brzuchatki! do uslyszenia wkrotce!

Beta- ja jeszcze nie robilam wywiadu, ale wlasnie myslalam o tym, bo chcialabym niedlugo do Polski jechac. A w ogole to mam super sytuacje, bo moj paszport jest wazny tylko 2m-ce jeszcze, a moja dowod osobisty 3 m-ce i musze zaczac wyrabiac nowe dokumenty jak najszybciej!!! No i nie wiem jak z paszportem Josha. Beta- a Ty jestes zamezna? Ja jestem niemal pewna, ze to nie robi czy jest sie w zwiazku malzenskim czy nie. Jesli dziecko bylo urodzone w Anglii ma obywatelstwo angielskie i taki tez paszport zostanie mu wydany.

reklama
I dziekuje za wasze gratulacje!!
uwaga teraz ucze sie wstawiac zdjecia...pierwsze z sali porodowej:
dsc000096iq.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry