reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Lekko zawieje rzeczywistoscia,ale moze sie ktos przylaczy;-):

EARTH HOUR

29 marca br. o godzinie 20 czasu lokalnego, miliony osób na Ziemi, w tym mieszkańcy największych miast świata - Chicago, Sydney, Tel Avivu, Singapuru, Kopenhagi i Toronto - na jedną godzinę zgaszą światło w ramach akcji „Earth Hour” - „Godzina dla Ziemi”. Weź udział w globalnym wydarzeniu. Gdziekolwiek będziesz - zgaś światło!

„Earth Hour” to bezprecedensowa akcja zainicjowana przez międzynarodową organizację WWF po to, by przeciwstawić się największemu zagrożeniu dla naszej planety: zmianom klimatu. Wyłączenie świateł na jedną godzinę przez ludzi na całym świecie prawdopodobnie okaże się najgłośniejszym jak dotąd komunikatem opinii publicznej w sprawie pilnej potrzeby podjęcia globalnych działań przeciwko nadmiernemu ocieplaniu się Ziemi.

Od XIX wieku do dzisiaj, średnia temperatura na świecie wzrosła o 0,7°C. Tymczasem wybitni eksperci z całego świata, m.in. z Międzyrządowego Panelu ONZ ds. Zmian Klimatycznych (IPCC), ostrzegają, że przekroczenie granicy 2°C spowoduje, że stopnieje lodowiec pokrywający Grenlandię, a ekstremalne zjawiska pogodowe nasilą się do niewyobrażalnych dzisiaj rozmiarów. Może wyginąć aż 1/3 gatunków istniejących dziś na Ziemi. Niestety, pesymistyczne scenariusze przewidują, że do końca tego stulecia temperatura może wzrosnąć nawet o 5,8°C. Przyczyna tego zjawiska to przede wszystkim nadmierna emisja gazów cieplarnianych, w tym głównie dwutlenku węgla.

W 2008 roku Polska będzie gospodarzem największej na świecie konferencji Narodów Zjednoczonych poświęconej zmianom klimatycznym. W grudniu do Poznania przyjedzie ponad 10 tysięcy delegatów, w tym przedstawicieli administracji rządowych z blisko 200 krajów. Dlatego tak ważne jest, aby w tym roku Polska dała dobry przykład całemu światu i aktywnie włączyła się w działania wymierzone przeciwko globalnemu ociepleniu.

W ubiegłym roku, w dn. 31 marca, dzięki akcji WWF 2,2 milionów mieszkańców Sydney w Australii na jedną godzinę wyłączyło światło w swoich biurach i miejscach zamieszkania. Ten masowy wysiłek spowodował, że zapotrzebowanie na energię w tym mieście przez ten czas zmniejszyło się o 10,2%! Symboliczne „zgaszenie” budynku Opery w Sydney czy mostu Harbour Bridge skupiło uwagę światowych mediów. W tym roku wiele miast z całego świata, idąc za przykładem Australii, przyłącza się do „Earth Hour”, przemieniając jednocześnie symboliczną akcję w wydarzenie o globalnym znaczeniu. Chęć uczestnictwa w akcji zgłosiły już władze miasta Poznania i Warszawy.

Także Ty możesz wziąć udział w tej niezwykłej akcji. Wystarczy, że wyłączysz światło w swoim domu lub biurze, w dniu 29 marca. Razem z nami zrób dobry klimat! Powstrzymaj globalne ocieplenie!

Źródło: wwf polska

WWF Polska - informacje

CALUSKI WIELKIE!!!!

reklama
Witam,
ale tu się spokojnie zrobiło, mam nadzieje że nie padnie te nasze forum:-(...No cóż sama nie zaglądam zbyt często, ale Szkrabek da trochę popalić przez cały dzień i nie mam sił wieczorem czego kolwiek skrobnąć :sorry2:
Wklejam parę fotek :-)
1 Krystianek jadł czekoladkę ale nie tylko on był umazany :-D
2 Umie wstawać w tych butach :szok:
3 ...
4 a tak śpi :-D

Załączniki

• kry i ja.jpg
    kry i ja.jpg
    69,2 KB · Wyświetleń: 52
  • kry5.jpg
    kry5.jpg
    76,7 KB · Wyświetleń: 51
  • kry1.jpg
    kry1.jpg
    85,8 KB · Wyświetleń: 51
  • kry2.jpg
    kry2.jpg
    77,1 KB · Wyświetleń: 49
Witam również.
Ja tez mam nadzieje że forum nie padnie.sama nie maam czasu duzo pisac.Ciagle w biegu , pranie sprzatanie gotowanie itp.Dobrze ze chociaz Kolin zaklimatyzował sie w przedszkolu i nie mam z nim problemu.A od trzech dni Natan zaczał raczkowac no i musze miec oczy wszedzie.nawet szybko mu to idzie.:szok: wiec jest co robic.
Mamuskafajnie fotki a twój szkrabek to dzielny mężczyzna.no i jaki sprytny nawet w tych butkach potrafi wstac.Wielka buzka dla niego.a jaka dlugo bedzie chodził w tych butkach jesli mozna spytac oczywiscie.

A gdzie sie reszta podziewa.Pewnie wiosne dziewczyny poczułyscie i wszyscy w parkach siedza
Pozdrawiam wszystkich papatki

Witam,
choć wietrzny dzionek to było cieplutko, także spacerek zaliczyliśmy :-)
Izka0401 Bąbel będzie to miał na długo, na razie przez 3 m-ce i ściągane tylko na godzinę w ciągu doby, później tylko na noc.

Witajcie mamuski!ja znowu tylko na moment...chyba juz o mnie zapomnialyscie, tak dawno nic nie pisalam, co?my nadal w PL ale juz niedlugo wracamy-prawdopodobnie ok 20 kwietnia..teraz ladne pogoda sie tu zrobila to chodzimy na dluuugie spacerki po ktorych marze tylko o tym zaby usiasc na chwile ale wtedy Dawid dostaje turbodoladowania i biega po calym mieszkaniu i obowiazkowooczywiscie broi na maksa...najgorsza sytuacja jest chyb a z kwiatami..ja nie wiem co on sie ich tak uczepil..wie z e tego nie wolno, zrobi sobie sam "nu nu" ale wyciaga reke i tylko patrzy czy nikt nie widzi i czy jest szansa na urwanie kawalka kwiatka...ostatnio nauczyl sie, ze smieci wrzuca sie do kosza i teraz wszystko laduje w koszu-trzeba bardzo uwazac bo ostatnio moja komorka prawie tam wyladowala:-D...coraz wiekszy spryciula sie robi...jest bardzo madry, czsami to mysle ze az za madry...bo np. wie ze kuchenka i garnki ci na niej stoja sa si(gorace) to mowi si ale wezmie rekawice kuchenna i probuje wtedy sciagac garnki albo mieszac w nich lyzka:szok:...strasznie szybko ostatnio wszystko zalapuje...z jednej strony bardzo sie ciesze bo w Polsce naprawde duzo sie nauczyl, ale z drugiej nieraz to udreka...jak tak na przyklad widzi ze papier wrzuca sie do kibelka tokiedys jak wieszala pranie w lazience i nie zauwazylam co robi, to pol rolki papieru"kapalo sie" w muszli...:-)w ogole to tysiace takich przykladow moglabym podawac...myslalam ze troszke sie uspokoi a on tu jeszcze wiekszy szatan sie zrobil...
pozdrowienia dla Was wszystkich i mam nadzieje ze w koncu sie poprawie i zaczne zagladac tu regularnie tak jak na poczatku...

Mamuska-rety,jakie skomplikowane te buciki:baffled:Podziw wielki dla okruszka za radzenie sobiev z nimi!!!!!!!!!!!!Dzielny facet!Foteczki sliczne!Rosnie w oczach!!!!A wloski jaakie dlugasne!Super!
tygrysek - gratuluje postepow!!!Moja Nika tez lubi wrzucac cale rolki papieru do kibelka:-DSlicznosci na fotach!!!:tak:

Nika ostatnio probuje wymuszac coraz bardziej placzem wszystko.Wyczytalam,ze trzeba trzymac nerwy na wodzy i przytulic dziecko i przede wszystkim nie dawac tego,co chce....Problem z tym przytulaniem jak dziecko sie wygina do tylu cale i mam wrazenie ze zaraz uslysze strzyk kregoslupa!!!:no::szok:Wiec po prostu klade Ja na pluszowym psie na dywanie,albo na kanapie az sie uspokoi....Ale jakos Jej nie przechodzi i dalej probuje....Najgorzej jest na placu zabaw,tzn jak juz mamy wychodzic. Bez szans wsadzic Ja do wozka a na pieszo nie chce isc do domu tylko .... na plac zabaw!!!!Wiec szarpanina w wozku jest ostatnio.:wściekła/y:Szok.
Caluski dla mamus!Odzywajcie sie co u WAS!!!!!!!!

Katarzyna_s gdy założyli mu te buty to byliśmy pewni że nie będzie chodził, stawał itd choć oni mówili co innego, ale to nie samowite jak opanował to. A Ty kochana widzę że nie lada kłopot masz, współczuję. Dużo cierpliwości Mamusiu :tak:, dasz rade :tak::-).

gdzie sie podzialy....... tamte dziewczyny.....???????

Kasia - hmmmm wymuszanie, wymuszanie, wiek kiedy dzieci zaczynaja pokazywac swoje JA. Choc ja musze pryznac ze moja czasem juz tez zaczyna wymuszac cos krzykiem... prezy sie ze zlosci i krzyczy...zerkajac na mnie czy choc na nia patrze. Nauczylam sie na nia nie patzec, ale gdy tylko sie uspokoi podchodze do niej i aje jej buziaka a potem ja biore na chwilke.
Juz na wyrost mysle co to bedzie gdy Nastka bedzie w weiku twojej malutkiej. Ale dziwisz sie jej ze nie chce wracac do domu ??? lubi sie tam bawic, lubi dzieci a w domu NUDY ... :-D

reklama
Mamuska - nie, no pelna podziwu jestem dla Krystianka. Kurde, jak to takie malenstwo potrafi wykombinowac po swojemu i najwieksza przeszkode pokonac:-)
Juz sie nie moge doczekac jak Mu to zdejma i spotkanko jakies sie zorganizuje!!!!!
Malgorzatko - a no nie dziwie sie,ale bez przesady:baffled:Nika nigdy nie miala takich zachowan...Ale to podobno duzo zalezy od temperamentu dziecka.No a wszyscy mowia,ze temperament to po mamusi ma...A ja bylam straaaaaaaaasznie niegrzecznym malcem:zawstydzona/y::-DMoja mama mowi,ze teraz zobacze jak to jest byc w kilkunastu miejscach na raz bez chwilii wypoczynku:-D

My dzis na spacerek skoczymy ale chyba w wozku,bo az strach moja kruszyne gdzies wypuscic...:dry:Ale z drugiej strony unikanie problemu nie jest jego rozwiazaniem...:baffled:
MILEGO SLONECZNEGO DZIONKA!!!

Do góry