Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jeszcze przyjdzie i czas na niaJa tez tak mysle ze moze zacznie nocki przesypiac:-):-)ogólnie jest strasznie marudnym bomblem i złosnica jak jej cos nie pasuje to odrazu płacz i złosc strasznie nie wiem jak ja tego oduczycsama rzadko sie bawi woli zemna a ja przez to nie moge nic zrobic wiec jak ja zostawiam w salonie to wyk odrazu bo odeszlam i idzie do mnie do kuchni usiądzie mi przy nodze ciagnie za nogawke bym ja wziela ,a ja biore bo serce mi peka jak tak płacze,swoja droga ze ja juz czasami siły nie ma brrrr,moze z tego wyrosnie..........

i zawsze tak bedzie robic ...nie wolno dziecku na to pozwolic
, no chyba ze jest w lozeczku w sypialni i tam sie bawi to wiem ze jest bezpieczna, a jak musze cos zrobic np obiad, a ona akurat nie ma ochoty bawic sie sama, to daje jej cos do raczki do zabawy, u nas w takiej sytuacji najlepiej sprawdzaja sie rzeczy ktorymi jeszcze sie nie bawila wczesniej i nie musi to byc nowa zabawka, moze byc np lyzka drewniana albo pokrywka od garnka

, 
;-) heheDziekuje :-) dzis nam pozwolila pospac az do 10.30buziaczek gratuluje przesypiania calych nocek przez Blanie, u nas ostatnio tez juz poprawa (puk puk puk , zeby nie zapeszyc) ale mala nadal budzi sie przynajmniej raz, no i tez zauwazylam ze lepiej spi jak sobie jak duzo zje w ciagu dnia![]()

spala i pozniej jak sie obudzila bawila sie sama u siebie 
w nocy nadrabia mlekiem a rano jak sie obudzi to pielucha wazy 2kg 
a podajesz jej na kolacje kaszke na smaczny sen czy nie > czy manna?? slyszalam ze po mannej na noc maluchy spia gorzej bo jst ciezko strawna 

zQo no tak to juz z tymi tesciowkami bywa, tez bym sie nie cieszyla;-), a co zrobisz jak ona znajdzie sobie prace a bedzie chciala mieszkac z wami?;-) hehe

bo ciuszki o rozmiar nizej sa AKURAT
Ostatnio mala duzo tule...bo jak chce to jej nie odmawiam. A jak krzyczy bez powodu a ja w dodatku nie mam ani grama sily to siadam na przeciwko niej i czekam az sie uspokoi. Czasem od tego odchodze bo mnie serce boli i nie kazdy krzyk dziecka trzeba traktowac jako wymuszanie czegos. Bo wlasnie czsem chce sie tylko przytulic. One sa jeszcze za male zeby je szkolic pod wzgledem "wymuszania" -takie jest moje zdanie. A tez sobie tlumacze ze nasze byly krotko karmione piersia...wiec mam miekciejsze serduszko dla malej.
DziekujeBuziaczku - gratulacje dla Blani ze tak pieknie sie rozwija...chodzi ...no BRAVO ! Alez ona spryciula. Moja nawet tylka nie chce podniesc do raczkowania.
Co do kaszek...to musze przyznac ze moja jak na noc dostanie kaszke to spi makabrycznie...budzi sie znacznie wczesniej niz po samym mleku. Dlatego daje jej przed snem samo mleko czyli gdzie o 19.30, a 20 spac a ostatni staly posilek ma o 17.
Czy dajesz swojej Blani jakies mini kanpeczki , a jak tak to z czym ...moze mi podpowiesz cos ciekawego![]()
:-);-) moze wogule nie bedzie raczkowac tylko odrazu stanie ;-)moze zachecaj ja w czasie zbawy do raczkaownia
pokazuj mnienj wiecej ustawiaj nozki do pozycji raczkownaia i moze zalapie jakos 

musi miec tresciwszy posilek 
glodomorek ;-)

a jak juz ja wezme to widze jaka jest szczesliwa