• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hehe no my tez tak robimy z Argosem ale nie pisałam o tym bo myslalam ze my tylko tak robimy ale widze nie nie hi hi mój to co chwila cos odnosi poużywa i jak mu sie znudzi to pod byle pretekstem oddaje:-D:-D:-D:-D

kurcze ale ten wózio ma pokrowiec na nózki? nie mam katalogu argosu bo mała go całego podarła wiec nie moge sprawdzic a na stronie nie widze??
jakiegos specjalnie upatrzonego to nie mam a szkoda bo jestem strasznie nie zdecydowana:no::no::no::no:

oj mała sie zrombala musze ja przebrac bo majta mi dupskiem przed twarz a ja zaraz zdechne:cool:

reklama
Pinka to wyglada jakbyśmy mu jeśc nie dawali.wczoraj jak jadłam obiad z Kolinem to dałam mu kanapke.Ale zobaczył że my cos innego jemy to już mu chlebek nie smakował.dzis niosłam musli dla siebie w miseczce a on myslał ze to dla niego i szybko do mnie usiadł przedemną i buiola rozdziawił.

gosia moze podać przepis zawsze cos nowego.Ja też nie robie budyniu z paczki bo wiem ze mleko traci wartosci.ja robie tak.

1 łyzeczka mąki ziemniaczanej i jedna łyzeczka mąki kukurydzianej,1 żółtko,20 ml zimnej przegotowanej wody i mieszam dokładnie.wlewam to do gotującej sie wody (80ml) i chwile gotuje mieszajac cały czas.czekam aż chwile przestygnie i dodaje rozrobione mleko modyfikowane ale 4 miarki w 20 ml wody.miksuje to mikserem na jednolitą mase.Ostatnio dałm jabłko i troszke cynamony.mały wcinał że hej.

Hej... gdzie was wywialo ? :-D

Izka- oto przepisy
Nalesniki

50g maki
Soli (wedlug uznania)
1 jajko
150 ml mleka
Maslo

Ciasto wyszlo mi takie zadkie jak herbata, wiec dodalam troszke wiecej maki (moze jajko mialam za duze hehehe) , ale to doslownie 1 lyzeczke czy 2. Ciasto nadal bylo zadkie ... masla zeby bylo sporawo i nakladalam ciasto lyzeczka od herbaty- takie fajne male placuszki wychodzily.
Do tego obralam 2 truskawki i kilka plasterkow banana, wymieszala i w tym maczalam jej nalesniki, choc wolala sobie tym popijac nalesniki hehehe

Budyn

50g suszonych moreli (ja daje zaledwie 3 szt)
90-100 ml wody
Pol mniejszego banana
1 lyzka custard powder (choc ja dodaje wiecej zeby wyszlo gesciejsze)

70 ml gotuje, dorzucam do tego pokrojone suszone morele. Gotuje leciutko jakies 3-4 min. W miedzyczasie do reszty wody rozrabiam custard powder. Tamto Zdejmuje z ognia, dodaje pokrojonego banana. Miksuje to na w miare gladka mase J stawiam spowrotem na ogien. Dodaje powoli custard powder patrzac czy dodac wiecej czy juz starczy (dlatego robie go wiecej). Chwilke gotuje.

Pinka - wozek jest pokrowca na nozki - mysle o zimowym pokrowcu. Zadko spacerowki sa sprzedawane z tymi zimowymi pokrowcami, ale ja mam od poparzedniego wozka wiec nie zamierzam kupowac kolejnego :cool2: Ale ma pokrowiec na deszcz.

A ja od 2.30 na nogach. Mala nie chce spac...jest WYSPANA ! I nawet sie nie zapowiada na sen ! Czuje ze ktoregos razu nie zdaze sie wogole polozyc bo zanim przyloze glowe do poduchy ona juz bedzie chciala wstac :szok:

Witam w kolejny pochmurny dzionek :-(
W środę byliśmy na kontroli w szpitalu i lekarze są bardzo zadowoleni ze stopy, stawia ją ładnie i zdecydowali że kolejna za 3 m-ce :szok:, butki nadal ma mieć zakładane na noc, ale jest efekt a to najważniejsze :-):-):-).
Wczoraj byliśmy na zakupach i poszukuje rowerka dla niego, w Argosie jest jak na razie najciekawszy, sprawdzałam na e-bay nic ciekawego, może Wy wiecie gdzie można kupić jeszcze rowerek?

Czytam że chcecie przetłumaczyć kalendarz szczepień, ale czy te nazwy nie są po łacinie i nawet w pl je rozumieją? Ja byłam z książeczką u pl lekarza (jak byliśmy na święta w pl) i sprawdził szczepienia i powiedział mi że tylko na żółtaczkę w uk nie robią, a tak ma wszystkie - więc rozumiał co pisze. Uważam że tłumaczenie jest zbędne.

Mala-gorazdka
:szok::szok::szok: od 2.30 na nogach, ojejku ale Gwiazda mało snu potrzebuje, strasznie Ci współczuje, bo padnięta jesteś niesamowicie, strasznie w czas Ci wstaje :shocked2:. A naleśniczki to i ja bym zjadła, ja niestety nie umiem(nie wychodzą mi) w domu zajmował się zawsze tym tata:-D
Katarzyna_s super że dzieciaki są czasem rozpieszczane ale wracanie do normalności jest straszne, ale idzie i to najważniejsze. Po kontroli jak już napisałam -super! A na święta nie wiem czy pojedziemy, okaże się za jakieś 2 m-ce czy M będzie miał normalną robotę :tak:

hej kobietki!

u nas niezawodna okazala sie odgazowana cola- a pomyslec ze nie moglam sie przekonac do tej metody a od wczoraj zadnych kup,wymiotow i goraczki a apetyt za trzech wiec jest ok:-)

PINKA z wozkiem to teraz jak funt tak nisko stoi to chyba faktycznie bardziej sie oplaca kupic w UK, w Pl ja chcialam wozek coneco trafic
NOWOŚĆ CONECO TRAFFIC -WYS.0zł 10x supergratis (391625932) - Aukcje internetowe Allegro

jest to cos podobnego do tego maclarena co mamy teraz ale w przeliczeniu na funty kosztuje okolo 80 takze za ta cene mysle ze znajdziesz juz cos ciekawego w argosie.chociaz ten wozek ma sporo moich kolezanek i jest naprawde super, ma budke taka jak moj maclaren(super chroni od deszczu i wiatru),rozkladane oparie, folie, sklada sie do malych rozmiarow,ma pokrycie na nozki -w sumie wszystko tak jak maclaren:tak:tylko taniej.bralabym go gdyby tatus nie szarpnal sie i nie kupil maclarena ktory jak dla mnie jest jednym wielkim cudem:cool2::-) takze przemysl za i preciw i tak jak pisze malagorzatka mozesz sobie sprawdzic w argosie i zwrocic(skad ja to znam:sorry:)

malagorzatka wspolczuje:szok: miejmy nadzieje ze niedlugo wszystko wroci do normy:tak:

mamuska 79 super ze stopka juz ok i ze sa postepy!! Krystianek swietnie sobie radzi:tak:

lece na sobotnie porzadki i jakies sniadanko! do pozniej

Moja gwiazda poszla spac (a zasnela przy zmianie pieluszki :-D) o 6.55 am i juz punkt 8 wyspana i pelna wigoru :-D a ja chodze jak ZOMBI ! Oczywiscie spalam razem z nia :tak: ale mi malo ... boze mam nadzieje ze to sie skonczy bo sie wykoncze fizycznie.
Kawy ona nie pija, herbaty czarnej tez... nie daje jej zen- szenia na dodanie power'a... wiec nie wiem czemu ona taka nakrecona :no: No ale za to soboe dzis musze lyknac zen-szenia :-D bo musze byc na nogach ...

Mamuska- bardzo cieszy mnie slyszec ze wszytsko w pozadku. Ucaluj malutkiego od Nas :-)

reklama
Gosia- no to mala ładnie daje ci popalic nasza tez tak robiła o 20 stej szła spac a w nocy pobudka ale nie płakała tylko była wyspana tak było kilka razy z reszta pisałam na BB :tak::tak: to sie zdenerwowałam i przestawiałm ja ze teraz tylko ma 1 drzemke w dzien 2 -2.5 godzinki zasypia mi wtedy medzy 20-21 i budzi sie o 9-tej:-D:-D:-D:-D ja sie pozbyłam jej nocnych zabaw moze ty tez tak spróbuj na poczatku ciezko było ale po dwóch dniach sama sie przestawiała:-)

mamauska- no to rewelka ze z małym wszystko ok ale jak dobrze zrozumiałam to czeka go kolejna operacja tak?? co teraz beda mu robic??

Martuchaa no moze i tak ale jak ja sobie liczyłam to bardziej mi sie opłaca zamówic z polski bo tu kupie wózek za 90f bez pokrowca jak go dokupie osobno to wyjdzie tak wiecej niz 100f :cool: a wózki tu mnie sie za bardzo nie podobają chyba ze loola ale ten jest za drogi jak na sapcerówke zdecydowaie:cool2::cool2::cool2: wiec wole przytachac go z polski bo tam jest kilka takich co mi sie podoba a cały koszt tez wyniesie około 100ł a przesyłki za granice są od 13-20ł wiem bo juz jeden wózek zamawialismy ten co teraz mamy i powiem wam ze tutaj za taki wozek zapłaclaym około250 ł albo wiecej a w polsce 190 z przesyłką:-) wiec luz

a tak wogóle to tu jedyny wozek który mi spe podoba to ten
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - wózki - wózek Loola Up

i do nastepnego bobaska kupie taki wózio głeboki+foteli +spacerówka bo strasznie mi sie podoba:-D:-D:-D:-D
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - wózki - wózek Loola Full

ten niebiesciutki;-))))))))))))

kurcze czekam na paczke z polski dla małej bo zamówiłam jej zdrową żywność bo tu wszystkiego nie ma i mysle ze przyjdzie zanim ja wyjde:cool:

mykam na papu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry