• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc dziewczyny:-) Dawno mnie na watku nie bylo, ale dopiero w niedziele z Polandii wrocilam.
Pobyt bardzo udany, az nie chcialo mi sie wracac, ah co zrobic...

Na swieta prawdopodobnie wyjedziemy ale nie do Polski, tylko gdzies...., ale to jeszcze nic pewnego.W sumie fajnie by bylo odpuscic sobie robienie tych wszystkich zakupow i prezentow, no ale zobaczymy.... A do Polski to wybiore sie w styczniu na 100% i roczek Olivierka tez tam urzadze.

reklama
witam
No my niestety tez na świeta zostajemy tutaj, ale to bardziej z przymusu niż z wyboru, bo jak mały się urodzi, to najprawdopodobniej nie zdąrzymy wyrobic mu paszportu tym bardziej że nasza ambasada znowu wymyśliła,że trzeba iśc i stac z dzieckiem i ojcem dzieckaw kolejce, nie mozna sobie wcześniej umówić spotkania.
PARANOJA!!!!! nawet Polska tutaj daję nam popalić:wściekła/y::wściekła/y:i odczuć jej długie "macki"

Mamusia Blaneczki a u Was co słychać bo Ty też nic nie piszesz co u Was..
Mama Blaneczki- no wlasnie... pytasz co u nas ? Napisz co u Ciebie kochana :-)
Hejka ;-);-)

Ja nie pisze bo duzo sie zmienilo na tym watku ....:-p Nie znam nowych Mamus zbytnio i nie wiem o czym mam pisac :rofl2::rofl2:
Rozumiecie ? Sorry z gory ....ale i Witam wszystkie nowe Mumusie :-):-)

A wiec pisze co u nas Blanka skonczy niedlugo 15 miesiecy ;-):-)
Smiga swietnie ma juz 12 zebow ;-)swietny apetyt jej sluzy chorowala nam kilka razy juz tej jesieni ale naraze sie jakos trzyma :tak:wlasnie spi -zasnela o 19 po dlugim spacerku ;-):-)
Lobuzuje na calego :sorry2:madrala co rusz ma nowe pomysle i je realizuje ...nie lubi sie nudzic zaczyna cos mowic juz po swojemu wiecej niz takich naszych slow, :tak::tak::tak:

Ja zaczelam pracowac raz w tygodniu ;-)i ucze sie w collegu:-)
Mezus pracuje i opiekuje sie Blania podczas gdy Mnie nie ma :happy:
Wczoraj Mialam 1 rocznice slubu z Mezulkiem:-):-)
Swieta spedzamy w Uk:dry: bo albo swieta albo wakacje -polska jest potwornie drogim krajem i nie stac nas na pobyt tam :sorry2::dry:....

w planach mamy druga dzidzie ...kiedy to nie wiem jeszcze ale plany juz wstepne sa moze na 2011:rofl2::rofl2: bo wtedy wyjme implant :sorry2:hehe

a w czwartek szwagierka rodzi Blizniaki - chlopcow cesarka wiec narazie bede miala w co wsadzic raczki :-):-)juz za dwa dni ....no to tyle co u Nas :-):-):-) a co u Was ???

Witam! no o ja tak w skrocie napisze:
u nas po staremu, bylismy chorzy (na szczescie u Dawida skonczylo sie tylko na katarze) ale juz przeszlo...
Bylismy dzisiaj na zakupach i w koncu kupilam sobi eplaszczyk na zime...
Dawid ma coraz wiecej pomyslow w stylu "co by tu zrobic zeby mama sie nie nudzila"np.
- wymazanie farbkami wszystkich drzwi (niby przypadkiem) a potem umycie ich gabka do naczyn (czytaj: roztarcie tej farby na jeszcze wieksza powierzchnie),
- umycie podlogi szmatka z dodatkiem pol litra plynu do naczyn (a moze mama sie poslizgnie i wyladuje na... a jak sie nie uda to jak juz to zaschnie to fajnie sie beda kapcie kleily do podlogi)
- wlanie calego litra mleka do grajacego (po tym zabiegu juz nie) garnuszka z FisherPrice) i mieszanie w nim lyzka zeby jak najwiecej wylalo sie na stolik i podloge
- podczas pomagania przy myciu naczyn trzeba wrzucic juz umyte naczynia z powrotem do zlewu - a co jak sie umyje 2 razy beda czysciejsze
itp...

Ale juz za 4 dni (w sobote) jedziemy do PL:-) ufff...niech troche babciom nabroi...
I tak kolejny dzien za nami..az sie boje myslec co bedzie jutro...
Milego wieczoru!

tygrysek - to Twoj dzikusek zecydowanie dogadalby sie z moja szalona panienka:-D:-D:-Drozniesliby pol osiedla:-D
mamusia blaneczki - gratulacje i wszystkiego najlepszego na kolejne lata malzenstwa!!!!!!!!
Rety!Blania juz 15 miesiecy ma!szok jak ten czas leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tajchi - no tak to jest z konsulatem RP:crazy:Kawalek Polski na obczyznie i od razu przypomina sie jak jest pieknie w Naszym kraju,niestety:wściekła/y:
alex3meyer - my tez w styczniu,dokladnie pod koniec jakos pojedziemy,bo bilety za grosze juz sa:tak:zazdroszcze takiego dlugiego odpoczynku,pewnie babcie i rodzinka rozpiescily Ci malucha i mialas czas na relax;-)

Widze,ze nikt nie rusza do Polski na swieta...Rety!Kiedy to sie zmieni!Jak czasami mam mi opowiada co za ile jest to az strach!Ja kupuje tu np maslo za 1£ a mama w PL za prawie 4zl!!!!!Roznica w wyplatach kolosalna ale ceny porownywalne!!!SZOK normalnie!!!!!!!!!!!!:szok::angry:

Czesc
Oj tak ceny sa szalone. Wlasnie wrocilam z Pl i jestem totalnie splukana. Sloiczki dla malego wychodza ponad 2 razy drozej, z reszta wszystko jest strasznie drogie lub porownywalne z tym co tutaj, a ile mniej Polacy zarabiaja!!!
Tygrysek- no to niezle daje Ci Dawidek popalic.:szok::szok: Kurcze, pewnie mnie tez to czeka :baffled::baffled:

U nas poranek sliczny. Spacerek zatem musi byc. Zajrze pozniej, milego dnia:-)

Witam wszystkie mamy.
My tez nie jedziemy do PL na swieta.Szczerze mowiac to juz piate swieta tutaj.Nigdy nie moglismy dostac urlopu w tym czasie bo wtedy jest duzo pracy.W tym roku bylismy dwa razy w tym na weselu tak wiec trzeci raz jest nie mozliwy.Tez jestesmy splukani:szok::no:Jest drozej niz tutaj:no:Pierwsze swieta z naszym malenstwem.Kupimy duuuza choinke i mnostwo ozdob.:-)
U nas wlasnie minelo pol roczku:wink::tak:W koncu powoli sie wszystko poprawia.Konradek jest troszke marudny,zwlaszcza w nocy.Nie chca wyjsc te zabki.Czekamy na pierwszy a potem bedzie z gory:-)Ciesze sie bo w koncu unormowal sobie dzienne spanie:-D
Pozdrawiam wszystkie mamy:wink:

Ostatnia edycja:
Dzis bylismy troszke poogladac choinki ale zadna mi sie nie podobala :( Juz czuje przez kosci ze bedzie to problem, bo jestem nadwyraz wybredna... a do tego jeszcze ozdoby.

mama blaneczki - o rany, to juz rok po waszym slubie :szok: a co niedawno ogladalam zdjcia w sukni :-)

Tygrysek - no to masz zajecia z tym malym Pomocnikiem :)

Kasia - oj chyba dlugo to sie nie zmieni w tej Polsce...znowu ida podwyzki gazu, energii, a co za tym idzie pewnie woda podrozeje jesli ktos ma na licznik... ceny to maja europejskie tylko co z placami, rentami czy emeryturami...tylko to nie jest w Polsce dorownywane do Europy... ehhh szkoda gadac

Kwiateczke- my po kazdym jednym pobycie jestesmy SPUKANI :baffled:

reklama
Ja tez juz zapowiedzialam M, ze jak mamy zostac to z pelna para.Choineczka pod sufit i nie ma krzyczec,ze za duzo ozdobek roznego koloru wieszammmm:-DZawsze sie upiera ze stylowa choinka to gora dwukolorowa:confused:A ja chce jak w domku u mamy-ku radosci Nas,dzieci wieszalismy kupe bombek i lancuchow i bylo kolorowo i slicznie:tak::-)I kolendy i kosciolek ma byc!WSZYSTKO:tak:I tak poewnie zrycze sie za domkiem,ale choc klimat bedzie odpowiedni:zawstydzona/y:
Mala-gorzatko - my po choinke to przed samymi swietami bo zywa chce w tym roku kupic, a ozdobki juz widzialam w paru sklepach takie fajne,wiec tez jakos musze sie wybrac niedlugo bo pozniej wszystkiego na raz to nie kupie:sorry2:Ale generalnie w Ikei ladne choinki maja-my kupilismy wysoka w zeszlym roki i gesta jest bardzo i fajna i nawet kolorek naturalnie zielony:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry