• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc :-)
Mala-gorzatka- no straszne, to, co piszesz....:szok::szok::szok:. Ja tez niestety slyszalam, ze tu jeden drugiego kantuje, ale mnie sie nie zdarzylo, bo po prostu nie znamy tu zadnych Polakow....
Kwiateczek- odpisuje na apel- JESTEM, tylko, ze nic nie pisze, bo nudy u nas....:-D:-D
MiskaT- tez bardzo lubie krewetki....:tak::tak:i masz racje, zrob, bo to prawie jak ryba....

Ja za chwile lece do przychodni przelozyc szczepienie Oliwiera, bo przyszlo wezwanie, ale na termin, kiedy bede w Polsce, wiec musze przelozyc. Zajrze pozniej, pa :-)

reklama
Witam ale dzis cisza.
No ja wlasnie tez zaczynam myslec nad wigilijnym menu i jakos powoli mi to idzie.

Małogorzatka no niestety tak to juz jest z ludzmi.Ja w zeszłym tyg wysłałam mamie list do PL.Nie było tam nic konkretnego kilka kopert z pocztówkami zrobionymi przez Kolina w przedszkolu.Ale list doszedł raz ze z malym opoznieniem to jeszcze był zaklejony tasma z kazdej strony.Nie wieze ze koperta mogła az taks ie porwac.A ja tak jej nie oblejałam.Po prostu ludzie w Pl na poczcie mysla ze jak na kopercie jest adres z uk to zaraz niewiadomo co tam znajda.Njabardziej denerwuje mnie to ze jak mama wysłala mi priorytetem to po 3 dniach był u mnie.ja wysłałam priorytetem i szedł ponad tydzień.
A u was to juz wogole przegiecie,pewnie mysleli ze nikt sie nie zgłosi.

Katarzynka s oj zobaczysz jeszcze troche i sama bedzie biegac do tolety.MOj maly jak narazie tylko siada i to w ciuchach na nocnik.Ale jak ja go chcem posadzic to nie.

Alex juz niedługo i nie bedzie wam nudno swieta na plazy potem wyjazd do Pl.

Kwiateczek to dobrze ze wynik ok.no ja tez sie ciesze bo tesciowa dostała wyniki badan piersi i wszystko jest dobrze.

kwiateczek a ten voucher dostałaś juz po przyznaniu CHB, czy musiałas aplikowac o niego? Bo ja czytalam,że automatycznie jak dostaje się CHB to vouccher przysyłają
mała-gorzatka tak to juz bywa z nami polakami, my jak wysłalismy zdjęcia do Pl to tez zginęły, ale póżniej mam znalazła jedno podarte na klatce schodowej, czyli dotarło a ktoś w kamienicy gdzie mieszkaja rodzice otworzył, bo myslał,że tam kasa pewnie jest:crazy:

Tajchi po przyznaniu CHB automatycznie przychodzi:tak:jesli nie bedzie w ciagu 2 tyg to pisza zeby do nich zadzwonic:-)ja dostalam najpierw list z wszystkim mozliwymi firmami itp ktore otwieraja konta i w nim pisalo ze w ciagi kilku dni przyjdzie czek:tak:

Heyka :-)

Mala-gorzatka to co piszesz to się w głowie nie mieści! :angry: Chamstwo totalne!!! :angry: Ja to bym im tak nagadała, żeby im w pięty poszło.

A ja dziś zaplanowałam sobie co na Wigilię i na święta gotuję i listę zakupów już zrobiłam, także cieszę się. Co do gotowania, to też nie będę szaleć, bo dla na naszej trójeczki niewiele potrzeba.

Ja wyzdrowiałam, to teraz moja Oliwcia się rozchorowała :-( Byłam u lekarza, to w sumie powiedział, że może lekkie przeziębienie albo na ząbki takie objawy. Nie ma gorączki, a to najważniejsze...

witajcie mamuski...ja mamstraszny problem!!!
moj synek Nikki od paru dni narzeka na bol w pachwinie z prawej strony... boje sie ze moze to byc przepuchlina... wyczolam maly guzek w tym miejscu... w lutym konczy 4 lata i jest bardzo aktywnym dzieckie... caly czas biega szaleje, skacze, i ciagle cos dzwiga... strasznie sie boje ze moze go czekac jakis zabieg... a to chyba najgorsze dla matki patrzec na bol dziecka... juz nie wiem co robic???

Witam
Paula moze ic z nim do lekarza,moze to drogi moczowe lub rzeczywiscie przepuklina:dry:moze zadzwon do kogos w PL i niech pojda do waszego rodzinnego lekarza,zapytaja co moze byc:-)ja tak robir,Opisuje mamie objawy a ona idzie do lekarza naszego,wyjasnie i jesli on jest pewien na 100% to mi cos przepisuje i mama wysyla mi leki.Tylko pamietaj aby byly ulotki bo moga nie dojsc:tak:Tu czasem to tragedia z tymi lekarzami wiec nie czekamn:no:

Czesc :-)
Paula7- do lekarza z dzieckiem....:tak::tak::tak:Bo wiesz, to moze byc blachostka jakas, a moze tez byc cos powazniejszego, dla spokoju ducha, idz po porade....:tak:

Syla- no to duzo zdrowka dla Oliwki...:tak::-)

Iza- masz racje, najpierw wyjazd w cieple kraje, potem lekka przepierka i wyjazd do Polski....nudno nie bedzie....:-) ach, nie moge sie doczekac....:tak::-)

Witam laseczki! jakos ciezko mi sie zebrac do wszystkiego dlatego nie pisalam...wrocilismy sobote, maly na szczescie nie dokazuje az tak jak nieraz po pobycie w PL - chociaz sa tez gorsze dni, wiadomo...Mam tyle sprzatana ze glowa boli a ja robie wszytsko zeby to odwlc w czasie - tak sie rozleniwilam...no ale w koncu trzeba sie zabrac...
Buziaki dla wszystkich

reklama
Witam ale tu cisza znowu.
Ja dzis w koncu oddałam strój do przedszkola.W srode moj przedszkolak ma przedstawienie bożonarodzeniowe i miałam przygotowac stroj.Bedzie pasterzem.
Ale oczywiscie mi sie upieklo i fryzjerka z dołu uszyła mi na maszynie bo ja do szycia to nie bardzo a recznie to juz całkiem:no:.

Tygrysek no to witamy,te powroty są najgorsze,czlowiek sie rozleniwi i nie wie za co sie zabrac.
Syla ja ciagle mysle nad lista smakołykow.Tez nie bede szalec bo kto to zje ale chcialabym aby było te 12 potraw w wigilie na stole i nie wiem jakos nie moge tej listy wydłuzyć.:-)zdrowka dla córci.
Paula to idz tu do lekarza,napewno pomogą.
a gdzie reszta odzywać sie po koleji
Pinka a ty co nic nie piszesz,odezwij sie cos ostatnio malo nam piszesz.

ok uciekam pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry