• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ojojoj, ale się rozpisałyście ;-)

Co do porodu, to fakt, że nie ma co planować. Ja od początku ciąży byłam nastawiona na poród naturalny, chociaż bałam się okropnie, bo też należę do tych, którzy strasznie boją się bólu. W rezultacie miałam cesarkę, bo okazało się, że mała była ułożona pośladkowo. Po fakcie to nawet się cieszyłam, bo nie czułam żadnego bólu, nawet po powrocie do domu.

Listę zakupów świątecznych będę robić jutro, też nie będę się wygłupiać, no bo kto to zje. Jeszcze choinkę muszę kupić, przyozdobić domek, kupić prezenty i świętujemy :tak::tak::tak:

katarzyna s gratulacje dla Twojej pociechy za siusianie do nocniczka :-)

mala-gorzatka a Twojemu bąbelkowi też gratulacje za pomysłowość siusiania na nocniczek :-D Przynajmniej rozumie do czego on służy :-D

Idę spać kochane mamunie, bo padnięta dziś jakaś taka jestem. Kolorowych snów.

reklama
WIATM Z RANA!!!!

Ja dzis wstalam szybciutko i zaraz biore sie za kurze w salonie,powyciaganie z katow zabawek i pranie dywanu.M ma wolne wiec mala bedzie leniuchowala dluuuugo dzis i mam czas:-)
syla - i jak Ci placuszek wogole wyszedl?robilas w koncu?
malagorzatko - ja liste robilam wczoraj i podzielilam zakupy na 'tesco ' i 'polski' i powiem Ci,ze z polskiego mam pare rzeczy tylko do kupienia a i tak mysle,ze wydam wiecej niz w tesco:crazy:ciasta maja cholernie drogie i ja pieke metrowiec (z przepisu mamki),tort jakis kremowy tylko z owocami i makowiec i nic nie bede kupowala....i tak liczylam na skladniki to 100 razy taniej wyjdzie upieczenie samemu i starczy na wigilie i jeszcze swieta spokojnie:tak:
cutivate - jak pisze Malagorzatka - nie martw sie i moze odwroc mala odwrotnie w lozeczku i sama ulozy odpowiednio glowke:tak:jak moja Nika byla mala to mielismy Jej lozeczko ' doklejone' do Naszego,bez jednej strony szczebelek i zawsze spala odwrocona do Nas...i co jakis czas przestawialismy lozeczko na druga strone Naszego lozka i spala tez do Nas,no i juz glowke miala z drugiej strony;-)wiec faktycznie dziecko zapamietuje gdzie bedziesz:tak:
Tajchi - oj,jak Ci zazdroszcze tego paszportu,my jak zwykle zwlekalismy i teraz na ostatnia chwile po konsulacie biegac bedziemy w poplochu:wściekła/y:jak dlugo czekalas?rownne 6tygodni?
kwiateczek - tak wszytskie zescie zachwalily ten Otrivin,ze dla pewnosci sobie na lodowce zapisalam,zeby nie pytac na przyszlosc:-pNika zadko ma katar i wogole jakas na szczescie niechorowita jest,ale na pewno sie przyda,wiec dziekuje ja tez za porade:tak::-)

My dzis do Wacky Warehouse znowu i przy okazji zahacze o ten diabelny polski sklep:dry:Cos czuje ,ze nerwowa wroce:-pPowiem Wam,ze nawet do typowo polskiego nie ide,bo kawalek dalej ode mnie jest sklep prowadzony przez turka,taki ogromniasty i ma duuuuuuzo wiecej rzeczy i taniej:happy:Te polskie sklepy ostatnio faktycznie za ostro ceny podnosza:angry:
A w sobote z tesciami sie zabieram na duze zakupy do Tesco,bo autem znacznie latwiej jednak,a nie chce za dostawe 5£ placic...:dry:

czesc dziewczyny i odrazu krzycze Rastunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moja mala jak o 16-stej wczoraj zaczeła wymiotowac tak o 12 w nocy przestała potem znów o 6-stej rano wymiotowała kurcze nie wiem co to jest bo nie je po kazdym sie napiciu wody czy herbaty wszystko zwymiotuje biedna nie ma juz czym wymiotowac ,do tego ciagły jej przerażliwy płacz jak juz jej sie podnosi ,dzis rano doszła biegunka taka ze masakra dzwonilismy na pogotowie oczywiscie powiedzieli nam by pic duzo dawac i calpol jak ma goraczke ale goraczki nie ma:no::no::no::no::no:

mam tyle piżam małej i recznikow zarzyganych łcznie z dywanem i lozkiem ze nie wiem kiedy to zrobie bo mała tylko na reku chce siedziec,teraz tez z nia na kolanach siedze,rano zjadł poł skibeczki chleba i popiła herbata narazie jest ok ciekawe tylko jak długo???????????????

kurcze laseczki tez tak miałyscie? jesli tak to co podawac na wymioty?

Witam:-)
Tajchi widzisz ja zlecialo a przy tym dziecko tez juz nie zle uroslo:-):tak:
Co do OTRIVIN child to ciesze sie ze pomaga bo z lekami to tak roznie,nie na wszystkie dzieci dziala:no:Na nas np.Dentinox zel i wogole zaden:no:Moja znajoma ktora mo te krople poradzila sama uzyla dla swojej 2 mies corki a one sa od 3 lat:tak:ale mysle ze jesi Twoj synek az ak zgo ktaru nie ma to nie uzywaj,jest jeszcze malutki:-)ja uzywala tylko sol fizjologiczna i wode morska STERIMAR.Tajchi przywiozlam ja z PL a ostatnio zobaczylam ja w BOOTSie :-D:-D sprobuj najpierw tego.mozesz uzywac do woli.Ta woda ma dosc mocny rozpylacz wiec albo psiknij na wacik do uszu i tak sprobuj oczyscic nosek(ja tak robilam tylko zawsze troche waty sciagalam bo za duze byly) tylko ostroznie albo psiknij ale tak na bok troche po sciance noska:tak::tak:przytrzymaj troszke i do gory zeby zlecialo. po kilku dniach powinno przechodzic:tak:ja uzywalam na zmiane ze sola bo nie zawsze moglam mu psiknac te wode tak sie wiercil:-D:-D
Kasia ja to mam apteke w domu,co jade do PL to przywoze nowe leki ze przy przeprowadzce polowe(reklamowke bez kitu)wyzucilam przeterminowanych lekow:no:ile to kasy ale lepiej miec je pod reka.Duz dla na sbo dla malego to krople i wode fizj.calpol i nurofen:tak:
Co do plackow to nie pieke.Kupie jakis kawalek sernika a reszte to z LIDLa .mam ulubine ciasto mrozone z bita smietana:tak:6kawalkow jest pyszne.kupie dwa i starczy :-D:-D:-D probowalyscie moze???POLECAM:tak::tak::tak:
Malagorzatka mala masz pomyslowa ale rzeczywiscie wie do czego sluzy nocnik :tak::-D
Pinka kurcze wymioty u dziecka to ciezko.Ja jak bylam w ciazy to mi lekarz przepisal odpowiednik AVIOMARINu :-D:-D nie wiem czy dzieci moga to brac ale moze sprobuj jakies pol tabletki moze:sorry::sorry: i duuuuzo picia- z tym maja racje ale moze wody lub slaba herbatke:tak:Twoja corcia moze lubi herbatniki lub sucharki to jej daj.Nic mlecznego w kazdym razie,zadnych serko,jogurtow.Ja tak probowalam to sobie pogorszylam:no:Nie wiem szczerze co poradzic tak wale na oslep ale ja bym chyba sprobowala tak:sorry::sorry:wiem ze jagody to na biegunke ale nie wiem czy takie dzieci moga jesc:sorry:
Poradze Wam jedno na biegunke dla Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-)
Ja mialam kiedys straszna nawet wody pic nie moglam czy sucharow jesc,nic po 2 dniach mama zadzwonila do naszej lekarki i kazala mi zjesc lyzke kawy prawdziwej:tak::tak:wiecie to bylo straszne ale pomoglo!!!!!!!!!!:-):-):-):-)bylam u kolezanki i nie moglam wyjechac od niej:no: nawet spalam w korytarzy przy ubikacji:-D:-Dbo bym nie zdazyla doleciec i kawa w koncu pomogla z tysiaca pomyslow:tak::tak:
OKI ide cos zrobic,maly spi i pewnie zaraz wstanie a ja jak zwykle przy kompie zamiast cos zrobic:baffled:
Kurde skasowalo mi sie ale jakos cofnelo uffffff,tyle npisalam ze juz bym sie wsciekla:angry::angry:
Mam prosbe.Potrzebuje fotelika 9-18kg.bardzo szybko prosze o rade:-)kupowalyscie tutaj???
Moj brat jedzxie do Pl na swieta tylko na 10 dni i by mi przywiozl bo tutaj nic nie moge porzadnego znalez i jeszcze kosztuje to 180f a znalazlam na allegro taki
FOTELIK CHICCO PROXIMA 0-18 kg SUPER NOWOŚĆ !!! (491142081) - Aukcje internetowe Allegro
odoba mi sie i cena nie taka tez zla:-)pomozcie!!!

Kwiateczek- wlasnie daje jej pic po troszku bo jesc to prawie wogole nie chce wlanie wstała po dwoch godzinach drzemki i znow zwymiotowala:-(:-(:-(:-(:-(:-(ehhh jak nie urok to sraczka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i to na same swieta gdzie roboty mam pelno.....

a co do fotelika to super bardzo mi sie podoba my mamy taki z Fisher-Price jest w Argosie taki kremowy chyba około 100ł kosztuje jak masz katalog to sobie zobacz

Hejka ja tylko na chwile bo dopiero wrocilismy a mam jeszcze dzis troszke do zrobienia.
Pinka moj Kolin miał to samo 2 lata temu,co wypil to zwrocil, az wyladował w szpitalu.I biegunke tez miał.TO był rotawirus.A i wyczytalismy w internecie wtedy ze podawanie cieplego picia wywołuje wymioty.
A dawałas jej smecte?

witam! przeczytalam tylko ostatnia strone..przepraszam, znowu nie udalo mi sie nadrobic..
Pinka - kurcze tez mi sie wydaje ze to ten wirus co teraz jest...jedyne co Ci moge pordzic to faktycznie duzo picia podawaj malej i jakies lekkie jedzenie...Najlepiej przejdz sie z nia do lekarza...Moze cos Wam przepisze bo przeciez jesli to bedzie dlugo trwalo to mala moze sie odwodnic...wspolczuje i ucaluj bidulke...

Mojemu na szczescie przeszlo..wczoraj dwa razy podalam mu marchwianke (na szczescie lubi gotowana marchewke) i zastopowalo..uff...

Mala-gorzatka - wspolczuje...zebiska wredne...

reklama
Izka- nie strasz mnie, ja mam uraz do szpitala po ostatnim incydencie z Wiki smekty jej jeszcze nie dawałam bo jak narazie tylko 2 razy zrobiła aka luzna kupke jeszcze poczekam,a co do ciepłego picia to masz racje w nocy dostała ciepła herbatke tak około 12 bo od 12-stej nic nie jadła wiec była głosna i praktycznie jednym duszkiem ja wypiła ,ledwo butelkę jej z ust wyjełam juz wszystko zwymiotowala:-(:-(:-(:-(:-( kurcze a jak wy byliscie w szpitalu to ca małemu robili??????????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry