• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Do mam w ciazy... kochane dbajcie o siebie.... ja wiem ze mozecie nie cierpiev czosnku...ale chyba nie tak bardzo jak ja :rofl2: pomimo to w ciazy sie bardzo z mobilizowalam i lykalam czosnek...bleeeeeeee
Zawsze przygotowywalam sobie szklanke z sokiem, kroilam pol glowki czosnku na grubsze plastry i lykalam tak zeby nie dotknelo mi zadnej czesci gardla :-D Zawsze rano i wieczorem... poki go nie pogryziecie wlasnymi zabkami nie bedzie od was czuc czosnku :tak:

Kwiateczek- czyli juz jestescie po 1-wszym upadku....sobie wyobrazam jak musialas sie wystraczyc. Ja , pomimo ze moj czasem ma na moja oko, gdy ona siedzie gdzie na lozku, krzesle...to mam ja sama na oku....bo tak cos do konca facetom nie wierze, bo oni poki sie ic nie stanie to mysla ze juz tak bedzie cacy, a tu prosze... niby patrza a jednak...:baffled:

karola- tak oni tak mowia, ze powinna sie pani skonsultowac z lekarzem, a jak pojdziesz do lekarza to on bedzie sie na ciebie patrzyl jak nie z tej planety czemu sama tego nie zrobilas... zreszta sama sie musisz przyzwyczaic ze czasem tu decyzje bedziesz musiala podejmowac sama, bo w PL to ze zmiana mleka sie lata do pediatry :rofl2: Jakie najlepsze... nie ma najlepszego, bo kazdy dzieciaczek ma inny "brzuszek" Slyszalam ze najbardziej wartosciowe jest cow&gate ale moja wlasnie po nim szalala i przestawilam ja na Aptamil. Ale duzo poleca tez SMA. Musisz sprobowac sama.

A my dzis robilismy muffinsy, nastka oczywiscie po raz kolejny postarala sie i zadbala o to zeby cala chata byla w mace :-D Mialam sprzatania po lokcie :nerd: Ale wyszly pyszne. Z malinkami :-) Moj za jednym posiedzeniem zjadl 7 szt :szok:

Kasia- widze ze problem obiadu u ciebie...u mnie tez... moi lubi A LA GOLABKI (bez zawijania w kapuste) w sosie pomidorowym, znasz to? Zawsze zrobie z pol kg mielonego i wychodzi na jakies 3-4 obiady (na zapas ) hehehe
Osttanio zajadaja sie tezzapiekanka z tunczyka, tez robie farsz na zapas, zamraam a potem tylko makaron gotuje ;-).... wiesz ja to pomyslow na 100 ale mi sie ostatno robic nie chce hehehe

reklama
Witajcie mamy z UK. Jestem mama prawie polrocznego Adasia i mieszkamy cala rodzinka w Edynburgu.Mozecie mi polecic jakas dobra herbatke dla polrocznego Malucha poza Hippem.

Co do mleka. Uzywalam SMA Gold ale maly mimo ze je uwielbial mial caly czas wysypki na twarzy przechodzace rozne stadia. Bylo nawet podejrzenie skazy bialkowej. Jak tylko zmienilam mleko na Aptamil wysypka ustapila. Wiec osobiscie polecam Aptamil i mam wrazenie ze ejst bardziej wydajne niz SMA, niby takie samo opakowanie (wagowo) a starcza na dluzej.

Ostatnia edycja:
witaj manolka i cala reszta:-)

manolka, a po co jakis herbatki, wystarczy woda do przepajania.albo bardzo rozcieczony jakis sok. tylko nie truskawkowy, bo roznie dzieci na niego reaguja.

Manolka witaj:-)
Ja mam herbatki ale moj znow nie pije zbyt wiele:baffled:ja mam bobovite jablko\melisa ale woda jest najlepsza.Lepiej zacznij rozcienczac herbatke jakakolwiek wybierzesz bo pozniej bedzie gorzej.a jak zabki beda szly to lepiej nie dawac slodkiego do picia,woda bedzie najlepsza:-)no ale sie rozpisalam:nerd:
maly dzis lepiej.przespal nawet cala noc:szok::szok:no,do 5rano.dostal butle,zjadla ale spac za bardzo juz nie chcial.usnal dopiero ok 6.30 i wstal o 8ej:-)
Kasia,Paula uwazajcie na siebie.Herbatka z miodem i cytrynka pomoze:tak:ja sie tak przewaznie lecze.strepsil do ssania.niby nie mozna a ja tam ssalam bo juz nie wytrzymywalam:tak::sorry:
lece obiad robic:-)

Czesc dziewczyny dzisiaj zaczelam malej podawc inne mleczko Aptamil i chyba niuni smakuje i dobrze sie czuje jadla spokojnie nie prezyla sie i ja nie bylam zestresowana:-) mam nadzieje ze tak juz bedzie :-)
Dziekuje wam za rady bo nie ma to jak rady innych mam :-)
Mam jeszcze takie pytanko ile dzecko powinno wypijac mleczka?
I kiedy podaje sie mleczko z numerem 2 np.

Karola ja kupilam mleko aptamil 1 ale maly jadl mi 100ml i za pol godz wolala znow:szok:mial miesiac i to bylo za czesto.Na sztucznym powinno dziecko dluzej wytrzymac.Po 2 dniach zmienilismy na 2 i jadl co 2 godz 100ml lub wiecej.Twoja niunia ma 2 mies wiec jesli zauwazysz ze sie nie najada to zmien na 2:tak:
Aptamil 2 tez jest od urodzenia do 12mies tylko dla glodniejszych dzieci:tak::tak:
My ok 11mies przejdziemy na 3ke ale on jest juz na mleku krowim zreszta jak kazda trojka:baffled:troche zamieszalam ale chyba zrozumiesz:sorry:
Pozniej jak mala bedzie jesc stale posilki bedzie juz mniej pic mleczka.Konradek uwielbia zupki ile mu nie dam to zje:baffled:kiedys chcialam sprawdzic i zjadl prawie 400ml :szok:i dlaej otwieral buzke:szok:boshhh nie daje wiecej niz 300ml ale to zarlok a mlkea nie zje wiecej niz 180ml i to od swieta:baffled:
oki lece polezec.narka

karola- ile powinno wypijac...ile chce :) My podawalismy co 2-3 godzinki. Jesli kupilas Aptamil 1 niebiskie (do 12 m-cy) i malej juz jest lepiej to b. dobrze. Jesli bedziesz chciala mozesz podac Aptamil 2 (do 12 m-cy) (jak mowi kwiateczek - dla bardziej glodnych) a jesli nie bedziesz do konca zadowolona zachowaniem przy jedzeniu i po jedzeniu czy nadal wystepujacym kolkom mozesz sprobowac Aptamil EASY DIGEST - choc ja nie jestem za tymi "niby pomagajacymi w kolakch" mleczkach, bo mojej podawalam jakis okres z Cow&Gate takie na kolki...i jeszcze gorzej sie po tym zachowywala :baffled:..ale sprobowac mozna, bo kazdy dzieciaczek jest inny....

No i mamy po weekendzie :)

reklama
paula to już chyba Twój 3 dzień bez jakis wydarzeń w Twoim życiu, nic sobie nie zrobiłas przez cały weekend.Gratuluje.Uważaj dalej na siebie.

za to ja dziś szłam z małym nakarmic Go chciałam wejśc na łóżko kolanami i jakos tak stanełam kolanem na łączeniu łózka gdzie jest deska że ąz upadłam,ale małego nie pusciłam ani nie przygniotłam,a wręcz sie zaczał ze mnie smiać:-D

ja dawałm Aptamil było ok do czasu a pożniej pojawiły sie kolki nie wiem czy od mleka ale zmieniłam na Cow&gate i jest lepiej, mały miewa kolki :crazy:ale żadziej

karolka to super,że lepeij sie maleństwo czuje i Ty pewnie też:tak:

dobranoc dziewczynki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry