• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!
jestem juz 4 miesiace na zwolnieniu lekarskim.... przez 2 miesiace moj pracodawca placil mi pelna wyplate... a teraz za grudzien i styczen wyplacil mi jedynie polowe...nie wiem cojest grane????????? i czemu takzrobil?????????? pomocy...

reklama
Paula z tego co wiem to mozna byc tylko 12 tyg na zwolnieniu:baffled:pamietam jak zle sie czulam na poczatku i lekarz dal mi zwolnienie i nie omieszkal wspomniec ze moge wziasc max 12 tyg:sorry:sprobuje sie dowiedziec cos na ten temat:wink:

kwiateczek- z tego co slyszalam to od 4 do 28 tygodni max...

ale nie wiem jak to bedzie liczone do MA... czy srednie zarobki normalne czy oststnie... bo teraz wyplaca mi jedynie pol wyplaty... i tym tez sie martwie... bo nie moge wrocic do pracy a nie wiem jak bede sie utrzymywac dalej??????????????

Nie wiem jak masz w kontrakcie ale przez pierwsze 6 tyg 90% zarobkow.Powiedziano mi ze nalicza je z ostatnich 17 tyg gdzie ja pracowalam tylko 8 godz a w ostatnim czasie to juz 6:baffled:ale naliczyli mi od wczesniejszych bo bralam ok 250 f na tydz:-)
pozniej to juz standard 117f na tydz maciezynskie:tak:

kwiateczek- dzieki

ale ja nie dostane SMP...bo mam za male zarobki tygodniowe bo jestem zatrudniona na pol etetu... wiec odpada... zlozylam na MA i tym bardziej sie martwie bo jesli jestem na zwolnieniu moj pracodawca obecnie placi mi jedynie polowe wyplaty... moja polozna powiedziala ze nie moge pracowac i mam byc do konca na zwolnieniu... wiec nie wiem jak mi wyplaca MA bo normalnie jest 117F albo 90% srednich zarobkow... nie wiem czy policza mi te 90% od normalnej wyplaty czy od zwolnienia lekarskiego?????????????

Oj kochane,

jakos nie mam weny do pisania.
Ostatnio wzielo mnie na sentymenty....siedze i mysle ze lada dzien stuknie mi 31.... i ze jakos przestalam sie czuc mlodo, "lekko"... ze chcialabym poleciec do PL choc na kilka dni bo bylam we wakacje, ale kasy brak wiec jestem uziemiona :-(... mysle czy wychowam Nastke na dobrego czlowieka... no wogole odbilo mi maxymalnie!!!! Chyba wiosny mi potrzeba !

Pozdrawiam was wszytskie

reklama
heyka dziewczyny :-) trochę mnie nie było, ale Was podczytywałam :zawstydzona/y:
Mieliśmy ciężki weekend. Wszystkich nas złapał jakiś wirus (wymioty, biegunka, brak apetytu). Moja Niunia biegunkę miała tydzień czasu - dziś pierwszy dzień spokoju. Zaś od wczoraj ma gorączkę :-( Z moją pracą też różnie, zobaczymy może się to rozkręci jakoś...

paula pójdź sobie to Citizen Advice Beraux w swojej okolicy, tam Ci wszystko powiedzą na temat Twojej sytuacji, ile dostaniesz kasy itd.

kwiateczek płatny macierzyński przez 12 miesięcy mam być dopiero od 2010, tak mi się wydaje :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry