A
Aneczka86
Gość
Ja mojej malej tez juz sloiczki daje i zadowolona jest, a mleko to Cow&Gate , bo to samo dawalam Oliverkowi i problemow z nim nie mialam zadnych

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

mała je różnie-jadła 90ml co 3godz a od 2 dni jadłaby tyle samo co godzine nawetale staram się ją przetrzymywać dłużej i też nie zawsze się to udaje bo to mały nerwusek...
hv była w tym tyg właśnie i nie mówiłam jej nic bo mała jeszcze wtedy ładnie jadła.
też myślałam nad zmaną mleka na aptamil dla głodnych dzieciaczków bo moja mała tez ulewa mocno i może inne mleko by lepiej przyjęła...nie wiem co mam zrobić bo zmieniać też nie można za często.a z tą hv jak rozmawiałam to tylko ciśnienie mi podnosiła bo jak coś jej mówiłam (np.o ulewaniu czy czymkolwiek)to odpowiadała 'TO NORMALNE'
tak ze wszystkim i odechciało mi sie już z nimi tutaj konsultować
![]()
mam nadzieję,że wy doświadczone mamusie mi doradzicie :-) i z góry dziękuję ;-)
mleko jest na zadanie(jakie nie wybierzesz jesli dziecku nic nie jest to ok) co 2-3 godz to normalne jedzenie.u nas bylo co godz lub 1.5 godz na sztucznym juz mleku
niektore dzieci potrzebuja czesciej zwlaszcze ze jest cieplo

moze miec wysypana buzie krostakami -nie przejmuj sie tym jesli jest tylko na twarzy.my tak mielismy przez 8-10 tyg od poczatku karmienia na sztucznym mleku
co do ulewania to rzeczywiscie normalnie u nas minelo chyba po 3-4 mies
wszystko wiecznie bylo ulane.staraj sie przy karmieniu dziecko trzymac zawsze lekko podniesone do gory i pilnuj by sie odbijalo po jedzeniu.Zawsze bedzie i tak sie jednak troche ulewac mimo to ze wszystko dopilnujesz
mojej kolezanki synek tez tak mial
po jedzeniu ok 20 min trzymaj jeszcze lekko do gory lub kup te lezanki-krzesla---boshhh zapomnbialam jak sie to nazywa
takie z regulowanym oparciem bedziesz mogla zawsze troche podniesz do gory
jak cos to pytaj;-)pewnie pytaj postaramy sie pomoc.Kazde mleko jest dobre jesli dziecko nie placze tzn ze jest okdziękuję wam bardzo za 'dobre rady'
kupiłam już SMA white i jak mała się przebudzi to jej podam :-)
dam wam znać czy coś się zmieniło![]()
miłego wieczorku życzę ;-)
moze byc cos na poczatku,to po zmianie mleka
sama zobaczysz;-)
oki ide sie wykapac
naszczescie powoli mu mija ale ja wychodze zalozenia ze widocznie potrzeba mu wiecej pokarmu niz innym dzieciom, moj w ogole to chyba ma w genach ze bedzie duuuzy bo ja i maz wysocy jestesmy i widac po nim bo juz naprawde dlugi sie zrobil:-) wiec nie przejmuj sie i dawaj na zadanie mleczko
moze to minie po jednym lub dwoch dniach bo malutkie dzieci tak maja ze co kilka tygodni domagaja sie wiecej jedzenia niz zwykle:-)
i ja takze jestem przeciwniczka podawania wody jesli juz to jakas herbatke koperkowa lub rumiankowa
mnie tez lekarze i polozne co sie nie zapytalam to mowili "normalne" wiec nie jestes sama
najlepiej to posluchac swojej intuicji jezeli wyczuwasz ze cos naprawde jest nie tak to moze wizyta u polskiego lekarza pomoze
spi po 7-8 godzin wiec ja jestem happy. Tyklo teraz musialam zaczac go kapac w duzej wannie bo z malej juz wyrosl i cos mu nie odpowiada, jak zaczynam mu myc glowke to placz i krzyk tak samo po kapieli jak smaruje go oliwka
mam wrazenie ze on sie chyba tej wanny boi, troche za duza dla niego....
bede musiala cos wymyslec. Teraz lezy w swoim lozeczu i zamiast spac to gada z rybkami z karuzeli
Moj synek tez cow&gate wcinaJa mojej malej tez juz sloiczki daje i zadowolona jest, a mleko to Cow&Gate , bo to samo dawalam Oliverkowi i problemow z nim nie mialam zadnych![]()
daje mu tez sloiczki ale jak narazie pol sloiczka bo to dopiero poczatki:-)
:-)