• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:-):-)dzien doberek w ten wietrzny dfzionek, wczoraj malo mialam czasu zeby Was poczytac, ale juz nadrobilam
Jolkis - duuuuuzo zdrowka Ci zyczymy i gratuluje zdania prawka :-) podziwiam za odwage, bo ja pomimo namow mojego meza sie zdobyc nie moge. K jak ma dobry humor to mowi, ze to byloby lepiej i latwiej dla nas no i w sumie ma racje; ale jak wqrzony jest na inych kierowcow to zawsze mowi, ze dobrze , ze nie mam bo tu jezdzic nie potrafia :-D:-D:-D:-D
wiec ciagle sam zaprzecza sobie, ale to takie slodkie jest :-)
Ada - gratulacje dla meza, ze ma pracke :-)
Minisia - witaj :-):-):-):-) masz sliczna Rodzinke :-) powodzenia. A co do CHB to ja urodzilam pod koniec lipca i prawie odrazu zlozylam o CHB i do tej pory czekam:wściekła/y::wściekła/y:, mimo ze dzwonie do nich czesto i ze dostalam list, ze mi go przyznali, ale na rozliczenie i kaske musze poczekac :wściekła/y: masakra
Kwiateczku - dzieki, uspokoilas mnie, ze to sie tyle na te 20 funtow czeka :-):szok: bo myslalam, ze juz cos nie tak
Niby potem miło się zaskocze przy bankomacie ale co z tego jak teraz kaska potrzebna:wściekła/y:
Witaj witaj:-D

reklama
Witam mamusie...
Dziewczyny nie rozumiem dlaczego tak dlugo czekacie na pieniazki... Mi ChB i ChTC przyznali pare tygodni po urodzeniu malej... Wiem, ze jesli dzieci sa urodzone w Polsce to dluzej sie czeka, ale z tymi urodzonymi tutaj nie powinno byc problemu... Ten voucher na 250£ tez dostalismy kilka tygodni po ChB... I nie wydaje mi sie, ze fakt, ze ojciec jest anglikiem ma z tym cokolwiek wspolnego... A teoretycznie powinno sie czekac nie dluzej niz 3 miesiace...
My dalej sie leczymy... teraz i mala cos lapie, prawdopodobnie ode mnie... Mialam jechac zawozic aplikacje dzisiaj, ale nie mam sily, poczekam do weekendu, bo i tak musze isc do pracy...
Minisia ja mieszkam 5 lat i dobrze sie mi zyje... Do Polski nie wracam... Co prawda z pieniazkami teraz gorzej, bo mamy mala, ja na razie pracuje tylko weekendy, ale nie zmienilabym niczego... Nie pamietam, gdzie mieszkacie w Anglii? Pozdrawiam wszystkie

Witam mamusie...
Dziewczyny nie rozumiem dlaczego tak dlugo czekacie na pieniazki... Mi ChB i ChTC przyznali pare tygodni po urodzeniu malej... Wiem, ze jesli dzieci sa urodzone w Polsce to dluzej sie czeka, ale z tymi urodzonymi tutaj nie powinno byc problemu... Ten voucher na 250£ tez dostalismy kilka tygodni po ChB... I nie wydaje mi sie, ze fakt, ze ojciec jest anglikiem ma z tym cokolwiek wspolnego... A teoretycznie powinno sie czekac nie dluzej niz 3 miesiace...
My dalej sie leczymy... teraz i mala cos lapie, prawdopodobnie ode mnie... Mialam jechac zawozic aplikacje dzisiaj, ale nie mam sily, poczekam do weekendu, bo i tak musze isc do pracy...
Minisia ja mieszkam 5 lat i dobrze sie mi zyje... Do Polski nie wracam... Co prawda z pieniazkami teraz gorzej, bo mamy mala, ja na razie pracuje tylko weekendy, ale nie zmienilabym niczego... Nie pamietam, gdzie mieszkacie w Anglii? Pozdrawiam wszystkie

ja tak sobie mysle ze to moze byc dlatego iz starsze dzieci maja inne nazwisko niz ja i pewnie to i intetesuje co jest grane:tak:
my tez teraz mamy ciezko ale do Pl nie wracamy rowniez:tak:

LUDZIE POWIEDZCIE MI KTÓRY MAMY WIEK bo ja z siebie wyjde i stane obok
zly.gif

byłam w przychodni u połoznej gdzie uczennica mierzyła mi ciśnienie 3 razy gdyż ciśnieniomierze były popsute
za kazdym razem inny pomiar , w końcu jak doszły jakie to ja ciśnienie mam, wynik był ze za wysokie skierowali mnie odrazu do szpitala jeszcze z próbką moczy gdzie tez mi coś w nim wykryli opisali co i jak
a babka mnie pyta czy ja za każdym razem sikam to tego samego pojemniczka myślałam ze rypne jej tam
lol.gif
wsciekly.gif
bo moze dlatego mam zły mocz - a co wizyte prosze o nowy pojemnik i to chyba logiczne ze bym nie sikała 10 razy w ten sam .....
mówie jej ze mam jakieś problemy z gardłem bo mnie zaciska i boli pamietacie jak WAM pisalam ze mam problem
a ona ze..... mamy listopad
ysz.gif
ysz.gif
ysz.gif

kolejne moje pytania juz sobie darowałam b o nie było sensu
pojechałam do tego szpitala jak sie okazało w moczu mam całkiem inne bakterie niż ta babka tam opisała
mierzyli mi ciśnienie 4 razy co 15 minut i miałam dobre zrobili KTG i z dzidzką też wszytsko ok i cale szczescie bo babka powiedziala ze jagby bylo ciagle wysokie to by mnie zostawili w szpitalu.....
pojechałam na 14 godz a wróciłam o 19tej -głodna , zmęczona ,
dobrze ze samochodu mi nie odholowali bo miałam zaparkowany gdzie był napis tylko dla personelu
mruga.gif

kochane mozecie mi podpowiedziec jakiej masci moge uzyc bo po antybiotyku dostalam jakiegos swedzenia w okolicach pipki, co moge kupic bez recepty

LUDZIE POWIEDZCIE MI KTÓRY MAMY WIEK bo ja z siebie wyjde i stane obok
zly.gif

byłam w przychodni u połoznej gdzie uczennica mierzyła mi ciśnienie 3 razy gdyż ciśnieniomierze były popsute
za kazdym razem inny pomiar , w końcu jak doszły jakie to ja ciśnienie mam, wynik był ze za wysokie skierowali mnie odrazu do szpitala jeszcze z próbką moczy gdzie tez mi coś w nim wykryli opisali co i jak
a babka mnie pyta czy ja za każdym razem sikam to tego samego pojemniczka myślałam ze rypne jej tam
lol.gif
wsciekly.gif
bo moze dlatego mam zły mocz - a co wizyte prosze o nowy pojemnik i to chyba logiczne ze bym nie sikała 10 razy w ten sam .....
mówie jej ze mam jakieś problemy z gardłem bo mnie zaciska i boli pamietacie jak WAM pisalam ze mam problem
a ona ze..... mamy listopad
ysz.gif
ysz.gif
ysz.gif

kolejne moje pytania juz sobie darowałam b o nie było sensu
pojechałam do tego szpitala jak sie okazało w moczu mam całkiem inne bakterie niż ta babka tam opisała
mierzyli mi ciśnienie 4 razy co 15 minut i miałam dobre zrobili KTG i z dzidzką też wszytsko ok i cale szczescie bo babka powiedziala ze jagby bylo ciagle wysokie to by mnie zostawili w szpitalu.....
pojechałam na 14 godz a wróciłam o 19tej -głodna , zmęczona ,
dobrze ze samochodu mi nie odholowali bo miałam zaparkowany gdzie był napis tylko dla personelu
mruga.gif

kochane mozecie mi podpowiedziec jakiej masci moge uzyc bo po antybiotyku dostalam jakiegos swedzenia w okolicach pipki, co moge kupic bez recepty

Witam
Widze ze niedługo pojawi się maleństwo :tak:suuuper!
słuchaj ja bym to polecała i wiemże jest dostene w UK może spytaj w aptece
Maść Clotrimazolum 1% : Aflopa, Sp. z.o o. : ALL-BIZ.INFO: Polska

Lucy Skarbie :happy: wpsolczuje, ze mmialas takie spotkanie, niestety zdarza sie i tak.
A z tym szpitalem to ja tez tak mialam, jak mnie za pierwszym razem wyslali. Lezalam prawie caly dzien z KTG i nawet polozna stwierdzila na podstawie wydruku, ze zaraz bede rodzic, bo mam bardzo regularne skurcze, ktorych ja nie czulam!!!:szok::wściekła/y:
Wiec uszy do gory kochana, a co do masci to ja bym zapytala w aptece, bo oni maja najlepsza wiedze no i mozesz poprosic o konsultacje na stronie.
Mnie nawet pielegniarka odsylala do apteki zebym sie ich poradzila. Glowa do gory.:-)
Jolkis - jak widac nie wszyscy maja takie szczescie. Mi za to szybko przyznali CHTC
Minisia - ja tu jestem 4 lata i tez nie zamierzam wracac. Mimo, ze to obcy kraj to niestety z bolem serca powiem, ze sie latwiej zyje. Poza tym tam mnie nic nie czeka, tu mam prace, ktora lubie i w ktorej docenili mnie, bo rok temu awansowalam na kierownika dzialu, a w Polsce? Musialabym czekac 200 lat na to!!
Takze mi tylko pozostal zal, a dzieki UK poznbalam wielu fantatsycznych ludzi i to niekoniecznie z PL :-)

Lucy Skarbie :happy: wpsolczuje, ze mmialas takie spotkanie, niestety zdarza sie i tak.
A z tym szpitalem to ja tez tak mialam, jak mnie za pierwszym razem wyslali. Lezalam prawie caly dzien z KTG i nawet polozna stwierdzila na podstawie wydruku, ze zaraz bede rodzic, bo mam bardzo regularne skurcze, ktorych ja nie czulam!!!:szok::wściekła/y:
Wiec uszy do gory kochana, a co do masci to ja bym zapytala w aptece, bo oni maja najlepsza wiedze no i mozesz poprosic o konsultacje na stronie.
Mnie nawet pielegniarka odsylala do apteki zebym sie ich poradzila. Glowa do gory.:-)
Jolkis - jak widac nie wszyscy maja takie szczescie. Mi za to szybko przyznali CHTC
Minisia - ja tu jestem 4 lata i tez nie zamierzam wracac. Mimo, ze to obcy kraj to niestety z bolem serca powiem, ze sie latwiej zyje. Poza tym tam mnie nic nie czeka, tu mam prace, ktora lubie i w ktorej docenili mnie, bo rok temu awansowalam na kierownika dzialu, a w Polsce? Musialabym czekac 200 lat na to!!
Takze mi tylko pozostal zal, a dzieki UK poznbalam wielu fantatsycznych ludzi i to niekoniecznie z PL :-)

Jak czytam takie posty to az mi lżej na sercu bo teraz to naprawde pod górke :eek:
A powiedzcie mi jakie były wasze początki??tez było cięzko??ja juz sie doczekac nie moge jak pójde na kurs jezykowy bo bez tego ani rusz:tak:

Minisia ja tez mam inne nazwisko niz moja mala, i nie bylo to dla nich problemem... Nie wiem, miej nadzieje, ze wszystko szybko przyznaja... Pocieszenie jest w tym, ze wyrownaja ci wszystko na co dluzej czekalas, wiec pierwsza sumke powinnas miec ladna...
Lucy bidulko, wiem jak jest... Czasami to sie wydaje, ze oni w ogole nie wiedza o czym mowia... I jak w ogole mozna zadac pytanie czy sikalas w ten sam pojemnik? Chyba logiczne, ze nikt az taki glupi nie jest... Mnie zostawili w szpitalu jak pojechalam ze skurczami, bo chociaz bylo jeszcze wczesnie, to tez mialam wysokie cisnienie... Nie zdazylam nic zjesc, pojechalam glodna i chociaz prosilam sie o kanapke (moj tez polozne prosil, zeby mi cos do jedzenia przyniosly), to sie na nia nie doczekalam... Chociaz kazda jedna obiecywala, ze cos przyniosa... Dostalam cos dopiero po porodzie- jakies 15 godzin pozniej... A przeciez przy porodzie energii potrzeba, tak wiec radze spakowac cos do torby- chocby kilka batonikow- zawsze to cos... Juz niedlugo kochana- na pewno bedzie dobrze...
Izku ja uwazam tak samo jak ty... Duzo lepiej sie tu zyje- duzo wygodniej...I chocby na najnizszej pensji, jakos da sie wyzyc... Co do prawa jazdy, to ja tez sie balam, ale na dluzsza mete, autobusy sa meczace, i nie zawsze mozesz dojechac gdzie chcesz na czas... Prawo jazdy przydatne... Zajelo mi 1.5 roku zeby go w koncu miec, bo mialam 8 m-czna przerwe jak urodzilam... A teraz jesli dostane ta prace, to bede musiala mala zawiezc do opiekunki i do pracy dojechac... Autobusem zajeloby mi wszystko chyba ze dwie godziny :-(:no::wściekła/y: Jesli masz szanse to rob, i sie nie zastanawiaj...

hej laseczki,

wpadam do Was , witam i pewnie zaraz uciekam. Oj przy dwulatku to juz nie to samo siedzenie na forum co kiedys... no nie mam kiedy poczytac i pozadnie odpisac.

Lucy- u mnie 2 dni przed planowanym porodem poszlam do GP zbadac mocz (bo poprzednio mialam bialko-niewielkie ilosci), zbadal mi tez cisnienie, mialam wyzsze niz normalnie ciezarna ma (choc ja wlasnie takie wyzsze mialam cala ciaze i polozne nic na to bo wtedy jeszcze mocz mialam tez dobry)... powiedzial zebym pojechala do szpitala ze mnie przyjma od razu - na takie tam ktg, przebadaja mnie... i tam juz mi sie porod rozpoczal hehehehe.... Juz czekamy na dzidzie razem z toba :-)

reklama
Minisia pewnie, ze bylo ciezko-przynajmniej mi... Jezyka praktycznie nie znalam, duzo rozumialam, ale z mowieniem bylo kiepsko... W drugim m-cu pobytu zlamalam noge i musialam siedziec miesiac w domu... Zostalam po tym z dlugami... Cale szczescie przyjeli mnie z powrotem do pracy... Powolutku wszystko wam sie ulozy- zobaczysz... Poznasz miasto w ktorym mieszkasz, troche nowych ludzi i bedzie ci latwiej... Powoli sie zaaklimatyzujesz... A i szkola ci pomoze, bo moze zrobisz sie troche pewniejsza siebie... Bedzie dobrze, zobaczysz...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry