• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hejo laseczki

ja dopiero teraz zaglondam:tak::tak::tak: bp caly dzien na wariackich papierach i jeszcze sernik pieke do sklepu:-p

Kwiateczek i doveinred- kochane moja niunia nie ma dzis urodzin heheh ale dziekuja za zycznonka bedą na zapas:-D:-D:-D:-D buziaki dla was;-)))))

Doveinred-kochan nie zamartwiaj sie tak kwiateczek i inne dziewczyny maja racje dzieci sa rozne i kazdy je tyle ile mu potrzeba ja tez zawsze sie o swoja martwilam bo niejadkiem jest i była zawsze mniej od wszystkich jadła a ja na głowie stawalam bo myslałam ze cos nie tak ale nie jej ogranizm poprostu tyle potzrebował i juz!!!! u was tez wszystko bedzie dobrze zobaczysz cierpliwosci;-);-)

Gosia- wytrwalosci w szukaniu fotografa:tak::tak: ja tez tak jak ty viałam w koncu znalazłam:tak::tak: a jak by co to ja sie wprosze na robienie zdjec:-D:-D:-D
maggusia- widze ze ty tez zabiegana powiedz jak egzamin poszedł???????

Czesc dzieczyny ja tylkona chwilke. w pracy urwanie glowy, mojego z pracy wyrzucaja, a mlody przeziebiony w lozku lezy :wściekła/y::wściekła/y: Czy jest ktos na forum kto zna angielski w pismie? chodzi mi o przetlumaczenie paru zdan z pol na angielski? nie musi byc perfekt. bardzo prosze o pomoc:tak:

Ostraszka ja chcesz to Ci pomoge, przeslij mi tylko co potrzebujesz przetlumaczyc;-)

Z tym jedzeniem to racja, kazde dziecko jest inne, moja Tyra podobnie jak Chloe od Joasi , swoje jedzonko lubi strasznie, a i nasze podjada, ale moze to te walentynki tak juz maja;-)he he:tak:

Ja tylko na chwilke kochane...

Pineczko bylam dzis rano na chwilke nawet w pisalam -jedna strone dalej ale chyba nie wszytskie dziewczyny doczytaly :sorry:
na wyniki z egzaminu czekam beda next week :-)
fajnie ze wam sie interesik kreci....

Kwiateczek Mnisia wlasnie ten laptopik chcialam
Buy Vtech My Laptop. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
ale nie wiem czy sie wstrzymac czy kupic ,bo stwierdzilam ,ze na mikolaja Brianek dostanie klocki ,a laptopa pozniej ,ale nie wiem czy jeszcze beda?
a klocki takie -jutro po nie jade :-)
Buy LEGO® Ultimate Town Building Set. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .

Pozdrawiam i ide zrobbic sobie kompiel SPA :-pmaseczki odzywki na wloski relaks pelen i malibu w rece to zdrowka dziewczynki!
1112630_malibu_drink_4.jpg

Witam z ranka. Wczoraj na kolacje maly wypil 180 ml ale na nocnym karmieniu juz tylko 30 ml trudno. Co do stron ktore podalas kwiateczek to ja bralam przyklady z tej - BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Ogolnie juz od 3 mies to mu cos probowalam ustalac ale jest ciezko bo jak by sie czlowiek nie staral to dobrego grafiku nie da sie wykonac. Co kolwiek sie sprobuje ustalic to i tak gubi 2-gie sniadanie w rozkladzie dnia. Wszystko by pasowalo lepiej tylko drzemki sa akurat w tym czasie. Pozniej bedzie pwenie lepiej bo sen sie zmieni i zamiast spac 2 godz bedzie spal 1,5 godz wiec da sie wcisnac cos pewnie o 10:30.
Dzis polozylam go o 8:30 zamiast o 9 wiec zobaczymy moze przestawie ta drzemke o 30 minut.
W pon zadzwonie do mojej HV i zapytam sie o pomoc w okresleniu karmienia i ci kiedy lepiej podawac.

Maggusia- klocki sa swietne, sama mialam tylko lego i wolalam od lalek wiec jak dla mie to bomba- sama bym sobie pobudowala:-D
Ostraszka- tez moge Ci cos przetlumaczyc nie ma sprawy . Jest taka stronka tez z ktorej akurat nie kozystam jezeli chodzi o angielski tylko niemiecki ale zawsze mozesz zobaczyc. Takie programy tez czesto tlumacza za doslownie wiec trzeba sprawdzac. translate.google.com/

witam
Ostraszka juz masz pomoc na szczescie,ja w pismie nie bardzo:no::sorry:ale na upartego mam sasiadke angileke wiec by mi napisala jak cos;-)
Maggusia pewnie doczytalaysmy ale wiesz jak o jest,nie wszystko sie pamieta:sorry:
Czy wy tak macie tez?ja nie moge zapamietac po ciazy duzo rzeczy:no:czesto mam problem.musze chyba cos zaczac brac bo jestem taka rozkojarzana:baffled:czasem nie przyswajam wiadomosci wogole:baffled:
Doveinred super ze dziala,tylko kazdego dnia pilnuj godzin:tak:musi sie przyzwyczaic do zmiany a potem samo bedzie szlo:-pna kolacje wypil 180ml ale czego?samego mleka czy z kaszka?i o ktorej?na noc tez 30 ml czyli o ktorej??bo jesli juz tak w nocy to dobrze.moze cznie przesypiac bez jedzenia w nocy i dopiero sniadanko,napewno bedzie wtedy wyglodzony:tak::tak:

Ja z kawusia:-p Zaraz sprzatam,czeka m jak G sie zbierze i pojda z malym na spacer:tak:musze do 2ej zrobic wszystko bo potem do fryzjera i juz nie chce nic robic:no::-)

reklama
Doveinred super ze dziala,tylko kazdego dnia pilnuj godzin:tak:musi sie przyzwyczaic do zmiany a potem samo bedzie szlo:-pna kolacje wypil 180ml ale czego?samego mleka czy z kaszka?i o ktorej?na noc tez 30 ml czyli o ktorej??bo jesli juz tak w nocy to dobrze.moze cznie przesypiac bez jedzenia w nocy i dopiero sniadanko,napewno bedzie wtedy wyglodzony:tak::tak:
tych moich stalych godzin przestrzegalam i bede przestrzegac bo u nas to jak w zegarku jest z jedzeniem i drzemkami.
Kolacje ma o 19:00 a nocne karmienie o 23:00. Nawet sam sie budzi o 23 by zjesc bo juz przyzwyczajony( co prawda zje tylko 30-90 ml ale i tak spi do 5:50 wiec przesypia mi noce od 4 mies zycia). Wczoraj bylo jeszcze bez kaszki w mleku dzis mu dam troche.

Przysiedzialam "znowu " z wykresami i jedyne rozwiazanie by jadl wmiare tyle mleka co powinien to jest przesuniecie obiadu na 11:00 rano. Wtedy tak o 13:15 moge dac mu jakies 100 ml mleka jeszcze.
Wiec harmonogram sie duzo nie zmieni, tylko ta zamiana z obiadem i bedzie wygladalo tak:
6:30-7:00 sniadanie (zawierajace 200 ml mleka, czyli jakies 100 ml mleka i 100 ml kaszki na mleku , albo troche mniej mleka i wiecej kaszki)
11:00 obiad
13:15- troche mleka (okolo 100ml o ile wypije)
16:00- deser
19:00- kolacja (zawierajaca 180 ml mleka z kaszka)
23:00 - nocne karmienie (tu pewnie duzo nie wypije ale jak wypije chociaz 100ml to bedzie dobrze).

Takim o to sposobem bedzie mial 580ml na dzien i caly obiad z deserem i kaszka.
Inaczej sie nie da. Rowno godzin nie da sie doklanie zrobic bo wtedy bedzioe mniej mleka. Gdyby wypijal 200 ml to by byly tylko 3 posilki wzgledem porad w necie ale nie wypija wiec musialam tak czy tak dodac to mleko o 13:15.
Zobaczymy? moze bedzie ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry