• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc zgrabniusie!

Ja tutaj pisze prosba o bezapelacyjna pomoc!
Jestem juz tak scisnieta ze dzidzia sie pewnie rusza bo jej ciasno - mimo 13tego tygodnia:))
pomocy!!! sklep z maternity w londynie gdzie???????
znalazlam Mathercare - ale obawiam sie ze nie sa zbyt dobrze zaopatrzeni w laszki dla mumtobe:)))
ide tam dzis po pracy.......... jednak prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami

do tej pory:
zamowilam przez internet laszki w piccu - kazali napisac size przed ciaza wydalam kupe kasy na
2 pary spodni - mialy rosnac ze mna, pizame i jedna koszulke (137£) masakra
ale pomyslalam ze nie wzne ile to kosztuje bedzie pewnie dobrej jakosci
co mi przyslali? ubrania jak dla slonia - dziewczyny ja nie wiem czy w 8smym m-cu beda w koncu pasowaly
ha ha ha ratujcie blagam - bo ja naprawde nie wiem co tu robic, czy mam upic size 14cie itp a dopiero potem
maternity - czy jednak jest jakies inne rozwiazanie

ps pracuje w galerii i jednak musze wygladac ladnie tzn - biurowo, nie moge ubrac jeans ani tracksuit
musze byc smart mamuska - i nie wazne jest to ze moja szefowa mnie juz nie lubi bo jestem w ciazy
ale to bedzie historia na inny dzien

dzis jestem cala w skowronkach, bo Simone przewiozl rzeczy do nowego mieszkanka (wynajelisy w sb) cala niedziela bylo wspolne sprzatanie - w koncu si uwolniam od jego mamusi - ktora uwelbiam - ale mieszkac juz z nia nigdy nie chce:)))

czekam na cenne info od Was
z gory dziekuje
Exxx

reklama
no to powklejalam wszystko jak trzeba
mam nadzieje ze nikt sie nie pogniewa ze wkleilam sie z Simone? ::)
hmmm tak sobie w koncu pomyslalam ze nalezy mu sie odrobina udzialu w forum:)))
w koncu bedzie tatusiem - i to 50% jego zasluga ze fasolka istnieje:)))
;)
do jutra
pa

Ja bym polecal NEXT:
http://order.next.co.uk/page.asp?b=G30&p=152&o=1
ALBO;
http://www.littlewoods-online.com/r...ingspecial7&affsrc=couklittlewoods&aff=google
I JESZCZE;
http://www.jojomamanbebe.co.uk/CGIBIN/priamlnk.cgi?MP=GIN200&SPCAT=IM&CNO=1&SHOP=MAT
I TO:
http://www.funmum.com/
ALBO TO:
http://www.bloomingmarvellous.co.uk/categoryList.aspx?CategoryID=Maternity&language=en-GB
NA PEWNO COS ZNAJDZIESZ,wiem,ze nietore to wysylkowe,aler jak rozmar nie pasuje to mozesz wymienic bez problemu,ze zdiecia wygladasz na szczupla osobe wiec rozmar wiekszy bedzie ok,a potem to zobaczysz jak brzuszek urosnie,nie ma co za duzo kupowac ciuchow na raz,bo krztalty moga sie zmienic.

A wasze zdiecie jest slodkie,i dlaczego mamy sie gniewc,milo zobaczyc szczesliwa pare.Kiedyw iec oficjalna przeprowadzka???
I sowaczek elegancko udalo sie wkleic ;)

dziewczyny! ja juz tylko na chwilke, bo wlasnie pakuje walizki i jutro raniutko samolot o Gdanska!!!
troszke sie martwie jak Majunia zniesie lot- mam nadzieje ze zmiana cisnienia nie bedzie dla niej bolesna...
nie wiem czy w Polsce bede miala czas usiasc do kompa wiec juz teraz pragne wam zlozyc zyczenia swiateczne:

ZYCZE WAM ABY TE SWIETA BYLY ZDROWE, POGODNE I TRADYCYJNE I OCZYWISCIE SPEDZONE W SUPER RADOSNEJ, RODZINNEJ ATMOSFERZE!!! 

Czesc Dziewczynki

Maxin ... baaaaaaaaaaaaaaaaardzo mi przykro (*)(*)(*)… trzymaj sie…

Aro… GRATULUJE GRATULUJE GRATULUJE… czekam na foto :)

Anya.. jak sie patrzy na zdjecia Josha to az trudno uwierzyc ze ma niecale 4 miesiace :):):).. milego pobytu w kraju .. zdjec nie mam wiec nie pomoge zreszta I tak juz chyba nieaktualne ;)

Maruska, Malvinko… slodkie te szkrabiki w domu macie :) smieszki dwa :):):)

Martuska… jak tak raczkowanie, zabkowanie itd itd?? :) a jesli chodzi o “@” to pozno dostalas, ja karmilam mlodego do roku a dostalam po 6 miesiacach..
Beta a co u Tomeczka?

Malvinko… dzieki za pamiec :).. czas mi jakos przez palce ucieka :) postaram sie poprwic :)… z nowosci – umiemy plywac co prawda jeszcze w rekawkach ale zawsze :):):)

Kallusia… fajny brzuchol I az niesamowite ze taki wielki.. ja mialam taki chyba w 15 tyg :)

Evoska, Widelki... witam serdecznie :)
Evoska… mowi sie ze moment w ktorym poraz pierwszy poczujesz ruchy dziecka jest dokladnie polowa ciazy .. miejmy nadzieje ze dzidzia troche oszukuje :):):)

Pozdrowienia dla reszty Mamusiek … Izy, Ivonke [a gdzei Ty sie podziewasz?] Maji, Tamaruni [nie mart wsie na pewni bedzie dobrze, jak chcesz to na million % bedziesz karmic ], Basi, Lwicy [gratulacje z okazji “przeprowadzki”]… I cala kochana reszte :):):)

Evoska! Ja ci polecam wlasnie ciuszki z Next i blooming marvelous(chyba tak to sie pisze). Jejku nie pamietam gdzie mieszkasz, ale w blue water sa super ciuszki w kilku sklepach dla kobiet w ciazy. Nie wiem, ale ja wolalam przymierzyc przed kupnem, bo w sumie  ja na poczatku kupowalam o rozmiar mniejsze ubrania, a potem rozmiar juz normalny, poza tym na poczatku mozna kupic zwykle nie ciazowe ubrania, ale numer wiekszy, a i jeszcze w H&M sa nieraz fajne ubrania.

witaj widelki!

Malvina zycze udanej podrozy. O!!!!to ty juz po wyrobieniu paszportu?u nas niedlugo sprawa tez sie rozkreci :P ja juz znow ni pamaietam jak to jest z tymi paszportami.....o mamo...

dzisiaj bylam u dentyssty, fuj fuj, ale nie byl tak zle:):):hehe

dziewczyny mam prośbe..
czy możecie mi napisać co to dokładnie jest birth plan
za dwa tygodnie mam go ustalać z położną, ale prawdę mówiąc nie wiem co to jest i co w nim się ustala..
z góry dziękuje..
pozdrawiam i gratuluje Arze rozdwojenia.. :)

Cela, dawno ciebie nie bylo!!!!!:)
To jest plan porodu, tzn, musisz tam napisac co chcesz a czego nie chcesz. Nie zawsze jest tak jak sie zaklada w tym planie ale majac go personel wie, co chcesz, na co jestes nastawiona. i tak np. pizesz czy chcesz porod be z czy ze znieczuleniem, jesli z to jakim, mozesz robic kombinacje oczywiscie(jak np napiszesz ze chcesz ttylko gas and air ale w trakcie zdecydujesz ze chcesz epidural, to jasne ze ci goo dadza pomimo ze nie bylo wzmianki w planie), piszesz czy chcesz rodzic na lozku,, obok, w wodzie w domu, no gdzie, rowniez czy chcesz od razu miec kontakt z dzieckiwm, karmic piersia czy butelka, poza tym tez chyba jest ile czasu max chcialabyc albo min zostac w szpitalu,
chodzi o to, zeby oni wiedzieli na co jestes nastawiona, co nie znaczy ze sie moze ten plan nie zmienic, n w razie komplikacji jak musi byc cc to musza zrobic, i tyle, pomimo ze nie ma tego w planie ;D
a tak poza tym to ci polozna wlasnie powie.

a ja mam pyatnie:czy jak siema planowa cesarkr to tez sie robi plan?ja jutro ide do lekarza, to w sumie sie dowiem, ale jestem ciekawa:)

reklama
Maxin - Tamarunia dzieki za linki, ja mam ich i z 20 cia wiecej, problem polega na tym ze wlalabym pojsc do sklepu i przymierzyc, ja juz zamowilam z Picchu Maternity rzeczy (2 pary spodni pizama i bluzka) wszystko jak na slonia, jak bede pod koniec cazy z pewnoscia sie przydadza, ale co teraz? Jestem wysoka i szczupla (10/12 size) ale brzuch i obwod w pasie mam jak na 14 size

mysle ze next jest ok sprawdzilam warunki zwrotow moge zaniesc do najblizszego sklepu spoko
w pozotalych przypadkach trudno powiedziec, wole isc do sklepu - ale gdzie one sa??

czy ktos byl w sklepie z maternity i mogl przymierzyc i kupic - o to mi wlasciwie chodzi,
nie chce kupowac rzeczy o rozmiar wiekszy bo co ja z tym potem zrobie - chodzi jedynie o portki, najlepiej takie co beda rosly ze mna elastycznie - rozciagalne, bo sie dusze w jednych co je dawno temu kupilam bo mi sie podobalyi byl za duze i ich nie nosilam cos w rodzaju rozmiar za duze

czas na zakup - gdzie mam isc?

z gory dzieki za odpowiedz, co za pogoda - w Londynie pada i jest zimno
oza tym przeprowadzilam sie mam nadzieje ze do wielkiejnocy zdaze sie uporzadkowac :)

jakos mnie ta pogoda nie nastraja zbyt pozytynie buuu:((

Mam nadzieje ze Malvinka z mala jakos przezyly ten lot - mama mi mowi ze w Polsce (Ladek Zdroj) snieg pada maakra!!
Tesknie troche za Wielka Noca z Polski hmmm - macie jakies przepisy swiateczne - jak macie to fajnie, bo ja juz stracilam vene

Dziewczyny napiszcie cos o sobie w skrocie abysmy sie mogly na nowo poznac odrobinke,
Ja zaczne od siebie:Londyn, Ewa, Ryby(15.03) moja fasolka ma termin w jej taty urodziny (19.10) Waga lubie ten znak:)))
Simone moj partner od 2.5 roku Wloch z krwi i kosci - urodzony w Londynie wiec Anglik z obycia i szkoly itp dwujezyczny, wyobrazcie sobie teraz biedna faolke po polsku, wlosku i angielsku - biedn dziecko:))))))
postanowilismy zostac tu w londynie - potem zobaczymy. Od niedzieli mamy swoj kawalek kata - do tej pory mieszkalismy z jego rodzicami (ale tylko tymczasowo:))) Mamy zamair sie pobrac jak sie urodzi fasolka - bo za duzo i a szybko to nie zdrowo:)
Pracuje w Galerii - ramy, orazy, reprodukcje - szefowa odkad sie dowiedziala o mojej ciazy znmienila stosunek do mnie, traktuje mnie jak obca - choc wczesniej mialysmy rewelacyjne stosunki - troche mnie to przygnebia, ale pza nia wszycsy sa szczesliwi - wiec nie mam powodow do placzu:)
to chyba na tyle:)) mam nadzieje ze nie zanudzilam??

tak troche cichutko dzisiaj, chyba wiekszosc leci do Polandu na swieta,
do jutra mamcie:) pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry