mala-gorzatka28
Fanka BB :)
kochane dziekuje za zyczenia !
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Mam pytanie czy dostane tutaj dobry środek na ciemieniuche?
Małej sie zaczęła robić na główce i chcialabym czegośś lepszego spróbować niż tylko oliwke.
Po spotkaniu z mami, mala troszke sie soba zajmuje wiec mam chwilke na bb
CIEMIENIUCHA - robi sie od przegrzewania dziecka. Taka jest nowa szkola i cos w tym jest napewno, u nas tak bylo.
Mnie sie wydaje ze oliwka wystarczy na ciemieniuche, nie ma co cudowac i szukac extra srodkow. Najwazniejsze zeby natrzec glowke jakies pol godziny przed myciem , a potem umyc dobrze glowke, splukac, umyc , splukac , zdejmowac w kapieli strupki, przeczesywac...i myc do zmycia oliwki. Nie zmyta oliwka pogorszy tylko sprawe, tak u nas bylo.

wystarczy naoliwic a potem w kapieli dobrze odmoczyc i samo zejdzie

w nocy musialam dac ale wczoraj i w dzien i w nocy spal juz bez.teraz tez spi bez
:-)nie pokazuje mu go chco raz dzis sobie przypomnial i chodzil w kolko,kazal sie podnosic(zawsze trzymalam smoka na komodzie)pokazalam a on mowi ze nie ma i w bek
ale zabawilam go syzbko i zapomnial:-)mam nadzieje ze zapomni,gorzej bedzie jakgdzies zobaczy

ja juz stwierdzilam ze do 10 lat bedzie smoka brac do buzi i sikac w gacie

u was juz niedlugo 2 latka;-)))
moj w ogole smoka nie bierze bo go nie uczylismy
a moglabys powiedziec cos wiecej o tym JA bo wlasnie dzis dzwonilismy zeby to zalatwic ale do konca nie wiem co trzeba robic, tzn wiem tylko tyle ze trzeba aktywne uczestniczyc w jakis spotkaniach, no i szukac pracy w JC ale nie wiem dokladnie jak to sie robi
i czy sa jakies wieksze szanse na prace? bede wdzieczna za odp
Dokladnie tak zgadzam sie w 100% ja powiem tak u nas bylo tak ciezko ze miekka szczoteczka do wloskow nie radzila sobie z ciemieniucha wiec kupilam szczoteczke do rak i delikatnie nia czesalam schodzilo wspaniale i nic maluta nie bolalo bo robilam to bardzo delikatniePo spotkaniu z mami, mala troszke sie soba zajmuje wiec mam chwilke na bb
CIEMIENIUCHA - robi sie od przegrzewania dziecka. Taka jest nowa szkola i cos w tym jest napewno, u nas tak bylo.
Mnie sie wydaje ze oliwka wystarczy na ciemieniuche, nie ma co cudowac i szukac extra srodkow. Najwazniejsze zeby natrzec glowke jakies pol godziny przed myciem , a potem umyc dobrze glowke, splukac, umyc , splukac , zdejmowac w kapieli strupki, przeczesywac...i myc do zmycia oliwki. Nie zmyta oliwka pogorszy tylko sprawe, tak u nas bylo.
odbylo sie to z dnia na dzien mala ciagle wyrzucala z wozka wiec ktoregos razy jak wyrzucila powiedzialam nie ma skoro nie chcesz to nie bedzie i juz nie dostala wiecej powiemwamze wieczorkiem popiszczala ale usnela bez smoka i od tego czasu nie ma, z nocnikiem teraz walczymy ale po piciu 10 min po drzemce siadamy i robimy siusiu a jak cos sie grubszego szykuje lapiemy sie za tyleczek i lecimy do lazienki po nocnik

sam przeszedl okolo 60-70 cm bylo to wczoraj. Potem jeszcze kilka razy powtozyl wyczyn i to samo dzis

, , co tej wagi no masz racje, jeszcze 2 tyg i zobacze jak tam jego waga. Do Polski jedziemy pod koniec maja i wtedy zajedziemy do pediatry.