reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Gosia ja jeszcze nie mierzyłam muszę najpierw cm znaleźć heh biodra mam wąskie z Kapim to się w jedne ciążowe spodnie nie mieściłam już a teraz tylko w nich biegam bo drugie mi spadają :eek: ale za to 8kg już na plusie jest i gdzie to wszystko idzie nie wiem heh. A co do Skody :-p to fakt tak samo ale bardzo nam się imię podoba i lepsze niż pierwszy wymysł mojego Ł Mercedes :rofl2:

reklama
Kamilalopez jesli chcesz przestac karmic piersia a ja myskle ze mozesz bo teraz to i tak nie ma co najlepiej drastycznie,koniec i juz.,juz ma ponad rok wiec podam ci pomysl mojej znajomej,wlasciwie G kuzynki.Latem wlasnie przestawala karmic bo uwiazana byla ze szok a mala miala 1.5 roku juz.Mianowicie jak wola cyca to przed smarowala musztarda:tak:2 dni i mala przestala wolac.Musisz tylko przezyc te 2-3 dni i bedzie z glowy.Co do mleka jesli nie chce krowiego to moze modifikowane?!!Szkoda ze nie mieszalas juz wczesniej,teraz bedzie ciezko.Jesli nie chce smoczka to moze niekapek:tak:lub jakis inny kubek:tak:poszukaj w sklepie,sa ze slomka,itd.wioele roznych.w tesko jest duzy wybor.:tak:powodzenia.

Kamilalopez jesli chcesz przestac karmic piersia a ja myskle ze mozesz bo teraz to i tak nie ma co najlepiej drastycznie,koniec i juz.,juz ma ponad rok wiec podam ci pomysl mojej znajomej,wlasciwie G kuzynki.Latem wlasnie przestawala karmic bo uwiazana byla ze szok a mala miala 1.5 roku juz.Mianowicie jak wola cyca to przed smarowala musztarda:tak:2 dni i mala przestala wolac.Musisz tylko przezyc te 2-3 dni i bedzie z glowy.Co do mleka jesli nie chce krowiego to moze modifikowane?!!Szkoda ze nie mieszalas juz wczesniej,teraz bedzie ciezko.Jesli nie chce smoczka to moze niekapek:tak:lub jakis inny kubek:tak:poszukaj w sklepie,sa ze slomka,itd.wioele roznych.w tesko jest duzy wybor.:tak:powodzenia.

Dzieki Kwiateczek:-) Smieszny ten pomysl ale wydaje mi sie ze moze szybko zadzialac faktycznie wiec wyprobuje-ja az tak uwiazana nie jestem bo karmie tylko w nocy ale chce i tak juz calkowicie przestac karmic bo ilez mozna,a modyfikowanego tez nie chce.W sumie to krowie wypije ale tylko z jedneko kubka,ktory jest szklany.Kupilam wlasnie taki kubek niekapek i nawet widze ze Olivce podoba sie z niego picie ale wody dlatego wlasnie chce cycka zastapic tym kubkiem. Teraz to juz widze ze popelnilam blad i z nastepnym dzieckiem na bank postapie inaczej,a jesli Olivka nie bedzie chciala pic mleka w nocy z tego kubka to bede jej dawac wode i juz.

Noooo Kwiateczek,to niezle tez mialas:no::no::no:...a ile wazylo Twoje dzieciatko? a ile Ty wazysz?Gdy ja zaszlam z moja w ciazy, to mialam 43 kg,a tym razem zaczelam od 49 kg.
Gosiaaaaaj,ale Ci wspolczuje tej przypadlosci,szok!!!!:szok::szok:
Gabri nasz dzidzius to Oskarek,juz od dawien dawna to wiemy:-D
A co do lotow,to ja lece Wizz Air,za dwa tygodnie i tez wracam autkiem,hihi!!!
A kiedy Ty lecisz,i dokad?Moze bedziemy mialy taki sam odlot??:-):-)
Kamilalopezja moja malenka karmilam az do 18 miesiecy,szok...i tez juz niedawalam rady :)
ciezko bylo,ale jednak rzucila cycusia. Bylo duzo krzyku i placzu i nerwow calej rodziny.
Ja zaczelam spac w innym pokoju,zeby nie czula mojego zapachu,R do niej wstawal i dawal smoka albo wode,
dlugo walczyla,potem mialam plasterki na sutkach i mowilam,ze cycus boli i spi...czy cos w tym stylu...
oj,w koncu sie udalo :)
powodzenia!!!!!!!!;-)

Ostatnia edycja:
Igasia ja lecę 6 kwietnia z Luton do Gdańska :) a jak tam Twój brzuszek widoczny bardzo? Ja chuderlak ale ten brzuch mi odstaje i jest widoczny straszliwie mam nadzieję, że się nie będą czepiać. Oskarek bardzo ładne imię :-) Teściowa chciała żeby tak się mój Kapi nazywał i gdybym już się nie zakochała w imieniu Kacper pewnie by tak miał :tak:

Garbi jeeeej!!! ja lece z Lutonu,do Gdanska,ale 4!!!!!!ale szkoda!!!!!:-D:-D
ja mam brzuchol wielkosci pilki do kosza:tak::tak: taraz waze 52, zaczynalam z waga 49,ale schudalam na poczatku ciazy 2 kg. a Ty?
Kacperek,bardzo ladnie! a wymyslilas juz imie dla dziewczynki? u nas miala byc Oliwia...tak teraz nazwalismy lalke corci( chociaz tyle):-):-):-)

Igasia a no szkoda :-) zawsze raźniej ;-) A z Gdańska jesteś czy okolic? Ja z lotniska do rodziców mam 20 minut autkiem. Piłki do kosza powiadasz kurcze ja nie wiem do czego porównać ale wczoraj go zmierzyłam i ma 85cm w pasie :rofl: co do wagi heh to mamy podobną ja mam 53kg a na plusie 8, od samego początku waga leci mi w górę w zastraszającym tempie. Dla dziewczynki propozycji jest kilka chociaż ja się upieram na Octavię, ale jeszcze mamy takie typy Natasza, Tamara, Kaya i Martyna kiedyś chciałam Zosię ale jak wchodzę na różne fora to chyba Zosiek będzie wysyp w tym roku :wink:

hej laski postaram sie was nadrobic pozniej poki co po dniach pracujacych ogarniam chatke ale podczytuje was ;)
mam problem 29 marca lecimy do Pl wlasnie czy polecimy?? moja najstarsza dostala 3 dni temu ospe i nie wiem co bedzie :(
miala ktoras z was taka sytuacje ?

Gabri oj dobrze,ze ja juz mam imie,bo pamietam jak sie w pierwszej ciazy dlugo zastanawialismy:-D., moja kolezanka dala swojej corci na imie Oktawia,a wczesniej miala miec na imie Kinga.
Ja mieszkam jakies 120 km od Gdanska:tak: ( tzn. rodzice:happy2:)
Ja mam w pasie 86,w najbardziej wystajacym punkcie,poniewaz brzusio poszedl mi do przodu,stojac tylem,w ogole nie widac ciazy,a nawet sa jeszcze wciecia:rofl2::elvis:
Minisia moja tez miala niedawno ospe,trwala jakies 2 tygodnie,ale nie musialam nigdzie leciec...najlepiej zadzwon na lotnisko...ale w sumie uwazam,ze to nie powinno miec zadnego wplywu. Czesto widuje dzieci z ospa...ale najlepiej by bylo,zeby juz nie miala ognisk wodnych,a takie zasuszajace sie-wtedy nie ma juz zadnego problemu.

reklama
Do góry