• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziekuje ;) Oczywiscie jak juz bede wiedziec to sie pochwale,sam jestem bardzo niecierpliwa,tak bym juz chciala wiedzec.Czy twoj maz,partner jest Polakiem czy Anglikiem,a moze inna narodowosc?????A powiedz mi czy na zdieciu to Ty?bardzo podobna fotka do Anastazji ;D ;D ;D
Goraco pozdrawiam ;)

reklama
Maxin- do ktorej Anastazji? Do tej spiewajacej? :-) Jakos duzo osob mi to mowi... hmmm... zdjecie wkleilam swoje, ale mysle, ze juz za miesiac zastapi je moj synek :-) Moj chlopak jest Irlandczykiem, ale od 15-stu lat mieszka w Anglii. A Ty jestes szczesliwa zona Polaka czy jak? :-) No i czy masz juz jakies wstepne ulubione imiona dla dziecka? Od jak dawna jestes w Anglii? Gorace pozdrowionka x

Ojej, nie przywitalam sie z innymi dziewczynami.
Leedsana- dziekuje za powitanie na forum. Skad dokladnie jestes?
Maggusia- do Birmingham wybieram sie juz od kilku lat na mecz zuzlowy, ale jakos dojechac nie moge  :) Jak bedziesz miala okazje podziwiac ten sport, przeslij mi troche tego specyficznego zapachu z toru zuzlowego :-) Mmmm :-)
Mialam wlasnie super relaksujaca kapiel i moja dzidzia kopala mnie w zebra tak bardzo, ze zaczelam sie martwic, iz sobie polamie raczki albo nozki :-) Czasem mysle jak bardzo musi sie tam nudzic, niewiele juz miejsca mu pozostalo, wiec rozpycha sie jak moze. Ale i tak go kocham, nawet jak zadaje mi bol :-)

Maxin dobrze cie rozumie:) bo ja tez czekam na to aby wreszcie sobie zrobic extra fryz moja mama jest fryzjerka wlasnie do mnie za niedlu przyjezdza moze mi przynajmniej podetnie koncoweczki a jakos farbuje sobiw wloski tzn moj facet w domku i farbuje jakos z odrostami nie moge wytrzymac na dodatek ze mam bardzo jasne blond wloski.
Mysle ze jak przeprowadzimy sie to wreszcie nam sie jakos ulozy...mam juz dosc tych problemow oby byla tylko kasa i wlasne mieszkanko.Juz duzo tutaj przezylam i mysle ze bedzie coraz lepiej ciagle sie o to modle bo naprawde mam dosc.
Anya widze ze wstawilas swoje zdjecie naprawde laniutkie:) i ja tez sadze ze jestes podobna do anastazji wooooow i to bardzo do tej piosenkarki.Moze ja tez sie postaram wstawic swoje.Chetnie zobaczylabym tez inne mamuski.
POZRAWIAM WAS I MALENSTWA

Anya tak jestem bardzo szczesliwa ZONA POLKA ;) jetesmy tu juz od 6 lat z mezem,znamy sie 11 lat,a slub jak po sowaczku widac  byl w kwietniu tego roku,wiec odliczanie zaczynamy od nowa tylko teraz nazego malzenstwa,hi,hi,hi co do imion to mamy dla chlopak:OLIWER,a z dziewczyna jest maly problem ciagle szukam odpowiedniego imienia z mezem,ciezko jednak nam sie zgodzic na to samo,poniewaz maz chcial by bardzo malo ksieznicze,wiec i imie musi  mu sie bardzo podobac,pomyslimy jeszcze troche czasu mamy :D
Atastazji to jedna z moich ulubionych piosenkarek,a jak zobaczylam to zdiecie to od razu sobie pomyslalam,ze to ona.Sliczna z ciebie dziewczyna ;)Myslisz,ze maluszek juz jest przygotowany do poznania i zobaczenia rodzicow?Milusno,ze tak sie rusza,musi to byc wspaniale uczucie,ja czekam cierpliwie na pierwsze ruchy ;D ;D ;DPrzez okres ciazy duzo musimy znosci,ale po narodzinach ukochanego malenstw wszystko sie zapomina i wspomina tylko te dobre chwile ;D
Wiesz znam troche irlandczykow,bardzo wesoly narod,przyjazny,mysle,ze sa bardzo do nas podobni i moze dlatego fajnie sie dogadujemy ;)A ty Anya ile jestes w Anglii?
Maggusia wierze,ze jest ci cieszko,ale po brzurzliwych dniach zawita u ciebei sloneczko,Mysli pozytywnie,a wszytko z czasem sie ulozy,zycze Wam tego ;)Przeslij fotke!!!Ja juz na ktorejs stronie zostawilam zdiecie ;)
Oj cos ostanio nasze kolezanki poznikaly ,gdzie jestescie moje KOCHANE:Lwica(jak brzuszeki humorki),Iwonka(jak twoje skoneczko i twoje samopoczucie?),Ara(co u ciebie?),Martuska(synu rosnie,musi byc kochany,tyle nowych rzeczy potrafi),Beta(twoj synek rowniez sie zmienia,a ty jak?),Izusia(a twoje natroje,brzusio duzy),Tamarunia(rzadko do nas zagladasz,wszystko ok?)Miska T(jak starania?),Cela(a u ciebie,bylas na chwilek i cie nie ma),
a Aniabania luzuje sie w kraju dziewczynkami i pewnie wcina takie pysznosci,oj jak mi brak naszego jedzonka,ciekawe jak pezezyla podroz samolotem z dwojka maluszkow ;)
Napiszcie ,odezwijcie sie.... ::) Mamuski wasze maluszki maj juz zabki?A ja te duze dzieci w szkole ok? :angel: Tak jestem ciekawa, gdzie sie schowalyscie,mam nadziej,ze nic powaznego sie nie stalo.Tesknie za wami ;)
Ok ja uciekam do wyrka....kolorowych snow :D :D :D

czesc dziewczynki :):):)

Maxin dzieki dzieki za info o przedszkolach... co prawdza my mamy jeszcze chwile czasu [slyszalam ze tu idzie sie do szkoly/przedszkola ?? od 3 roku] bo Sebek dopiero skonczyl 14 m [wczoraj :):):)] ale warto sie nieco wczesniej tym zainteresowac... szczegolnie ze tak jak powiedzialam nie zamierzam cale zycie siedziec w domu :)

co do wczesniejszego Twojego pytania... u brytoli [w Leeds] siedzimy od stycznia :)... [tzn ja z mlodym, maz siedzi tu juz 2 lata.. a raczej 2,5...] bo ja chcialam rodzic w PL i zrobic mlodemu podstawowe szczepienia:):):).. poza tym mialam [wlasciwie mam] w Pl prace z ktorej nie chcialam rezygnowac bo do konca nie bylo wiadomo na jak dlugo tu przyjedziemy [troche sie powtarzam:)] ...

Sebak rozwija sie wysmienicie :):):)...  pewnie chodzi, coraz wiecej mowi, rysuje :):):)...
z tego co widze duza czesc Mamus dopiero oczekuje na swoje Malenstwo :):):) [gratulacje dla Wszystkich i zyczyczenia dobrego samopoczucia.. :):):)] wiec jak tylko bedziecie miec jakies pytanko sluze pomoca :):):)

napiszcie mi jeszcze prosze [bo u nas 9o% zalatwil to pracodawca meza] jak to jest jak sie na swiezo przyjezdza do anglii.. szczegolnie chodzi mi o zpewnienie opieki zdrowotnej i innej dzieciom itd.. tj gdzie sie trzeba zgosic, jakie zaswiadczenia.. no wszystko??? nie wiem co to mogloby byc.. :):):)... a pytam bo sama zostalam zapytana o to przez znajoma ktora takze chce przyjechac do anglii :):):)

ps
Maggusia powodzenia w znalezieniu pracy, Maxin gratulacje z okazji nowego mieszkanka... to bardzo wazne... sami przez jakis czas mieszkalismy z rodzicami i wiem jak cudownie jest jak sie w koncu zmaieszka samemu tj w 3 :):):):)

czes kobietki, po weekendzie :)

ledsanna, z lekarzem jest tak, ze idziesz do swojego lokalnego gp (albo dzwonisz najpierw) i mowisz ze jestes z polski, mieszkasz tutaj i chcesz miec swojego gp. poprawcie mnie jesli sie myle, opieka jest darmowa, a dziecku przysluguja darmowe leki do 16 roku zycia.

odnosnie twoich pytan..ja przyjechalam tutaj z angielskim, a ze to bylo ponad 6 lat temu, to troszke bylo inaczej niz teraz gdy jestesmy w uni. na poczatku tez sprzatalam tak jak maxin, a od 5 lat pracuje w biurze malej firmy...pracy szukalam po przyjezdzie. oj ciezko bylo wtedy...

w piatek ide na usg i mam nadzieje ze sie dowiem kto u mnie w brzuchu siedzi ;) po cichu licze na dziewczynke, zreszta tak mi intuicja podpowiada, ale jak bedzie chclopak to tez nie bede plakac, oby dziecko bylo zdrowe :) troche sie ostatnio denerwuje bo tak jakby odczuwam mniej ruchow. wczoraj dzidzia odezwala sie dopiero wieczorkiem, lobuziak, a ja od zmyslow odchodzialm czy wszystko w porzadku.

brzucho rosnie i rosnie a ja sie ciesze :D

zeczywiscie cos nas jakby mniej na forum. wszystkie wyjezdzajace na swieta przygotowuja sie juz i nie zagladaja tu do nas?? ;) ja czekam na spotkanie z wami :D a to juz niedlugo ;)

anya witaj na forum. nie bede oryginalna, na zdjeciu jestes identyczna jak anastazja :)

Maxin ja pierwsze ruchy dziecka poczulam siedzac wygodnie w fotelu i pamietam, ze z zachwytu zadzwonilam do mojego chlopaka i kolezanki, zeby troche poprzezywac :-) W ksiazkach opisuja to jako ruch motylka, ale dla mnie to bylo bardziej jak konik polny uwieziony w sloiku, ktory sobie tam podskakuje i probuje sie wyrwac :-) Piekne niezapomniane uczucie... Im blizej mi do konca, tym bardziej zaluje, ze to tak szybko zlecialo. Czasami mysle, ze fajnie byloby byc sloniem i chodzic w ciazy 2 lata  :laugh: Mysle, ze moj maluszek jest przygotowany na spotkanie z mamusia i tatusiem i tak samo jak ja umiera z ciekawosci co to za glosy mowia do niego kazdego dnia ze swiata zewnetrznego. Ja wciaz sobie wyobrazam jak bedzie wygladac, ale mam tylko krotkie wizje- ciemne wlosy :-) Zupelnie nie potrafie sobie go wyobrazic, nie wiem, ale to takie dziwne, ze nosze w sobie malego czlowieczka i czasem (nadal!) to do mnie nie dociera. Mimo, ze mialam tyle m-cy, aby sie do tego przyzwyczaic. Niewiarygodne  :) Co do mojego pobytu w Uk- to teraz zlecialy 3 latka.
Ara nie martw sie czestotliwoscia ruchow dziecka, czasem sa one niewyczuwalne- zwlaszcza gdy jestes aktywna, duzo chodzisz, robisz cos itp. Dziecko najczesciej lubi sie poruszac, gdy odpoczywasz- bierzesz ciepla kapiel, jestes zrelaksowana. Poza tym dzidzie duzo spia i moze byc tez tak, ze Twoja budzi sie akurat, gdy Ty spisz i nie wiesz o tym, ze wlasnie sie rusza. Jesli jednak martwisz sie o ruchy to mozesz przebudzic dzieciatko (dla pewnosci, ze wszystko jest ok) i wypic szklanke zimnej wody mineralnej (najlepiej z lodem) lub wziac zimny prysznic BRRR :D. Ja takze zamartwialam sie o moje malenstwo, a teraz martwie sie, ze jest zbyt aktywne :-)

anya, dzieki serdeczne za poceiszenie :) ja wlasnie probuje sobei tlumaczyc, ze jestem za bardzo aktywna na to zeby czuc dziecko caly czas, ze przeciez spi i nie zawsze nawet jak sie rusza to musze je czuc, ale wiesz jak to jest ;) przyszla matak, przewrazliwiona i chcialaby zeby dzieciak kopal 24 na dobe ;) a przeciez to niemozliwe :) tez jest tak ze mna, ze jak mnie kopnie i poczuje to sie ciesze, a za 10 minut jak sie uspokoi to zaczynam sie denrerwowac ze cos jest nie tak...no i tak w kolko ;)
anya, od samogo poczatku mieszkasz w brighton? ja sobie tak czasem mysle ze chcialabym sie wyrwac z tego londynu, gdzies gdzie jest mniej tych roznych narodowoaci, gdzies gdzie jest spokojniej i najlepiej ciszej ;) jako ze mieszkamy na hounslow, to codziennie doswiadczam huku samolotow przelatujacych nad naszym domem. fakt juz sie przywyczailam, ale za kazdym razem gdy pojedziemy gdzies, gdzie ich nei slychac to napawam sie spokojem. miec jakas mala chatke gdzies na wsi...ech rozmarzylam sie ;)

reklama
Aro!!!!! ZAPRASZAM DO LEEDS... tu jest zdecydownie mniej ludzi a co za tym idzie mniej narodowosci niz w Londynie :):):):):)..

jesli chodzi o Maluszka... podpisuje sie pod tym co powiedziala Anya!!!! choc rozumiem ... bo ja tez czasem odchodzialm od zmyslow czy wszystko jest w porzadku :):):)... taki juz los przyszlych matek :):):).. ale na 1000000000% jest ok... a malutek po prostu jest grzeczniutki... pozazdroscic ... przyda sie jak wyjdzie na swiat :):):):):)

ps Aro trzymam kciuki za dziewczyne... posrowionka dla reszty mam :):):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry