• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkie mamuski,a w szczegolnosci nowe dziewczyny.Fajnie ze nasze forum sie rozwija.

Maxim zglaszam swoja obecnosc,w weekend bylam troche zajeta,pojechalismy na imieniny do znajomych,wszyscy w szoku byli bo posiedzielismy do 3 rano i wcale nie czulam zmeczenia,to bardziej moj maz juz padal i chcial jechac do domciu,a poza tym jak Pawel jest w domciu to jakos ciezej mi zasiasc do kompa i czas szybciej leci.
Co za zbieg okolicznosci nam rowniez podoba sie imie Oliwier dla chlopca od samego poczatku,a dla dziewczynki to jeszcze nie jestesmy pewni moze Anastazja lub Roksana,jeszcze chodzi nam po glowie Weronika,wiktoria,Adrianna.Udanej przeprowadzki i pamietaj zeby nie dzwigac .

Ara na tym etapie ciazy ruchy malenstwa jeszcze sa nieregularne,wiec nie ma sie co za bardzo przejmowac chociaz nie wolno oczywiscie lekcewazyc,ja obecnie rano i wieczorkiem spokojnie moge liczyc ruchy malenstwa.

Maggusia zycze jak najmniej problemow i wymarzonego mieszkanka.

Nasze malenstwo kopie porzadnie,casami tak fajnie widac jak wypcha raczke lub nozke,ostatnio tatus bawil sie z malenstwem,tam gdzie pojawila sie raczka tam dotykal a malenstwo wystawialo obok,ale byla frajda.
Ale jak wspomniala Anya gdy male wlozy nozke pod zebro to juz nie jest takie przyjemne,ale naszczescie szybko nudzi sie mu martretowanie mamusi.

Ale sie rozpisalam,sorki mam nadzieje ze nikogo nie zanudzilam i nie uspilam,ale chyba natchnienie mam i dobry humorek.
Pozdrawiam i :-* przesylam.

reklama
leedsana, dziekuje tobie rowniez za pocieszenie . pewnie z dzidiza wszystko ok, przynajmniej mam taka nadzieje ale jak to matka, odchodze tez czasem od zmyslow ;) smieje sie czasem sama z siebei z tego wszystkiego, bo sama ktoregos dnia dziewczynie na marcowkach tlumaczylam, ze niekoniecznie dzidzie musi czesto czuc bo to albo sie odwroci dupka, albo spi i tak dalej, a jednak sobie samej ciezko jest to przetlumaczyc ;)
do leeds chetnie bym sie przeniosla, ale niestety...jakos tak utknelismy tutaj. moze gdybysmy od razu pojechali gdzie indziej (nie do londynu) to byloby inaczej, a tak czlowiek sei w pewnym sensie przyzwyczail i choc narzeka to jednak ciezko mu sie ruszyc ;) a tutaj(w londynie)najbardziej co mnie tutaj denerwuje, przykre, ale jednak, to chamstwo bardzo duzej czesaci polakow ktorzy w duzej liczbie zjechali do londynu. przykre, naprawde, ale zauwazylam ze w 95% wstydze sie przyznac ze tez jestem polka jak jade na przyklad z grupa polakow w pociagu czy metrze. bardzo czesto da sie slyszec chamskie komentarze czy zaczepki wlasnei ze strony polakow...kiedys ze znajomymi mielismy naprawde przykry incydent w pubie, przysiegam ze sie balam...grupa pijakow, pijanych polakow, zaczela sie do nas dostawiac (do 3 kobiet) nasi faceci wtedy poszli po cos do picia...no i jak przyszli to szczerze mowiac balam sie ze ktorys z naszych zarobi od tamtych krzeslem...przykre jest, ze sami sobie wystawiamy taka opinie i pozniej wszyscy uwazaja nas za rozrabiakow i chamow...mam nadzieje ze nikogo nie urazilam, a tych co urazilam mocno przepraszam.

Witajcie dziewczyny ;D
Nie mam czasu, coby nadrobic zaleglosci w odpisywaniu :( Witam goraco nowe forumowiczki ;D
Maxin, jeszcze sie nie luzuje, dopiero w piatek wyjezdzamy ;D Na razie zabawiam moje maluchy, bo sa juz bardzo aktywne ;D

Z tego co pamietam, moje maluchy kopaly najbardziej wieczorkiem, jak juz sie kladlam do lozeczka. W ciagu dnia caly czas bylam w ruchu, wiec maluchy bujaly sie w brzuszku i najwyrazniej smacznie sobie spaly ;D Pod koniec ciazy Natalka wsadzila mi nozke w zebra, spalam w pozycji siedzacej, bo bardzo mnie zebra bolaly. Efekt byl taki, ze mala urodzila sie z prosta nozka i zginac jej przez pierwszy miesiac nie chciala :( Najwazniejsze, ze teraz jest wszystko dobrze. Biedactwa nie mialy sie gdzie pomiescic ::)
Anya, widze, ze ciaza Ci sluzy. To wspaniale, ze tak dobrze ja znosisz ;D Przyznam, ze ostani mieisac dla mnie byl koszmarem. Spuchalm jak balon i wszystko bylo dla mnie meczace. Sapalam jak parowoz gdy wchodzilam po schodach ;D Zeby wstac z lozka, moj facet musial mnie popychac ;D 115 cm w brzuszku swoje robilo ;D Tragifarsa ;D

Ja musze przyznac ze narazie ze spaniem nie mam wiekszego problemu,poza kilkoma dniami kiedy rwaly mnie nogi ,ale brzusio nawet nie przeszkadza.Odpukac.

Anya jak wyprawka, juz gotowa tak niewiele juz zostalo pewnie nie mozesz sie juz doczekac.

Ara co mialas na mysli?

lwica pisze:
Ja musze przyznac ze narazie ze spaniem nie mam wiekszego problemu,poza kilkoma dniami kiedy rwaly mnie nogi ,ale brzusio nawet nie przeszkadza.Odpukac.

Anya jak wyprawka, juz gotowa tak niewiele juz zostalo pewnie nie mozesz sie juz doczekac.

Ara co mialas na mysli?

lwica, ze mnie uspokajacie, ze wszystko w porzadku :D

lwica wyprawka gotowa juz niemal od momentu, gdy sie dowiedzialam o ciazy :) Jestem bardzo podekscytowana i nie moge sie doczekac. Dzisiaj wlasnie bylam u poloznej i wszystko jest Ok, dziecko w cudownej do rodzenia pozycji- gotowe do przyjscia na swiat :-)
aniabania ciaza rzeczywiscie mi sluzy, uwielbiam moj kraglutki brzuszek i ogolnie czuje sie rewelacyjnie. Czy to tylko mi sie wydaje, ze jak urodze to cos strace? Hmm nie wiem, ale jakies takie glupie uczucia i mysli mam ostatnio, ze naprawde chcialabym jeszcze dluzej przetrzymac swojego malca w brzuszku. Zapomnialam juz jak to jest nie nosic tych dodatkowych kilogramow z przodu :-)
ara w brighton mieszkam od przeszlo 2-och lat, predzej mieszkalam na wsi, ktora tak ci sie marzy. Bylo pieknie, cicho i czasami za spokojnie... Jesli chcesz wypoczac to polecam Ci West Sussex (dokladnie West Chiltington- przepiekna wioska), maja tam sliczny hotelik "Roundabout" i jesli bedziesz juz miala dosc tej calej bieganiny, halasu i zamieszania w Londynie- to jest to najlepsze miejsce, gdzie mozesz wypoczac. Opcja moze byc tez Brighton. Serdecznie zapraszam :-)

Witajcie,
Maxim jak milo, ze o wszystkich pamietasz. Jestes niemozliwa :laugh:
Cos mi sie ostatnuio net blokowal i co napisalam posta to nie chcial sie wyslac. Ach okropne to, bo clowiek sie naprodukuje a tu pudlo ::)
No tak, ze juz jestem ;) Witam serdecznie Leedsane i Anye!! Fajnie dziewczyny, ze jestescie, niewzne, ze nie z Londynu, i tak wszystkie sie laczymy, bo jestesmy w U.K na obczyznie. (Kurde przynjamniej dla mnie zawsze U.K bedzie obczyzna 8))
Leedsana mielismy znajomych Australijczykow, ktorzy mieszkali przez jakis czas w Leeds, nawet bylismy tam z mezem zaproszenie, ale moja wtedy ciaza, byla zaawansowana i jakos tak nie wybralismy sie.

Anya, rzeczywiscie podobna do Anastazji jestes :) Te okularki dopelniaja calosci.

Maxim, Alus rosnie i jest przekochany. Bawi sie juz ladnie zabawkami. Owszem czasem cos niezgrabnie chwyci, ale ma do tego prawo. siedzi z podparciem w pasie, gaworzy wykrzykuje i cieszymy sie nim ogromnie. Musze jakies fotki wkleic ;) Poza tym dzieki Bogu sypia w nocy z jedna pobudka na jedzenie. Ani sie mignie jak bedziesz cieszyla sie swoim dzieciaczkiem :)
Co do przedszkoli to ja mysle wlasnie intensywnie. Bardzo chcialbym isc do pracy od lutego i wtedy na dwa dni do zlobka pasowaloby mi Alka zaprowadzac (zanosic :))

reklama
Ara tak tez myslalam,ale jak do tej pory nie spotkalam sie z takim okresleniem.Ale przeciez musi byc dobrze,co tu wiele dyskutowac :D.

Anya to faktycznie wczesnie zaczeliscie kompletowac wyprawke,przynajmniej teraz nie musicie sie martwic.My wybieramy sie w ten lub przyszly weekend.Jak moge zapytac ,to jaki wozek kupiliscie to chyba jest najciezszy wybor,przynajmniej dla nas.Gratuluje prawidlowego ulozenia malca i zycze szczesliwego porodu. :)

Martuska czekamy na fotki Alka i oby nadal tak dobrze sie rozwijal Wasz :angel:

Moj maz z szwagrem wlasnie plytki w conserwatory klada,wiec mam chwilke czasu zeby cos napisac,na szczescie to juz ostatnie pomieszczenie do remontu i wreszcie koniec,dobrze ze wyrobili sie przed narodzinami malenstwa.
Pozdrawiam i zycze milej nocki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry