reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ANETKO to tylko sie cieszyc moja emi przesypia rowne 12godzinw nocy od 20 do 8
noi po poludniu 2-3godzinki
MAJA33 miłego odpoczynku w PL ćwiczcie z Martunią dzielnie:tak:

Mam pytanko wiecie cos na temat plaży ale piaszczystej moi rodzice byli w tamtym roku ale na kamienistej chcemy sie wybrac na weekend we wakacje ale nie mamy pojecia jak to wyglada czy sa jakies domki letniskowe do wynajecia i jakie sa koszty:confused:

reklama
hej,
U nas weekend minal szybko i fajnie, ale troche zimno brrr.
Ogladalam wlasnie wasze fotki ze spotkania, buzki rozesmiane - wyglada na to ze sie udalo:-), a dzieciaczki - sliczota:tak:.

Dziewczyny czy ktoras z was wie cos na temat tego czy tutaj w szpitalach przed porodem robia wymaz na streptococcus? Bo wydaje mi sie ze w Polsce jest to robione rutynowo tuz przed porodem.
I jak to jest z ta szczepionka przeciwko zoltaczce i gruzlicy, mozna o to poprosic w szpitalu i zaszczepia?

Dzieki z rady babeczki.Ale to nie konice naszych problemow.Wyobrazcie sobie ze musze przestac tej metody z usypianiem malego, ktora znowu zaczelam stosowac bo...maly wypadl nam wczoraj z lozeczka.Nie wiem jak to zrobil ale o malo nie umarlam ze strachu.Przeciez lozeczko jest na full opuszczone na dol, nie ma w nim zadnych zabawek na ktore maly moze stanac, wszystko co tam na jest miekkie i male wiec ja nie wiem jak to zrobil.Ale wiem ze ma bardzo bardzo silne raczki i moze jakos na nich sie sparl .W efekcie spi znowu zemna bo jak mam go zostawiac w lozeczku?A jak znowu wyskoczy, Na szczescie wczoraj go obejrzalam, nic mu nie jest ale nie daj boze jakby sobie zrobil krzywde.Wydaje mi sie ze wczoraj upadl na raczki i nozki bo ja po doslownie chwili gdy go uslyszalam a raczej huk wpadlam do pokoju i on jakby klekal sobie i prawie wogole nie plakal.Wiec nie wiem, mwoie wam ile mielismy strachu.Moze wy cos poradzicie, bo przeciez zdaje sobie sprawe ze on nie moze ze mna spac.
A do tego u nas tez pogoda do d....Siedzimy w domu, ja troche sobie cwicze, misio sie bawi.Jutro szczepienie, zobaczymy jak maly je zniesie po tak dlugiej przerwie.
Milego dnia, uciekam bo misio sie obudzil.
Buzialki:-)

Heja,straszna ta pogoda niestety tak ma byc caly tydzien.Natalka od rana marudna wstala lewa noga nigdy z rana nie marudzi grzecznie sie bawi,a dzis poplakuje co chwile sam niewie co chce.Zauwazylm nastepy zab szok to juz 4 na raz jej wychodza:szok:obudzila sie oczywiscie o 1.20 i W.przyniols ja do nas tak spala do 6.00.Marzy mi sie,choc juz sie przyzwyczilam aby pospac tak do 8.00-9.00,w sumie nie moge narzekac bo jak ja nic nie boli to spokojnie spi 11-12h,takze nie jest zle.Udalo nam sie dzis wyjsc na spacer,oczywiscie hustwki muiay byc,mala tylko przejdzie kolo placu zabaw niedajborze ze tak niewjade,to zaraz sie upomina o swoje.
My idziemy na szczepienie w czwartek,sama musialam zadzwonic i sie upomniec,a kiedy zapytalm czy wysylaja powiadomienie,powiedzieli ze tak,tylko ja nci nie dostalam:wściekła/y:

Izusia o rany niezly akrobat z niego,kurcze jak on to zrobil:baffled:a kiedy budzi sie Oskar to chce pic ,jesc czy poprostu bydzi sie bo cosmu sie sni,boli go czy to jest bez przyczyny.Sa nocki kiedy sam spi u siebie.Moze zmiana domu zabki zbiegly sie razem.Przedtem spaliscie z nim w jednym pokoju tak?Moze czuje ze jeste sam w pokoju i sie boi???Jezeli nie jeste glodny nic go nie boli bo chyba poznacz placz,zreszta jak sie uspokoja na rekach to mozna powiedziec,ze z przyzwyczajenia wstaje i chce spac z toba,czym dziecko starsze tym ciezej odzwyczaic widze to juz po sobie.A z jezyka niemowlat probowalas metode???

nafnia mojej nie szczepili i tego badania na strep.tez nie mialam:no:Jedynie co to sami szczepii ja przeciw gruzicy,ale to dobiero po dwoch miechach.Acha i upomonajscie sie o badanie sluchu,ja o tym zapomnialam,mieli przyslac list i oczywiscie nic nie dostalam.

kasiula matula hhhmmm..cos slyszalam niewiem czy nie w Devon,piekna miejscowosc:baffled:

anetka wow,ale pospal pewnie rosnie i dlatego ..........jak zauwazylam kiedy mala dluzej spi,wczoraj np spala od 10-30-1-30 dla mnie to szok,tez sie martwilam czemu tak dlugo i sparwdzalam czy oddycha och my mamy;-)

kasiulka0901 rosnie Roszke rosnie,milo byc swyatkiem jak taka maciupak istotka sie zmienia,a co do wozka ,szukasz spacerowki????Wszystkie te wozki skladajace sie jak parasolki uwazam za poreczne i lekkie do podrozy idelane

gosiaczek odpoczywaj i spij ile mozesz i puki mozesz,jeszcze toche i laba sie skonczy:tak:;-):-)Jak zakupy wyprawke juz szykujesz???Jak wozki na spotkaniu bacznie obserwowalas masz juz cos upatrzone??

Maja na pewno bedziecie mogli kontynuowac rehabilitacjie,a w pl musiscie za nia placic???Cieszy mnie,ze robi postepy i nie sparwi jej to duzo trudnosci,a ty jak sie z tym wszytskim czujesz???

Joanna no zaczelo sie trzeba uwazac pod nogi.....na pewno macie wesolo w domu

Gosiaczek27-z mojego doswiadczenia moge ci poradzic(poniewaz moj synek mial problemy ze skora), ze najlepiej jest uzywac kosmetykow bezzappachowych, niebarwionych bo one nie sa perfumowane czyli nie wysuszaja skory dziecka a co za tym idziesz skora malenstwa jest mnie narazona na uszkodzenia i uczulenie.Tak mi mowila lekarka .A firma Jonson ma produkty moze i dobre ale perfumowane.Ja polecam angielska firme Simple oraz jak najbardziej Oilatum ale to nie perfumowane bo sa dwa rodzaje.Lepsze jest to z napisem Fragrance free.
Powodzenia

Gosiaczek ja mam podobne doswiadczenia, tylko ze zgodnie z zaleceniami tutejszych poloznych przez dlugi czas nie uzywalam zadnych kosmetykow, do tej pory pupe myje tylko woda, jedynie uzywam szamponu zeby ciemieniuszka sie nie robila, a do twarzy uzywam Oilatum bo mala ma egzeme.
Ale najlepiej jak najdluzej nie korzystac z niczego bo moim zdaniem wlasnie uzywanie kosmetykow zbyt wczesnie uczula dzieci

a wozeczek sliczny ja mam Quinny buzz i powiem ze jest superr wygodny i lekki

Hej Dziewczyny!!;-)
Dawno Mnie tu nie bylo bodajrze od czwartku to troszeczke a Wy tak duzo pisalyscie ze ja nie moge sie polapac a tym bardziej odpisac kazdej z osobna ...!!:-(
Postaram sie to nadrobic !!:-p
Jak tam sie macie Mamusie? Jak Dzieciaczki?!jak weekend?:confused:
U Nas weekend marnie minal nie pojechalismy do Cornwalii bo pogoda byla kiepska padalo i zimno...:wściekła/y: ale za to moglam sie nacieszyc Moim Mezulkiem wkoncu byl w domu od czwartku do wczoraj, juz dzis poszedl do pracy:-:)-p, po za tym w sobote bylismy na zakupach ;-):-D- dokupilismy brakujace ostatnie podstawowe rzeczy (wyprwka) Kupilismy sliczny i dobry materacyk specjalny ktory nie powoduje wad kregoslupa i nie poca sie plecki,anty-alergiczny i nie wsiaka w niego kurz, do tego piekna poscielke zolcotka z zyrafka!!Do tego Moje Kochanie kupilo aparat cyfrowy - na narodziny Laluni (taki lepszy)!!!:-D;-):zawstydzona/y: uuaaaa pewnie sobie pomyslicie ze jestem jakas chwalipieta , ale wiecie jak to jest :-D juz tak strasznie sie nie moge doczekac...,ze wszystko co kupuuje i robie dla Niuni strasznie Mnie cieszy i daje Nam wielka radosc!!:happy::-)
Wy tez tak milyscie czy to jest juz moja jakas obsesja?!:baffled::-D:happy2:
Dzis bylismy z Mezem na wizycie u Midwife, zeszlo nam sie z godzinke rozmawialismy na temat porodu i znieczulenia, troszeczke sie przestraszylam i zaniepokoilam(normalne zachowanie przed czyms co jest nam nie znane)...teraz juz to czuje ze coraz blizej do porodu i do spotkania,boje sie ze nie dam rady albo nie wiem :no::-:)confused::baffled: Masakra!! Ale jakos dam rade moj Mezulek bedzie ze Mna, powiedzialam zeby Mnie trzymal przez caly czas za reke i zeby nigdzie nie odchodzil nawet na minute bo uciekne ze szpitala:szok::szok::szok: hehe :laugh2:smieszne co nie ?! teraz sie smieje jeszcze..... ale tak naprawde to w glebi duszy strasznie sie boje bolu i tych okrpnych zastrzykow...ahhhh:surprised::oo::unsure: laaa:szok:
Po za tym Mala ma juz 33 cm, przytylam (narazie) do tej pory 10kg,lezy glowka do dolu twardo sie trzyma pozycji, aktywna i energiczna, po za tym uciska Mi strasznie na pluca i wzbudza Mi coraz czesciej dusznosci-astma!!:dry::sick:
Czasem mam nawet problemy z zasnieciem:-( ..obudzilam sie dzis o 6 zeska, wyspana i nie chcialo Mi sie spac na przymus zamykalam oczy!! ale nic nie dawalo a za pol godzinki zmoglo Mnie strasznie az nie moglam wstac na wizyte:laugh2: !!:eek:
yhm ...to chyba wszystko co sie u Mnie dzialo!!
Pozdrawiam wszystkich bardzo goraco i przesylam wiazki dobrej energii:-D:laugh2:
Paa!!

reklama
GOSIACZEK SLICZNY KOLOR WOEZECZKA I POJAZD BARDZO MI SIE PODOBA,spacerowka pogobna do mojego:tak: CO DO KOSMETYKOW JA UZYWAM JONSONA OD URODZENIA,nigdy jej sie nic po tym nie dzialo,ale wiadomo co dziecko to inne, dla bezpieczenstwa moze lepiej isc za rada dziewczyny i uzywaz nieperfumowanych

buziaczke milo spedzic czas z mezulkiem udane zakupy,ja tez sie cieszylam kazda pierdolka,ogladalam non sop co kupilam,jak maniaczka:-)wiec sie ciesze bo to milusne.A meza mam super,bardzo pomocny i wspaniale cie wspiera,brawo dla niego:tak:

Do góry