• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam,przykro Mi to mowic ale niestety kolejna noc i dzien w calosci.

Justyna170979 - He he wiem Kochana i dziekuje..ale wiecie jak to jest te ostanie dni sa meczace bardzo pod kazdym wzgledem.:sick::confused2:
Oczekiwanie jest nudne i monotonne:eek::crazy:.Kazdy bol jaki mam to odliczam go:-p..ale po chwili ustepuje:-(:wściekła/y:.
Dzis cala noc sie krecilam wiercilam nie moglam zasnac a jak zasnelam to, skurcze i bole - spowodowane ciezarem - kg Malej .Brzuch i zebra mam skopane bardzo boli.
Chce juz konca.

Koniec o Mnie..a jak u Was?? Cicho tu dzis moze dlatego ze sloneczko wyszlo?;-):tak:
Pozdrawiam - Maruda.:zawstydzona/y::-p:-)

reklama
witam

bardzo cichutko

u nas moze byc,maz wciaz choruje:-(.....Natalka ok,a ja luzik.Maluszki spia wiec korzystam z chwili wolnego i szperam po bb.Powiem wam,ze bardzo zainstersowalm mnie metoda Tooli nauki mauszka czytania,na pocztaku jakos nie przekonalo mnie to,ale glebiej czytaja o co w tym chodzi,uwazam,ze warto sprobowac.Skoro ma to byc zabawa,przyjemnosc polaczona z porzytecznym to czemu mam nie ulatwic dziecko nauke czytania.Ja w szkole nie bylam asem,jak naj mniej poswiecalam nauce, przychodzilo mi bardzo trudno..........wiec mojej dziuni jezeli bedzie zaintersowana to chetnie pomoge.

milogo popoludnia

Witam szybciutko:-)

Ta pogoda mnie wykonczy, raz sloneczko, zaraz leje deszcz...normalnie mozna kociokwiku dostac :-D
Ja wlasnie niedawno wrocilam od midwife :-) biedaczka byla zasypywana pytaniami hehehe caly ciag mialam spisane na kartce :-D Omowilismy plan porodu...zapiski zostaly dokonane, bede miala tez robione badanie na GROUP B STREP przed porodem, czyli wykryciu bakterii w ukladzie rodnym kobiety ktora powoduje smierc u dzieci po porodzie) i to za darmo z czego bardzo sie ciesze bo NHS nie oferuje tego za free ani nie robi tego rutynowo (dla zainteresowanych GBS Support (GBSS) - Information and support for those affected by Group B streptococcus ). Jednym slowem wykukalam sobie to badanie. Za kazdym razem bylam upierdliwa i sie pytalam az w koncu sie zgodzili i mi zrobia. A tak to mi mowili ze tylko prywatnie...
Bede tez prawdopodobnie rodzic tylko w niektorych pozycjach wskazanych przez midwife ze wzgledu na moja dolegliwosc tzw SPD - czyli bole- tak mocne ze oczy w orbit wychodza -w kroczu i wewnetrznej partii ud, co nie pozwala na swobodne "rozchylanie nog" w trakcie porodu,ze wzgledu na pozniejsze komplikacje stawow biodrowych :szok: Jak bedzie sie to nasilac to skieruja mnie do specjalisty.
Procz tego waze 78 kg :eek::eek::eek: czyli doszlo mi 13 kg od momentu kiedy wazylam sie sama w styczniu, ale babka powiedziala zebym sie tak nie martwila bo bardzo opuchlam... jak jej pokazalam moje nozki...:szok::szok::szok:... ehhhh.... normalnie balony....
I oczywiscie nagralam sobie bicie serduszka maluszka na komoreczke...:-):-):-)

Buziaczku wyobarzam sobie ze masz juz dosyc i nie mozesz sie juz doczekac... gdzie mi do ciebie a uwierz mi ze ja juz zaczynam tez miec dosyc prez te dolegliwosci... ale koncowki zawsze sa najgorsze.

Justyna - super chlopaszek.... az milutko popatrzec jaka masz pocieche :tak:

Witam dziewuszki po dluzszej przerwie ale tylko na chwilke.
Widze ze troszke nowych mamusiek do nas dolaczylo. Fajowo. Witam wszystkie i prosze sie udzielac.
My nadal w Pl.
Obecnie na Mazurach. niestety pogoda niezbyt chociaz mialam juz dosc wczesniejszych upalow. Od tygodnia tatus jest z nami.
A Marika rosnie i rozwija sie w zaskakujaco szybkim tempie. Spiewa , piszczy , fika z brzuszka na plecki i odwrotnie.Od kilku dni zaczela jesc miesko i bardzo jej smakuje. Nadal bardzo grzeczniutka.
W sobote mamy wesele szwagierki wiec jedziemy do Bydgoszczy.
Fajnie tu w Pl ale powoli chce mi sie wracac do domku. W koncu jestesmy tu juz ponad miesiac.

Tak na chwilke wpadlam dac znac ze zyjemy.
Pozdrawiam wszystkie mamuski i dzieciqaczki.

Witam was:-)
Dzisiejszy dzien minal mi spokojnie,w pracy byl troche ruch,ale na szczescie skonczylam wczesniej bo mieli jakas funkcje i restauracje zamkneli juz o 4.Dominik noce mi jak narazie przesypia.Dzieki temu ze juz lepiej siedzi mam troche spokoju,bo obloze go zabawkami w lozeczku i moze tak siedziec godzinami:tak:.Pozatym jakos leci mi ten czas,teraz tylko obliczam dni do sierpnia zeby jechac do Polski na wakacje:-D:-).

Maxim78-Mnie takze zainteresowala ta metoda Tooli ,ale jeszcze poczekam jak Dominik bedzie wiekszy:tak:

Buziaczek-Widze ze jeszcze sie trzymasz,chociaz wiem jak ci ciezko,najgorsze jest to oczekiwanie kiedy sie zacznie:no:

maja_1980-Jak ja ci zazdroszcze pobytu w Polsce:tak:,Marika juz pewnie duza dziewczynka,wklej troche zdjec jak mozesz

JUSTYNA170979-Alex jest sliczny chlopaczek,mamy taka sama wanienke,niestety juz jej nie uzywamy bo synek za duzy:tak:

Wkleilam filmik z Dominika zabawami w pozycji siedzacej:-):tak:

ImageShack - Hosting :: s6001722wd1.flv

mamusie kochane oraz ciezarowki ktorym sie nudzi, jeszcze raz polecam i zachecam do metody nauki czytania malych dzieci, to tylko tak dziwnie brzmi, jest to fascynyjaca przygoda i dobra zabawa

zapraszam na forum: https://www.babyboom.pl/forum/w-co-sie-bawic-f29/nauka-czytania-dla-dzieci-od-0-5-lat-9749/

oraz na strone ktora zaczynam budowac: Nauka czytania malych dzieci

zrobienie materialow w czasie ciazy to moze byc swietna rozrywka, zwlaszcza dla zniecierpliwionego buziaczka :rofl2:

pozdrawiam wszystkie laseczki :happy2:

i obiecuje ze to ostatnia taka reklama ;-) nie bede sie narzucac wiecej, bo pomyslicie ze jakas swirnieta baba sie przyczepila :-p

KAMA Dominis jest poprostu pierwsza klasa, ma potencjal, SUPERRRRRRRR:tak:.
Moj siedzi ale tylko w siedzisku bo strasznie sie jeszcze buja.
Wanienke tez juz mam zamiar zamienic na wanne bo mu nogi wystaja za...:-D:-D.
BUZIACZKU nasz kochany wierzymy w Ciebie, dasz rade (dacie).
MALA-GORZATKO mi robili to badanko ale pewnie dlatego ze wyladowalam w szpitalu z krwawieniem, zrobili wymaz i po wszystkim.
BUZIACZEK jutro juz ma cie nie byc, bedzie to dobra oznaka, tylko troszke smutnawo bez ciebie bedzie.

Ja juz lece bo kochanie przyszlo z pracy, dzis troche wczesniej.
Moc usciskow. Papatki.

witam i ja :-)

i zasune tu pieknie od razu z pytaniem :zawstydzona/y:

czy któraś z Was zna w Londynie jakiegoś dobrego i nie za drogiego polskiego mechanika samochodowego ?????????

a jeszcze lepiej jakby mechanik był bliżej mnie... np w Southampton... ale chyba nie ma tu nikogo z tych okolic :nerd:

passacik mi sie sypie :angry:
a tym FACHOWCOM z UK to nie ufam :rofl2:

wpadne do Was za kilka dni i poczytam kilka stron wstecz, bo już w ogóle nie wiem co u Was :-(:-(:-(:-(:-(

pozdrawiam serdecznie i gilgotki dla dzieciaków :-):-):-):-)

ciocia Melania :-)

reklama
Hejka laseczki;-)

Maja_1980 o w Bydgoszczy bedziesz...ja z tamtad pochodze i tam sie wychowalam:tak:az mi sie na urlopik zachcialo:-(a tu paszportu niemam:-(:wściekła/y::angry:

Kama83 slicznie Dominis siedzi:tak::-D a jak sie bawi :-) slodziak

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry