• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Widze ze tu dzisiaj ruch :-)
Ta pogoda mnie dobija :wściekła/y: juz nawet dziecie nie wytrzymuje w domu :eek: zal mi go tak trzymac w zamknieciu ale co zrobic na deszcz nie wyjde :oo:

Pinka25 Witaj na forum!:-)widze ze dziewczyny ci juz duzo powiedzialy nic dodac nic ujac:tak:
a w ktorym tygodniu ciazy jestes?i gdzie mieszkasz?opowiedz nam cos o sobie.

Buziaczek zycze wytrwalosci!a i wcale nas nie znudzasz na kiedy masz termin?;-)working tax kazdy dostanie niezaleznie od wieku:happy2:oczywiscie ktos z was musi pracowac jak tylko sie dzidzia urodzi zloz aplikacje i bedzie ok:-)
aha sliczny blogasek:happy:

Olis swietnie ze malego dupeczka sie wygoila:biggrin2:

Maxinko juz ci zazdrszcze urlopiku!:tak:

Justyna170979 chyba jednak musisz zmienc tableteczki bo twoj chlop bedzie biedny :happy2:zrob sobie ciepla aromatyczna kompiel jak polozysz maluszka spac moze poprawi ci nastroj:-)

Leedsana co u was slychac?widze cie czasem na gg ale nie ma jak zagadac:happy2:

Ok lece do Brianka bo bawic sie chce:-)a juz mi wyciaga z polek pewne specyfiki i probuje:laugh2:
wlasnie wlasnie chce napisac ze ta nauka zytania zainteresowala mnie chyba tez bede si za to zabierac tylko musze dokonca przeczytac jak mam pokazywac o dziecku?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Pinka25 powiem ci ze ja tez lozeczko kupilam w cenie 80f z materacykiem proste i ladne na dodatek do pieciu lat.
Upiekszylam lozeczko posciela z Mothercare i karuzela z Bootsa oraz jakimis zabawkami naprawde ladnie wyglada i wcale nie trzeba kupowac nie wiadomo jak drogiego.
Widzialam lozeczka ostatnio na stonie ikei ostatnio tam siedze poniewaz jestem w trakcie wybierania mebelkow do malego pokoiku :-) bo dopiero sie urzadzam.

Znalazlam dla ciebie na stronie wlasnie ikei www.ikea.co.uk lozeczko za 59f zobacz:

IKEA | Children´s beds | Cots | HERMELIN

a tutaj znalazlam za 49f:

IKEA | Children's room | Baby

a i wazna sprawa mozna zamawiac przez internet nie trzeba jechac specjalnie tam jesli dzieli cie duza odleglosc:happy2:

hehe to jeszcze raz ja no bo jesli juz jestem na tej stronie ikei to chcialam wam pokazac nad jakimi mebelkmi zastanawiam sie do pokoiku Brianka :-)
Moze ktorejs z was poddam tez pomysl prawda?;-)
co o tym sadzicie?

Oto komoda: IKEA | Baby | Storage furniture | MAMMUT

A to szafa: IKEA | Baby | Storage furniture | MAMMUT

I mysle o tym lozeczku:-) bo w sumie mam lozeczko do pieciu latek ale komplet calosc tych mebelek bedzie ladnie wygladac i chyba sie skusze na to lozeczko a tamto sprzedam:happy2:

Lozeczko: IKEA | Children´s beds | Children's beds | MAMMUT

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia- zobacz na nasz suwaczek. w sobote powinnam urodzic:happy2: a dzis juz sroda. he he
Moj P pracuje juz prawie rok od listopada na stale, a wczesniej przez agencje,wiec mam nadzieje ze dostaniemy te benefity wlasnie siedze i spisuje je ...bo pogubilam sie z lekka juz masakra robia w glowie metlik -ehh

dlugo czekalyscie na przyslanie papierow na wtc i na ctc? I na odpowiedz??

Pinka witaj serdecznie:-)
Jeśli chodzi o łóżeczko to my kupilismy na ebayu bardzo tanio nowe za 55 L, to była w dodatku oferta z materacem.
Z łóżeczka jestem zadowolona, ale nie polecam materaca piankowego, my chcemy wkrótce wymienić.
Podam Ci linki do łóżeczek na ebay.
łóżeczka większe tzw. cotbed przechodzące czetso w łóżko dla przedszkolaka, długość zwykkle 140cm
eBay.co.uk - cot bed, cot bed Nursery Decoration Furniture, cot, cotbed, junior bed items at low prices

łóżeczka mniejsze o dł do 120 cm
eBay.co.uk - cot, cot Nursery Decoration Furniture, cot bed, travel cot, cotbed items at low prices

pozdrawiam i życzę udanych zakupów:tak:

buziaczku na child tax credit i working tax credit przysyłają jeden formularz. czekalismy krótko.
nie zapomnij o Sure Star Maternity Grant, który często wynosi ( w zalezności od dochodów ) 500L, ale trzeba dokumenty składac przed tym jak dziecko skończy 3 miesiące i trzeba spełnić pewne warunki, chyba trzeba otrzymywać jakiś enefit, dokładnie nie pamietam.

BUZIACZKU Working Tax Credit i Child Tax Credit skladasz na jednym formylarzu, tyle dobrze bo nie trzeba wypelniac dwoch. Ja zlozylam 26 kwietnia a 8 maja juz mialam wszystkie papiery no i pieniazki, takze wydaje mi sie ze dosyc szybko.
MAGGUSIA mebelki fantastyczne, tez mam nadzieje ze niedlugo dostaniemy mieszkanko i bede mogla urzadzic pokoik dla mojego malucha.

No to jutro wyruszam do GP niech mi daje inne bo mi chlop uschnie;-):tak::-p:zawstydzona/y:.
Cholender to juz beda trzecie, no ale cel uswieca srodki, w koncu za jakies pol roku bedziemy sie starac o nastepne wiec trzeba cwiczyc;-):tak:;-).
Wysle wam fajna fotke, mam nadzieje ze M. tu nie zajrzy bo jak zobaczy to mi glowe urwie:tak::-D.

Maggunia ssssssssssssssssssssstrasznie mi pomogłas dzieki wielkie jestem naprawde pod wrażeniem jak szybko działacie przepływ informacji expresowy całuski dla wszystkich i kazdej z was z osobna;-)

Mam pytanie :

A jak jest z tymi Benefitam??? w Moim przypadku -
Ja nie pracowalam i nie pracuje caly okres bedac w Anglii - jestem w ciazy a
Moj partner sam pracuje jego dochody nie przekraczaja £1250 miesiecznie,legalnie,na stale od listopada2006, wczesniej przez agencje i Utrzymuje Mnie-Nas,mieszkanie wynajmujemy na spolke ze znajomymi kazdy ma po pokoju.
Napiszcie jak sie to wszystko ma bo ja juz pogubilam sie strasznie. POMOCY!!

-> Income Support?
-> Maternity Allowance?
-> Incapacity Benefit?

A na mieszkanie - jak wynajmujemy ?
-> Tax Credit?
-> Housing Benefit?
-> Ulga na Council Tax?
-> Council Tax Benefit?

Napiszcie jak wiecie.
Z gory dziekuje..;-):tak:

reklama
to moze troszeczke opowiem o sobie bo w sumie wpadłam na to forum jak intruz:tak:i zaczełam zadawać pytania:-D Mam 25lat w walii przebywam od października ubiegłego roku miasteczko w którym mieszkam to Swansea południowa walia może któraś z was wie gdzie to jest dla ułztwienia podam ze koło Cardiff długo szukałam pracy no i w koncu znalazłam ale na czarno na poczatku dobre i to tak myslałam potem w Sylwestra zrobiłam test i okazało sie ze jestem w ciazy nie planowanej oczywiaćie na poczatku szok i wiele pytan co teraz bedzie ale kiedy po raz pierwszy odwiedziła mnie połazna i usłyszałam bicie serduszka to wszystko sie zmieniło popłyneło kilka łez radosci i tak jest do teraz.Potem kolejne łzy szczescia popłyneły w 20 tygodniu ciazy kiedy dowiedziałam sie ze to bedzie córeczka wymarzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)no i tak czekamy na tę kruszynke powoli urządzamy pokoik kupujemy ubranka bo za 6 tygodni powinna byc z nami :tak::tak::tak: mebelki przecudownu Maggusia..............

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry