• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin-moze to poprostu jakis wirus...szkoda mi was trzymam kciukii zeby chorubsko minelo!!!kurcze szkoda malej bosie bidunia meczy,daj znac jak poszlo u lekarza!!!

reklama
Maxin-ojej tak mi przykro ze niunia jest chora, idz do lekarza moze pomoze.Biedna mala, nacierpiala sie w nocy.A moze ona m atez jakies zapalenie drog moczowych no i pewnie brzusio tez bolal skoro tak ci pokazywala.Oby nic powaznego.Czekamy na info od lekarza.Trzymajcie sie.

maxin oby powiedzieli co jest Natalce.
Zgadzam się z Toba,że powinni pobrać mocz, bo może to byc infekcja dróg moczowych.:baffled:
Trzymam za Was kciuki i powodzenia. Daj znac co doktorek powie :tak:I uważajcie na siebie koniecznie.

buziaczku kropelki fajna sprawa, ale najpierw sprawdz co jesz, moja Krysiunia miala bole brzuszka jak tylko probowalam rozszerzyc swoja diete, takze do 4 miesiaca musialam jesc naprawde ostroznie,
co pomaga, na pewno masarze, suszarka do wlosow z lekkim cieplym strumieniem, ogrzenie brzuszka, ja ubieralam ja wtedy cieplej, bo cieplo pomaga w trawieniu, no i kochana ja ja nosilam dopoki nie usnela albo przestala plakac, owszem kolka moze przejsc sama, ale dziecko cierpi i jesli je wspierasz nabiera do ciebie zaufania, jestem przeciwna odkladaniu dziecka w placzu kolki na zasadzie ze samo przejdzie :zawstydzona/y: nosilam Krysie przez pierwsze 2-3 miesiace bardzo duzo na rekach i wcale nie jest rozpuszczona, zasypia sama, spi sama i jest bardzo grzeczna wiec teorie ze sie dziecko rozpiesci sie nie sprawdzily, przynajmniej wie ze jak mnie zawola to przyjde,

jest pewein chwyt noszenie z jednoczesnym uciskaniembrzuszka, kladziesz dziecko na calej rece tak ze raczki i nozki zwisaja po obu stronach, glowka oparta na dloni, u mnie to bardzo pomagalo

buziaczku - masaze brzuszka, pamietac ze zgodnie z ruchem wskazowek zegara, oklady, rowerki to pomaga, choc nie mieslimy problemow z kolkami, ale czasem gdy Maya nie mogla sie wyproznic tak jej pomagalismy i nie zgadzam sie z Mala-gorzatka ze to tylko dla spokoju rodzicow bo to naprawde pomaga, ale mija i tym sie pociesz. W ciagu dnia rob duzo rowerkow Blaneczce pomoze.

maxin - powodzenia u lekarza, trzymamy kciuki za Was oby pomogli Natalce

maja33 - jak u Was, martusia musiala sie wystraszyc jak spadla, ale fakt ze my bardziej wtedy cierpimy niz dzieciaczki

toola - zgodze sie z tym co piszesz, ja tez bardzo duzo nosilam Maye na rekach, na co moja tesciowa byla zla bo mowila ze rozpieszczam Maye i bede miala problemy, problemow nie mam a dostala tyle ciepla ze teraz nie wyciaga rak co 5 min zeby ja nosci, na wszystko jest dobry moment pozdrawiam

Dzis mezus w domu wiec pewnie jakas wycieczka sie swieci, bo my to w domku nie lubimy siedziec

hej
piekna pogode mamy , ale co tu wyczytalam .

Maxin - szkoda twojej corci , bidulka , najgorsze ze niewiadomo jak pomoc takiemu maluchowi , doktor napewno cos zardzi i bedzie ok. ;-). Trzymajcie sie obie.

Buziaczku co do kolki to niestety ja ci nie poradze nic , bo nie mam jeszcze w tych sprawach doswiadczenia:-(, zwroc uwage na twoje jedzonko , moze cos malej szkodzi.

Maju - masz racej jeszcze troszkie i bede tulic Szymka:tak::-) ( chyba go nie puszcze , tak za nim juz tesknie)

No kobitki lece cos przekasic.pa

Witam Mamusie!

U mnie nastroj fatalny:-( ale na ten temat bede pisac juz na zamknietym:sorry2:
Dzieki za podtrzymanie mnie na duchu.
Briankowi ida nastepne zeby:happy:
Wczoraj byl taki niegrzeczny ze pomyslalam ze moje dziecko przechodzi okres buntowniczy nawet z krzesla mnie spychal nie chcial zebym siedzia na komputerze tupanie nozkami itd:eek:
wkoncu patrze do buzki a tam szpic dwunastego zabka i chyba to jest przyczyna.

Buziaczku ja doswiadczylam raz kolki u Briana w pl i kupilam infacol pomogl oraz suszylam go suszarka po brzuszku i tez pomoglo:-)
Po za tym infacol chyba jest od 2 miesiaca:confused:bo moja ciocia tez niedawno urodzila i lekarz powiedzial ze te wszytskie leki to od 2 miesiaca dopiero teraz trzeba przetrwac i stosowac domowe metody.
Znam tez taka metode kladzie sie dziecko na swoich kolanach na brzuszku i masuje sie jej plecki i boczki troszke uciskajac powinny gazy wychodzic tez to stosowalam ale pomagalo raz a raz nie.
Wpolczuje i zycze jak naj mniej kolek oraz duzo sily!

Maxin o jej naprawde mala wam sie rozchorowala:szok:biedna:shocked2:
ty tez widze rozchorowna:baffled:
teraz taka pogoda w dzien cieplo nocy zimno
a ja po za tym rochorowalam sie w domu ale zlapalam od moich mezczyzn wiec nie uniknione ale juz lepiej jeszcze mam troszke katar.
zycze powodzenia u lekrza:tak:i zdroweczka!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Buziaczku ja stosowalam Dentinox i podawalam Zuzi przed karmieniem ok 3-4 razy na dobe po 2.5 ml.masz zalaczona do nich strzykawke. dzialaly i to byl dla mnie najlepszy srodek na kolki (Zuzia niestety je miala) ale na rezultaty musisz poczekac ze 2 dni regularnego podawania. te ziola co czujesz to koperek ale one sa slodkie i Zuzia je lubila. mam nadzieje ze Blance tez pomoga i nie bedzie sie juz meczyla z kolkami

reklama
Ksiulka0901 – masz prawo sie ze mna snie zgadzac jesli chodzi o koleczke, bo w koncu jestes mama, choc ja uwazam ze jesli karmi sie piersia najpierw trzeba zaczac od diety matki by zapobiegac koleczkom lub je zmniejszac. A do tego mozna wspomagac sie masazami, kropelkami itd.
Dlatego tez uprzednio napisalam ze nie ma regul na kolki… trzeba probowac.

Maxin – strasznie przykro sie czyta ze stokrotka tak cierpi. :sorry2: Mam nadzieje ze lekarz jakos stosownie pomoze. Ale jak ma zapalenie ukladu moczowego fantastyczna ulga bedzie dla malej gdy do wody w ktorej ja bedziesz kapac dodasz zaparzony uprzednio rumianek. Nawet kapiel od czasu do czasu w rumianeczku fantastycznie bedzie zapobiegac zapaleniu ukladu moczowego u dziewczynek.

Maggusia – gratulacje dla synka ! 12 –ty zabek !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry