• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

iskierka WITAJ KOCHANA!! PISZ O SOBIE :tak: :-D duzo tu nas i dopisz sie do watku POZNAJMY SIE tez w dziale Mamy z UK bo tu jest straszny ruch ciezko nie raz nadazyc

Maxin
Biedna Stokrotka moze zrobiliby badania kalu i moczu zeby wykluczyc bakterie jakiess, kurujcie sie obie!!

reklama
OK, Blania:rolleyes2::elvis: wykampana spi w lozeczku..ale nie twardo..cos sie kreci mam nadzieje ze pospi troszke..:sorry2:
A Ja za ten czas skorzystam z wolnej chwilki i poodpisuje i poczytam spokojnie co u Was:-p:tak:zanim wroci Moj drugi ''cycek''z pracy i bedzie chcial jesc :-D:-D:-)

JoannaZ, Maja1980 - Dziekuje za rady. No wlasnie zrobila jej sie taka twarda i chropowata skorka..strasznie nie przyjemna w dotyku...:no::dry: dobrze ze ja nie boli:baffled: Nie smaruje jej niczym bo nie wiem czym ..i czy od tego nie bedzie miala wieksze wysypki...ah te krostki sio sio...a Maju po porodzie - ile czasu? bo Moja Blania ma juz prawie miasiac.:tak:;-)

Kasiulka 0901- No Kochana juz sobie wyobraam Roszka w garniturku ..Maly przystojniak:tak:;-)...slub tuz tuz :-)

Toola -Staram sie Blani nie przekarmiac (chociarz na poczatku przyznam sie bez bicia ze karmialam Ja ciagle,a Ona az mi ulewala, wiecznie szukala cysia ) wkoncu Moja Mama powiedziala ..uspokuj sie:zawstydzona/y: nie karm jej tak bo ja przekarmiasz i dlatego ulewa...teraz juz bardziej jej sie nauczylam a Ona Mnie i potrafie wyczuc gloda a chec przytulenia sie do cyska:sorry2::-D;-)
a jak sie ma Twoja Krysia?

Iskierka55 - Witam Cie ;-)napisz cos wiecej o Sobie:tak:My lubiny czytac :-Ddlugo juz tu jestes??rodzilas w Uk czy w Pl? wklej zdjecie Corci:tak:

Tigger - Jak sie ma Olivia? co u Was nowego??juz ma 4 miesiace:-)

Niunka19-82- Bedzie dobrze..badz dobrej mysli.Tutaj z tego co slyszalam podaja tabletke i kaza siedziec i czekac na skurcze ...Tak miala zona Mojego M kumpla z pracy, poszla na wyznaczona godzine dostala tabletke i czekala na korytarzu 30 min i zaczela rodzic:-);-) Juz Cie nie odesla napewno bo jestes po terminie i odpowiadaja za Ciebie i Dziecko..a masz ruchy? czujesz dzidzie??Na ktora masz godzine? i gdzie rodzisz?trzymam kciukasy nie boj bedzie wszystko OK ;-)Jak rodzic to tylko w UK:tak::tak:;-)Tez mialam termin wywolania ale nie doczekalam...12 dni po terminie.
Maxin78 - nowy nick? czy Mi sie zdaje?:sorry2::-p
Wspolczuje Kochana, odpoczywaj ile mozesz i kuruj sie.
zdrowiej szybciutko i wracaj do Nas czekamy:tak:. Szkoda Mi Was ze sie tak meczycie..z chorubskiem. Moze tak jak dziewczyny mowia to zapalenie drog moczowych.?:confused:Ucaluj Natalcie biedactwo:-(

Izka0401 - Nie martw sie Kochana Ja tez prawie nic nie mowilam po angielsku wstyd i blokada zreszta duzo tez nie potrafie ha ha i jak zaczelam rodzic mowilam do Nich po angielsku i po polsku...he he wsumie to duzo nie bedziesz musiala mowic..tylko sluchaj co do Ciebie mowia..a sama rodzisz czy z Mezem??Ja rodzilam z M i nie wyobrazam sobie porodu bez niego a TY??

Asia26 - Ja nie wiem czy urodzila:no: ale mozna ja znalesc na watku sierpniowym..tam wiecej pewnie wiedza.a jesli juz urodzila to pewnie dala znac tamtym Mamusiom...:tak:

Maggusia- Bedzie dobrze.;-) he he smieszny ten Twoj Synio. Gratuluje zabeczkow:-D
Izusia - Jak sie macie? Jak Oskarek ? piekne zdjecie w suwaczku;-):tak::-D
Olis - Jak Oliwier sie ma ??;-)
Maja33 - Jak Martunia i zdroweczko , widzialam filmik z plazy ..ale jest slodka i tak za Toba sie rozglada:tak:widac ze za Mamusia tez bym tak chciala by Blania za Mna byla zawsze:-D jak zabeczki? marudzi Martusia?
JustynaW- Udanego pobytu w PL oby pogoda dopisala;-)

Evoska - Gratuluje fasolki, nie mialam zbytnio czasu wczesniej pogratulowac wie gratuluje teraz...:tak::-Da jak tam Rocco?jaka reakacja na rodzenstwo?
Olcia - :szok::szok: ale przejscia, jestes dzielna Mama :-( Ja bym chyba umarla ze strachu:sorry2:...Jak ja plakalam z Blania przy pobraniu krwewki ze stopki,:zawstydzona/y: albo jak ja zabrali Mi na szczepionke z wit K i slyszalam ja z daleka jak placze to tez plakalam:-D:zawstydzona/y:Mam nadzieje ze wszystko wporzadku napisz jak sie czuje Synek i jak guzol znika???:confused::tak:

buziaczki ..przepraszam jesli kogos pominelam ale wybaczcie jestem juz zmeczona..:sorry::sick:

zmykam Blania sie budzi cos ...:-(:eek:

hej!!!
Buziaczku- moja Martusia tez miala takie wlasnie krosteczki i mysle ze trwalo to bardzo dlugo zanim zniknely okolo 3 miesiaca, :-( ale ja niczym nie smarowalam tylko mylam przegotowana woda buzie a reszte cialka juz normalna, to male cialko a wielkie zmiany :tak:, ale jesli sie niepokoisz idz do lekarza chodzby po to bys byla spokojniejsza ja wiem po sobie ze jak mnie cos dreczylo to tylko lekarz mnie mogl uspokoic :tak:

tak duzo pisalyscie o karmieniu piesia i dietkac i kolkach, niestety na to nie ma reguly kazde dziecko jest inne i trzeba probowac wielu sposobow moze cos pomoze, my nie mielismy kolek a ja nie stosowalam zadnej specjalnej diety unikalam wzdymajacych potraw i truskawek, ale czasem Martusie tez bolal brzuszek wiec masowalam brzusio albo plecki i nosilam aby pomoc w cierpieniu malutkiej, kazda matka wie co jest najlepsze dla jej dziecka bo jakos to wyczowa to trudne do wytlumaczenia ale mysle ze wiecie o co mi chodzi:tak:

Maxin- kochaniutka duzo zdrowka dla was, nie wiem czy to ci cos pomoze ale moja siostra ma cureczke i ona jak miala 1,5 roczku tez miala biegunke i bolal ja brzuszek bardzo dlugo kilka dni i zrobiono jej badania moczu i okazalo sie ze wlasnie ma zapalenie ukladu moczowego a u malych dzieci obiawia sie wlasnie bolem brzuszka, mala dostala lekarstewka a dodatkowo pediatra kazala kapac mala w pokrzywie (wywar) moze sproboj tak bym chciala aby pomoglo:-(
niunia-ja nadal trzymam kciuki za szymeczka i ciebie:tak:, najdalej w sobotke bedziecie juz razem:-)
Iskierka - witaj serdecznie:-)
kasiulka- slubik juz niedlugo ale bedzie pieknie:tak:
toola-i co znalazlas to tlumaczenie?
Maggusiu- jeszcze nie czytalam na zamknietym ale mam nadzieje ze bedzie dobrze wszystko u was:-(
Joanno-gdzies sie wybieracie na wycieczke? dzis widzialam fajny zielony wozek w sklepie i pomyslalam sobie napewno by sie spodobal Joannie:-D

Martusia zabkuje a to rowna sie marudzonko i ciagle przytulanie do mamy:-D, jestem w szoku bo moja corka raczej nigdy nie byla taka tulasia zawsze samodzielna, a teraz taka przytulanka, ciagle robi papa nawet jak jej sie nie mowi tak mi sie smiac z niej chce no i juz zaczela prawie raczkowac tzn robi jedno posuniecie i siada na tyleczek jest taka kochana to calkiem nowy etap w naszym zyciu do tej pory byla bobaskiem fikajacym nozkami a teraz moja mala dziewczynka:-)

pozdrowionka

wlasnie dzieki za pomoc w tlumaczeniu!!
zlapalam kumpla na gg co studiowal inf w anglii i mi podal wlasciwe tlumaczenie, ale kurcze nie bylo to latwe
ale linki od was na pewno mi sie przydadza na pozniej!!

teraz mam nowy projekt i znowu duzo roboty :-(

w srode przyjezdzaja moi rodzice i do konca sierpnia raczej nie bede nic pisac, miedzy 20-24 sierpnia mam dodatkowo sommer school, od rana do wieczora wyklady i projekty i wogole bede zapracowana po uszy
:rofl2:

takze na chwilke znikne i wroce we wrzesniu

dla wszystkich zdrowka, dla ciezarowek szybkich porodow, dla dizeciaczkow duuuzo slonca i milosci

chyba wpadam w pracoholizm ;-)

Witam w sloneczny poranek:-)

Dziękuję za mile przyjęcie:tak:

Buziaczku jestem tutaj od roku, Ala ma 3 lata i 3 m-ce rodzilam w Polsce w IMiDz w W-wie. Mam 34 lata i przyjechalam tu z tatą Ali, który dostal od tutejszej firmy ofertę pracy. Ja zsostawilam swoją pracę w Polsce (ale praca na mnie caly czas czeka) tutaj nie pracuję zajmuję się Alą i korzystam z uroków wyspy. Na wyjazd tutaj zdecydowaliśmy się w ciągu tygodnia, a po m-cu byliśmy już tutaj. Czasami żaluję tego kroku, bo tęsknię za moim mieszkaniem, za przyjaciólmi, za znajomymi kątami, slabo mówię po angielsku (za moich czasów w szkole uczyli rosyjskiego:wściekła/y:), ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Mieszkamy w urokliwym malym miasteczku (jak dla mnie za malym;-)) i tak plynie dzień za dniem. Mamy wiele planów, ale co z nich wyjdzie nie wiem, narazie zsotaniemy na wyspach, ale czy na zawsze to czas pokaże:rofl2:. Zdjęcia Ali przepraszam, ale nie wstawiam, bo mam fobię z tym związaną to duże forum każdy tu może zaglądnąć czytać kopiować itd. więc przepraszam z góry. Nie wiem co jeszcze o sobie jak coś to pytajcie:tak:.
Jak tam dziś krosteczki Bianki, jak nocka brzuszek nie dokuczal już mam nadzieję?

Maxim78 zdrówka dla Ciebie i córci, bo czytalam, że ma biegunkę.

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam na kawkę i naleśniki:-)

Czesc
Dziewczyny melduje sie po raz ostatni w calosci , przynajmiej tak mi sie wydaje. :-D:tak:. Jutro o tej porze bede juz w szpitalu. :tak:

nie mam dzis duzo czasu , bo o 11.30 przyjezdza po mnie maz kumpeli i zebiera mnie do niej na ploteczki.

Buziaczku - oczywiscie ze czuje ruchy , wiecej jest ich popoludniu i w nocy , ale sa:tak::-), Rodze w BRI w Bradford , mam na 10 rano i zaczynam troche sie stresowac. wiem ze bedzie ok, ale mam powoli pietra.

No kobitki koncze i pozdrawiam wszystkie , lece bo nie zdarze sie wypindrowac , a i hipcio musi byc piekna:-D:-D

wieczorkiem sie jeszcze odezwe;-)

Witam Mamusie!
oraz nowe forumowiczki:-)

Przeziebienie przechodzi mamy jeszcze lekkie katarki:blink:
Brianek dzis mnie z rana zaskoczyl podpatrzyl jak klapkiem zabijam pajaka brrrrr i zapamietal a bylo to dawno i dzis chodzil z klapkiem i tukl po scianach:eek::laugh2:

Pogoda piekna wiec pewnie dzis na maly spacerek pojdziemy a ja moze pobiegac:happy2:

Iskierka my mamy watek zamkniety na zdjecia tylko moga je ogladac osoby ktore maja dostep:tak:wiec jesli chcesz dopiszemy cie do listy i zaniedlugo bedziesz mogla nam przeslac zdjecia ;-)

Toola szkoda ze nie bedziesz pisac przez jakis czas no zapracowana z ciebie babeczka i podziwiam jak sobie swietnie radzisz:-)

Maja witaj w swiecie zabkujacych :happy: nam tez idzie dwunasty zabek!

Niunka porodzik tuz tuz jak sie czujesz?:blink:

Maxinka jak sie czujecie?moze dzis troszke lepiej co?;-)

Buziaczek Brianek tez mial cos takiego nawet zrobila sie ranka i ropialo to mu mial takie cos kolo brody i pod szyjka ale jak pani doktor przepisala nam Oliatum wszytsko przeszlo:-)

Kasiullka napewno slicznie Roszek bedzie wygladal w tym garniaku:happy2:

Co slychac u innych dziewczyn?:blink:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Hej kochane, wybaczcie ze nie napisze do kazdej z was, ale...
rozlozylo mnie jak nigdy.Ja co nigdy albo baaardzo zadko choruje jestem dzis taka chora.Z nosa leci, gardlo boli, mam dreszcze.To chyba z tej pogody bo w dzien jest cieplutko a nocki juz zimne niestety.Jestem w szoku ze mnie tak rozlozylo.Nie mam sily.mam nadzieje ze nie zaraze Oskarcia, nie caluje go niestety ani za bardzo sie z nim nie bawie bo nie chce aby go zlapalo.Cholera ale jestem zla bo niecierpie byc chora.
Oj niefajnie sie czuje, zmykam!
Buzki i milego weekendu dla wszystkich!

Izusia kuruj sie kochana, dbaj o siebie i sie wygrzewaj.

maja33 oj spodobal by mi sie ten zielony wozeczek, nie wiem jak ty ale ja w zyciu przechodze rozne okresy jelsi chodzi o kolory, raz bialy raze czerwony wczesniej rozowy a teraz zielony, ostatnio nawet kolejne zielone buty nabylam;-) gratuluje pierwszych prob raczkowania, u nas to juz maly sprint a do tego pierwsze kroczki wokol mebli od jakiegos czasu no i mamy 6 zabkow na szczescie bez wiekszych cierpien

maggusia ciesze sie ze u was lepiej i trzymam wciaz kciuki

niunka powodzenia i mam nadzieje ze wszystko zacznie sie zanim zaczna wywolanie;-)

buziaczku pamietaj ze matczyna intuicja jest niezawodna

iskierka witamy na forum

maxin a jaki ty sie czujesz kochana, mam nadzieje ze duzo lepiej

pozdrawiam

reklama
witajcie dziewczynki:-):-)

moze na poczatek napisze co umnie hi hi

...........otóż tak jak juz wiecie goszcze mamę przyjechała az na dwadziescia dni na poczatku sie cieszyłam ale teraz po tych kilku dniach mam dość:tak::tak::tak: chyba odzwyczaiłam sie od jej obecnosci w koncu od 10 lat nie mieszkam z nia na kilka dni to by mi jeszcze pasiło ale te 20 to już za duzo moze ta koncowka ciazy tak na mnie działa ale wszystko mnie denerwuje a jak sobie jeszcze pomysle o tesciowej która bedzie za tydzien to juz wogóle mnie ciarki przechodzą:sorry::sorry:

ale co tam musze cac rade to tyle żalenia sie KONIEC!!!!!!!!!!
iskierka55-witam na forum kolejna mame:-)
niunka-trzymam za ciebie kciuki moja droga oby wszystko odbyło sie szybko i w miare bezbolesnie :tak: ja cos czuje ze zemna bedzie tak samo:tak::tak: zycze ci dużo spokoju i siły na jutrzejszy dzien:-D:-)
kasiulka -weselicho tuz tuz ale masz fajowo ty sie denerwujesz przed weselem a ja przed porodem hi hi ciekawa jestem czy zeczywiscie urodze tego 18 stego cos mi sie wydaje ze nie :no::no:
jak możesz to wypik kielicha za moje zdrówko no i mojego malenstwa też:tak::-)
buziaczek-ja tez sie obawiam kolek u małej i takich tam różych wysypek ale pewnie dziewczyny mają racje chrostki same zejda a na kolke to nie ma reguły jedne jedza wszystko i malenstwu nic nie jest inne maja diety a dziecko i tak ma kolki wiec pozostaje tylko modlic sie aby bylo ich jak naj mniej:-) czego bardzo goraca życze Blani:-):tak::-D:happy::rofl2:
co do twojego porodu to niezla agentka jestes płakałam ze smiechu czytajac to co napislas :-) a swoja droga chociaz było wesoło i masz co wspominac hi hi tylko ciekawa jestem jak wyglondał caly poród jak znajdziesz czas to opisz:tak::tak: z miła checia poczytam:-):happy:
maxim- ty to bidulka jestes sasiadką sie ie przejmuj GŁUPIA KROWA z niej przepraszam za wyrażenie ale innego okreslenia na nia nie znalazłam:no::no: nie pozostaje mi nic innego jak tobie oraz Natalce życzyc dózo słoneczka i zdrówka obys znów jak najszybciej zagosciła na forum:-):tak:
izusia- co to jest z wami kobietki jedna za drugą choruje nie dobrze:no::no::no: herbatka z cytryną i miodem i do łózeczka leczyc te okropne grypska:wściekła/y::wściekła/y: całuski i kosz zdrówka dla ciebie:-):-D
maggusia- dobrze ze tobie juz lepiej bo widze ze na forum to niezłe przeziębienie panuje
brawa dla synka widzisz jak sie szybko uczy ?pewnie msiało to zabawnie wyglondac jak trzaskał po tych scianach ha ha
toola-chyba naprawde wpadasz w pracholizm ale co tam skoro lubisz zajecie i jestes szczesliwa to jest wszystko ok dużo przyjemnosci zycze dla ciebie i twojej rodzinki

jezeli kogos pominełam to przepraszam ale tyle natrzaskałyscie przez te dwa dni ze szkoda gadac:happy::blink:
a tymczasem biegne sie wykompac i na zakupki milego wekendu laseczki:-):tak: :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry