• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka, widzę,że tu duży ruch, już się pogubiłam totalnie. U nas dzisiaj pogoda ładnia, nielicząc wiatru, słonko pięknie świeci. Ja właśnie zrobiłam obiadek i piję kawkę, jak zwykle zresztą:-p. Już nie mogę się doczekać az moja mam przyjedzie, jeszcze tylko 2 tygodnie:-):-):-)

Maggusia oj ta służba zdrowia, wiecznie są z nimi jakieś problemy:no:, nie przejmuj się, że narazie waga stoi w miejscu, to jest normalne jak się zaczyna ćwiczyć, bo tłuszcz jest zamieniany na mięśnie a mięśnie więcej ważą, więc cierpliwości na pewno już niedługo zaznie spadać:tak:

PINKA25 no już jutro będziesz nam się mogła pochwalić córeczką:happy2:, trzymam kciuki za bezbolesny poród i szybki

Maja33 no tak nie dokońca rehabilitantką, chociaż coś tam miałam z rehabilitacji, raczej takie podstawy, jestem fizjoterapeutką ( w skład tego wchodzi leczenie ruchem, zabiegi fizykalne i masaż ) . Fajnie, że się na ten kurs zapisałaś i że pomogą Ci znaleść pracę, a w jakim zawodzie szukasz pracy jesli można wiedzieć:sorry2:, a tak w ogóle to jak to jest z tym job centre? trzeba się zarejestrować czy coś takiego:confused:

Olcia życzę powodzenia z nocniczkiem, mam nadzieje, że później się podzielisz doświadczeniem:-), Twój synuś prześliczny , słodko się uśmiecha

Maxin ja też lubię z małą spać, czasem ją zabieram do nas jak w nocy nie może spać, a mój mąż to uwielbia, on to mówi, że mała mogłaby zawsze z nami spać, ale ja nie chce jej do tego przyzwyczajać:rofl2:

Przepraszam, wiem , ze troszkę pogubiłam po drodze faktów:sorry2:ale wszystkie was pozdrawiam:tak:

reklama
hej
dziewczyny ale tu szybka produkcja postow...
ja nie nadazam:szok:,
u nas ok, zaraz mykamy na spacerek, ja jakas lekko zestresowana chyba jestem, Natalka ostatnio placze w kapieli, kilka dni temu miala na glowce krosteczki i chyba ja to pieklo jak jej mylam glowke, teraz krostki zniknely bo mamy masc, ale ona sobie chyba to zapamietala i teraz kapiel zle jej sie kojarzy, wiec placze na zapas,

olcia - ale przystojny twoj Benus , super facecik

maja - dziekujemy za komplemencik

joanna - mam nadzieje ze jakos sie przyzwyczaje i w koncu bede bardziej zorganizowana, ale wiadomo poczatki zawsze trudne, fajnie ze dokonalas zakupu, bo wiem jak to potrafi czasami meczyc;-)

iskierka - spacerek super, ale mala spala tylko chwileczke

pinka - bedzie dobrze , trzymamy kciuki

czarnula - u mnie bylo podobnie, ale o jeden dzien dluzej, bo skurcze mialam od wtorku nocy a mala urodzila sie w piatek po poludniu, jesli bedzie nastepny raz to tez na pewno chce epidural

pozdrawiamy wszystkich papa

hejka!!!
my po porannym spacerze,wprowadzialm go w rutyna zawsze miedzy 9 a 10.30 jestrsmy na dworku nie zawsze mi sie chce ale Oli wtedy lepiej spi no i ma tylko jedna drzemke popoludniowa od 11-14,a ja w tym czasie staje na glowie!!!
od pn wprowdzialm mleko normalne z niebieska nakretka i Oli je wcina ze smakiem takze problemu zadnego nie ma i jestem z tego powodu happy!!!!poza tym stal sie bardziej przyjacielski i nadal bardziej spokojny niz zawsze:))
u nas co czekamy do piatku ja sie boje no bo co ukrywac dupsko sie do auta przyzwyczailo a samochod byl sluzbowy a tu samochodu niet!!!! poza tym moj p konczy czesto o 4, a tu totalne zmiany 4 dni po12 godz i 4 wolne potem 6 dni po 12 godz i 6 dni wolne kurcze niewiem dziewczyny ja mam obawy pewne pocieszajace jest tylko to ze lepsza kasa:)))ale tu nie ma zanczenia czy weekend musi odrobic swoje dni ityle...no coz zaczekamy!!!

maxin-kochana zdecydowanie za daleko sie mieszka...ale coz zrobic tak to juz jest,a jak u was kurcze ty to juz pewnie odliczasz dni!!!nareszcie odpoczniesz!!!
evoska-ty to odgarniaj od siebie te wirusy kobito i dbaj o core:)))zycze zdrowka
pinka-nie martw sie wszystko sie ulozy,najwazniejsze nie panikowac a mysl tak juz nie dlugo dzidzia bedzie zwami!!!wytrwalosci!!!
maggusia-fajnie z ezaczynacie urzadzac sobie mieszkanko napewno adrenalinka rosnie jak widac ze ma sie cos swojego,a co do stepera bo sie kiedys pytalas to jest w argosie za 50f polecam uwierz daje rezultaty!!!
olcia23-kurcze amy nawet nocnika nie zakupilismy;)))trenuj trenuj!!!i co przeraza mnie fakt ze niedlugo drzemek w d\ien niet!!! jak ty dajesz rade???
maja-kurcze zaskoczylas mnie pomagaja w kursie jesyka ang...plisss dja jakies szczegoly o co sie pytac ja tez chce!!!
mamuska- widac ze syncio daje troszke pospac mamie i dobrze nam tez nalezy sie wypoczynek

do zobaczyska!!!

Hej laski ponownie,troche poszperalam po forum,ostatnio nawet mowilam na majowkach,ze to faorum jest super,ale jak widze znajda sie osoby przezyjazne i tak na watku Lesbijki w ciąży laska napisla cos takiego
"Strasznie mnie denerwuje jak ludzie którzy wyjechali za granicę mówią jak to beznadziejna jest Polska i jacy beznadziejni ludzie tu mieszkają i że oni właśnie z tego powodu wyjechali
Czego się nie przyznacie że tu wam się poprostu niepowiodło i pojechaliście szukać szczęścia gdzie indziej
i jeszcze byście pewnie chcieli żeby wam zazdrościć jakżeście się to urządzili i jak wam teraz dobrze
Ja nie zazdroszczę :no::no::no: tylko współczuję"
kurcze co za panna wspolczuc to chyba my mozemy jej,bo w glowie chyba za duzo nie ma:-D zart oczywiscie,Melane wie o co chodzi;-)

nasi rodacy maja o nas opisnie co:-D

Maxin no cóż takie wypowiedzi to mnie śmieszą i nie wiem czym się tacy ludzie kierują , może to zazdrość;-) hehe ja sie tym nie przejmuję, szkoda mi takich ludzi:-p

Czesc kobitki :-)
U mnie tez pogody nie ma:-(,
Ktoras z Was pisala o zakupach, torebkach.....ja tez uwielbiam zakupy, choc musze przyznac ze teraz wieksza radosc sprawia mi kupowanie innym, zwlaszcza Adrianowi. Ale dzisiaj dostalam paczuszke, w niej nowiusia torebka od mojej mamy. W Niemczech to dopiero mozna sie ubrac. Wyslala mi na urodzinki, troszke wczesniej. Bardzo mi sie podoba :-) Ostatnio zaczelam gustowac w ubraniach w kolorze khaki, bezu i brazu. Zrobilam sie monotematyczna, ale co tam;-)
Maxin- powiem szczerze ze to co napisala laska to troszke prawda, Polacy zawsze porownuja zycie tu i w Polsce, ale to zupelnie normalne. Ale zeby w taki sposob to komentowac...no coz...chyba nie ma o czym pisac, a moze po prostu zazdrosci...smieszne:-D
Iskierka- kiedys pisalalam ze mieszkamy w tym samym hrabstwie. Duzo piszesz na forum, fajnie sie czyta. Jak Ci sie tu zyje, bo u mnie w moim miasteczku czuc ta tzw. malomiasteczkowosc, troszke wolniej sie zyje niz w duzych miastach, moze to i lepiej. :-)
Olcia23- maly bomba!!! Fajny pomysl z tym przebieranym party. Szkoda tylko ze niestety nie bedzie mi dane Was poznac i dolaczyc...Kurcze zalozylam nawet watek Mamy z Oxfordshire ale niestety zadna mama sie nie znalazla:-(
Justys- milego misiowania ze swoimi faciorami :-)
Maja33- ambitna babeczka, opowiedz wiecej o tym kursie. Jak Martusia??

Oki, maly sie buntuje...czas zmykac. Buzka

Hej!!!

widze ze spore zainteresowanie jest kursem wiec pisze jak to u mnie bylo:-)

do czewca tego roku byly finansowane kursy przez unie euopejska ESOL tak sie nazywaly od wrzesnia juz nie sa darmowe dla wszystkich tylko zostaly przeniesione do job center i sa traktowane jako kursy na podniesienie kfalifikacji, warunkiem jest aby otzymac jakikolwiek benefit tzn WTC albo CTC albo CB i oczywiscie dana osoba musi wyrazic chec ze chce pracowac, wiec zaczyna sie nauke sklada sie CV i podnosi sie swoje kwalifikacje czekajac na prace bo oni jakby rejestruja w bazie danych dla pacodawcow i jesli jakis pracodawca jest zainteresowany danym pracownikiem zglasza sie juz bezposrednio do mnie, pozatym zwacaja za bilety i lunch, i placa za egzamin polroczne i FC bo do tego momentu trwa kurs ja przed ciaza bylam na level 1 ale jak urdzilam nie dalam rady juz chodzic i przerwalam ale teraz bede, a chce pracowac w milym miejscu zobaczymy co mi zapoponuja jestem po ekonomii interesuje mnie turystyka wiec mysle ze cos dla mnie znajda bioa pod uwage lepsze prace i wlasnie o to mi chodzilo:-), wlasciwie powiedzialam wszystko jak jest i mysle ze mi pomoga:-), chce aby to byla dobra praca wiec musze podszkolic dobrze jezyk i mysle e dla nas mamus to idealny czas :rofl2:

Maggusia-super ze mebeleczki juz sa juz sobie wyobrazam Brianka jak sie cieszy i oczywiscie was nie ma to jak wlasny mily kat:-)
Olcia-super pomysl z balem dla dzieciakow ja tez sie pisze koniecznie, a synus po prostu sliczny:-), dobe ze go przetrzymalas jesli wprowadzisz mu rutyne to moze wszystko sie pieknie unormuje:-)
Olis- trzymam kciuki nadal nas to tez czeka w poniedzialek tez sie martwie ale mam nadzieje ze pojdzie swietnie:-)

Evoska-nie przejmuj sie mna tylko kuruj sie kochana jakos sie spikniemy jak wydobrzejesz
Maxin-ja jestem do twojej dyspozycji jak masz czas jutro to chetnie sie z toba spotkam bo sama zostaje domu maz mi wyjezdza na trzy dni i juz sie boje ze bede tesknic:elvis:,
Pinka- skarbie trzymam ogromne kciuki za 17 nie ma co tak dzidzia bedzie z toba a po olejku jest straszne ozwolnienie wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo POWODZENIA
Justyna w-dziekuje ze pytasz Martusia dobrze swietnie sobie radzi z raczkowaniem:-) wklej jakies fotki malego

kurcze mala sie obudzila musze leciec dokoncze pozniej buziaczki:rofl2:

maxim- ja na tym watku też kiedyś byłam i akurat natrafiłam na niezła kłótnie miedzy dziewczynami :wściekła/y::no: ale nie wypowiadałam sie bo stwierdziłam ze nie ma sensu:no::no:
nafina- matko boska tyle dni rodzić nie no kobiety przeciez was to matki polki ordery powinłyście dostac za wytrwałosc:-D:tak: dzieki za trzymanie kciuków
olis- to nieźle z tymi spacerkami :-):tak: jak we wojsku punktualnie o tej samej godzinie dzien w dzien wymarsz ha ha............ale superasnie:tak::-)
ja też mam nadzieje że juz w nastepnym tygodniu wyjade dyliżansem na spacerek:-):-D jak przezyje ten dzisiejszy dzień a raczej noc:crazy::crazy:
agnes- fajnie ze mamcia przyjeżdza:-):-) moja była trzy tygodnie ale niestety musiała juz wracac bo brat najmłodszy do szkoły i trzeba go wyszykować:-):tak:
no i w zwiazku z tym nie udało jej sie zobaczyc wnusi:no::no:
maggusia- nowe mebelki ale fajowo ja tez lubie zakupki a zwłaszcza jak coś dostane za połowę ceny to buźka mi sie cieszy:-):-) najwazniejsze że jestes zadowolona z zakupu i humorek odrazu lepszy:tak::-D my kobiety wiemy jak sobie dogadzać hi hi:-):-)
co do sasiada i policji to zostawię to bez komentarza:no::eek::baffled:
anetka- raczej bez oleju bo go nigdzie nie dostałam:no::no:
ale dzieki za wsparcie przyda sie i to napewno:tak::tak:
maja33- czasami to sie zastanawiam jakich oni ludzi dopracy zatrudniaja msakra:wściekła/y::wściekła/y: dobrze że sie zapytałam was o opine:-);-) dzieki jeszcze raz
niunka- trzymaj kciuki trzymaj razem z szymkiem silny chłopak z niego to ma co zaciskac:-):tak: dzieki za odpis na moje pytania:-)

dzis gotuje pomidorowa zjem sobie jeszcze przed wyjazdem a co :-):tak: jestem juz spakowana wykompana i czekam na mojego:-D az z pracki wróci bo sie zwolni szybciej

kobietki pytanko.............
jak myslicie bo zastanawiam sie czy odesla mojego do domu w nocy czy też bedzie taka mozliwośc aby został w koncu to poród rodzinny ale różnie może byc jak sie nic nie bedzie działo to mogą go odesłac?? jak myslicie?

drugie pytanko..........
co do tego znieczulenia w kregosłup ogólnie sie go boje :wściekła/y::wściekła/y: ale biore juz wzystko pod uwagę powiedzcie mi czy wprowadzenie igły jest bolesne:sorry2::baffled:?

ok spadam na zupke wpadne sie jeszcze pożegnac z wami

reklama
hej ja na moment!
maxin78-tak ja chce sie wpisac na zamkniey,a ta baba to jakas za bardzo do przodu skad ona moze wiedziec dlaczego my tu jestesmy i wogule uwazam ze kazda sytuacja jest indywidualna...choc fakt nie lubie tez jak ktos po kilku miesiacach na obczyznie zapomina jak to w polsce jest i wogule
pinka-nie mialam znieczlenia w kreglosup,ale kolerzanka mowila ze daja je w trakcie boli -jak sama nazwa wskazuje pewnie sam bol czujesz(tak jak z nacinaniem robia to ww trakcie boli wiec czulam bol nie nacinanie)
a jak rodzilam w nocy to moj maz mogl byc przy mnie ale zawolali go jak rozwarciebylo wieksze
CDN

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry