reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ojej jaka jestem wyspana dzisiaj....ladnie dzis Nastka przespala nocke :cool2:

Angielscy lekarze robie duze oczy na wiele rzeczy :-D tutaj to najlepiej jakby wszytsko odbywalo sie naturalnie :-D a jak sie cos spytasz to wszystkojest normalne i minie ;-)

Buziaczku - z tego co wiem to np w Polsce bardziej zalecane jest podawanie wit d dziecku ktore jest wlasnie karmione piersia niz mlekiem modyfikowanym, gdyz mleczko modyfikowane ma wieksza dawke wit d niz mleko matki. Ale podawanie tej wit zalezy tak naprawde od pediatry do ktorego sie chodzi - jeden mowi zeby nie dawac, ze wystawianiena slonko wystarczy, inni ze bez problemu 1-2 kropelki dziennie itd
Duzo sie mowi o szkodliwosci wit d gdy jest przedawkowana, ale jak sie daje 1 kropelke dziennie to raczej sie jej nie przedawkuje.
Niektorzy tez mowia - ja swojemu dziecku nie daje i nic mu nie jest - ale niedobor wit d w wieku niemowlecym sprzyja rozwojowi osteoporozy w przyszlosci.
Takze sa ZA i PRZECIW... decyzja zawsze nalezy do rodzicow :-)

A jesli Blania domaga sie cycusia co godzine i do tego jak odciagasz laktatorem to wychodzi ze masz malo pokarmu- to moze rzezcywiscie masz go malo.Kiedys czytalam o czasowym zanikaniu pokarmu :tak:

reklama
Witam piekna pogoda,ale zimno wrr....rano nie mogal wyjsc z lozka,chyba czas pomyslec o wlaczeniu ogrzewania na noc:confused:Natalka dzis w nocy obudzila sie i juz nie chciala w lozeczu zostac:no:wiec ,no coz spala z nami,a jak totalnie sie nie wyspalam:no:maz tez pol nocy wedrowal po domu,czyzby pelnia byla czy co?:sorry2:
Jak pomysle sobie o zimie to mnie az otrzepuje,znowu tyle szmat na siebie trzeba zakladac:-(

gabids witam nowa mama,przeczytalas caly watek:szok: uff .......czekasz na swoja kruszynke,jak widze coreczka sie nie spieszy,moze maz dobrze przeczowa i cos sie ruszy do jutra,zycze jak naj i szybiekgo porodu;-)

mamusia jak praca nad soba???Lepiej juz sie czujesz,waga spada.Kristianek daje mamusi czasmi sie wyspac to dobrze,a z ta kasza to wiesz kazdy robi jak uwaza najwazniejsze aby obserwowac dziecko,

iza jak laski pisza zdania podzielone co do wit D ja powiem ci podawalam przez niecaly rok i przestala,wyczytalm gdziesz i w sumie lakrza tez cos o tym nabakiwal,mimo,ze nam sie wydaje duzo slonca w anglii nie ma,jednka wit.d bedac na powietrzu dostaje czlowiek odpowiednia dawke,chcodz tez o polozenia anglii,wiec lekarze ci nie przepisza,jedynie mozesz z pl sobie sprowadzic.Jak dajesz sobie rade z maluszkami,starszy synek opiekuje sie barciszkiem?

buziaczek masz energii w sobie,co slysze to ty kobieto sprzatasz dom pewnie lsni:-)Wiesz z tym mlekiem to zalezy od ciebie sam widzisz czy Blania placze bo jest glodam ,jezli potrzebuje jesc co 1h to mozliwe ze twoj pokarm moz ebyc malo wartosciowy u mnie wlasnie tak bylo i mala dokarmialam modyfikowananym,az pokarm mi sie sam skonczyl,na poczatku niechciala pic z butli,ale po paru probach sie przekonala,wciaz jest mala wiec szybko przyzwyczai sie,ale nie poddawaj sie.Blani powinna w ciagu dnia jesc co 2-3h,a w nocy co 4-5hpod warunkiem ze je naje.A co do wyboru melka,ja na poczatku podawlam SMA gold i Bardzo Natce smakowalo,jak byla juz starsza zaczelam jej podawac Aptamil,moze wiec sprubuj inne niz nan

:-D Dziendoberek :-D
przedewszystkim chcialam goraco podziekowac wszystkim za pamiec no i za zyczonka, bardzo to mile.
GADBIS witamy na forum i tzryymam kciuki zeby szybko poszlo :tak::happy:, powodzenia i zagladaj do nas jak tylko znajdziesz chwilke.

MAXIN jak ty mnie znalazlas na "Nasza klasa"?? A mazulek rzeczywiscie zaplanowal wczorajszy dzien od switu do samej nocki, nie moglam tylko sie szampana napic bo piore te ... antybiotyki przez tego .. zeba, ale mimo to spedzilismy wspanialy dzien no i wieczor. Szkoda tylko ze dzisiaj trzeba bylo wrocic do rzeczywistosci:-(. Kochanie do pracy a ja znowu w domciu.

Pozdrowionka dla calej reszty mamusiek. Cio tam u Was??

witajcie mamusie ;-), dzisiaj u nas piękna pogoda, słoneczko świeci, ale bardzo zimno rano było:baffled:, jak w zimie, w domku musielismy ogrzewanie włączyć:szok:, nie lubię zimy:no:

Dzięki za trzymanie kciuków za nasz domek, wszystko jest na dobrej drodze i mam nadzieje, że się uda w tym miesiącu, zanim mama jeszcze jest, bo pomoże nam przy przeprowadzce:tak:
Dzisiaj znowu jacyś ludzie przychodzą obejrzec dom:dry:

Przepraszam ze nie odpisuję Wam, ale muszę niestety pozałatwiać kilka rzeczy związanych z ubezpieczeniem

pozdrawiam serdecznie:cool2:

Witam w popołudniowy dzionek :-),
szykujemy się na spacerek, choć słonecznie ponoć zimno. No cóż cieplutko ubierzemy się i na spacerek.

Maxin dzięki, czuję się już super, tego potrzebowałam ;-). Malutki daje troche pospać, jakoś lepiej idzie mi organizacja wszystkiego :-), więc na pewno będę częściej tu zaglądać....

buziaczek1626 dzięki za oferowanie pomocy, ale coś tam mi się udało, jak nie uda mi się z umieszczeniem suwaczka w podpisie( a czytałam i sprawdzałam na stronkach jak to się robi) kliknę do Ciebie :tak:.

Uciekam na razie, spacerek czeka....

Życze miłego dnia wszystkim

:-)witajcie kobietki
ja tylko na sekunde mała sie przeziebiła i smary leca jej z noska walcze z nia od wczoraj strasznie płacze bo ciezko jej oddychac:-:)-(a ja płacze razem z nia:zawstydzona/y:
nic jej nie moge podac bo wszystko co jest to zazwyczaj od trzech miesiecy a ona jeszcze nie ma 3 tygodni:no:
budzi sie co chwile i marudzi staram sie jej oczyszczac nosek na bierzaco by całkiem sie jej nie zapchał i pomaga ale na kilka godzin potem znow to samo:-:)-(

witam wszystkie nowe mamy na forum:-):-D
maxim- rutyny kochana jeszcze u nas nie ma mała je jak sie jej podoba a ja skacze kołaniej jak taki klaun w cyrku juz niedługo wkacje ale masz super :-):-D miłego wypocZynku dla czałej waszej rodzinki:-D:-)
mala-małgorzatka-to super że natka dała ci troszke pospac sama wiem jak to jest jak po kilku nieprzespanych nocach nadchodzi ta jedna którą przesypiasz w całości coś pieknego:-D:-D
buziaczku-ja tez juz mam problem z pokarmem tak jak miała go nawał tak teraz z dnia na dzien mam go coraz mniej i też zadne herbatki mi nie pomagają tak to chyba juz jest:-(z tym pokarmem ja mała doarmiam modyfikowanym i jest spoko postaraj sie Blani juz podawac ale na pocatku mieszaj ze swoim aby żołądek sie przyzwyczaił ja tak robilam wiecej twojego i mniej modyfikowanego i po paru dniach bedzie piła jak trzeba:-):-D
olcia-super foteczki szkoda że u nas nie ma czegos takiego sama chetnie bym poszła:-):-D
agnes-domek.........hmmmmmmmmm rewelka mnie też sie marzy ale pewnie jeszcze troszkę bede musiała na niego poczekac:-):-) mam nadzieje ze bezie wam sie dobrze w nim mieszkało:-)
iskierka- ty to wyjechałas na bezludną wyspe czy co? odezwij sie kobieto:-):-D

dla wszystkich solenizantów i solenizantek najserdeczniejsze życzenia spełnienia wszystkich marzeń i wszystkiego co w życiu najlepsze
spóznione ale bardzo szczere:-):-D

ok laseczki spadam sorka ze nie odpisze kazdej ale mała juz sie kreci a i tak tego posta pisałam w mega tepie

buziaki dla was papa

glitterfy103408169D34.gif

W dniu Twoich urodzin
zawsze usmiechnietej buzi,
wesolej zabawy
i mnostwa slodkich calusow
zyczy Alexik z mamą

Coś dzisiaj spokojnie... jak nigdy :-(
a u nas nie bardzo, malutki dzisiaj marudny, na spacerku podobało mu się ale w domku nie bardzo . Zabawa na chwile, na rączkach też grymasił, spać też nie chciał,nawet taniec nie pomagał:-( pewnie to ta wczorajsza szczepionka :-(... dobrze że chociaż po kąpieli i mleczku zasnął.
A poza tym w tym tygodniu będę musiała przypilnować mu fryzurki po kąpieli, idziemy robić fotke do paszportu :-). Ma już włoski do brwi, a zypiając lubi bawić się pieluchą i ją tulić, a rano ma niezłą czuprynke :-D

buziaczku-ja tez juz mam problem z pokarmem tak jak miała go nawał tak teraz z dnia na dzien mam go coraz mniej i też zadne herbatki mi nie pomagają tak to chyba juz jest:-(z tym pokarmem ja mała doarmiam modyfikowanym i jest spoko postaraj sie Blani juz podawac ale na pocatku mieszaj ze swoim aby żołądek sie przyzwyczaił ja tak robilam wiecej twojego i mniej modyfikowanego i po paru dniach bedzie piła jak trzeba:-):-D
Pinka robie tak jak Ty mieszam pokarm z modyfikowanym, na piaco cos zjadla ale jak sie juz obudzila to nie szlo..:no::-( Nie wiem czy dobrze doczytalas mojego posta - nie moge wyciagnac swojego mleka z piersi - ale jak Blania ssie to ciagnie i mleko leci :tak:

buziaczek1626 dzięki za oferowanie pomocy, ale coś tam mi się udało, jak nie uda mi się z umieszczeniem suwaczka w podpisie( a czytałam i sprawdzałam na stronkach jak to się robi) kliknę do Ciebie :tak:.
Czekam , chetnie pomoge. zebys sie nie meczyla...:sorry2:

buziaczek masz energii w sobie,co slysze to ty kobieto sprzatasz dom pewnie lsni:-)Wiesz z tym mlekiem to zalezy od ciebie sam widzisz czy Blania placze bo jest glodam ,jezli potrzebuje jesc co 1h to mozliwe ze twoj pokarm moz ebyc malo wartosciowy u mnie wlasnie tak bylo i mala dokarmialam modyfikowananym,az pokarm mi sie sam skonczyl,na poczatku niechciala pic z butli,ale po paru probach sie przekonala,wciaz jest mala wiec szybko przyzwyczai sie,ale nie poddawaj sie.Blani powinna w ciagu dnia jesc co 2-3h,a w nocy co 4-5hpod warunkiem ze je naje.A co do wyboru melka,ja na poczatku podawlam SMA gold i Bardzo Natce smakowalo,jak byla juz starsza zaczelam jej podawac Aptamil,moze wiec sprubuj inne niz nan
Maxinko , czasem to juz mam tego serdecznie dosc , kopnelabym to wszystko i poszla daleko by tego baaganu nie widziec i nie roic tego samego wkolko:wściekła/y:.Ostatnio zauwazylam ze Blania ciagle jest glodna ciagle chce cycka, a jak jej daje to sie wygina i pociagnie chwile i znow sie wygina brzuchem do gory:confused::sorry2::no:nie wiem o co chodzi:confused:dam jej smoka to sie uspokoi i spi - ale tylo na chwilke.:dry:Ostatnio wlasnie nie za bardzo toleruje butle, nawet z herbatka jak byla mniejsza to pija z checia a teraz woli cyska.
Kupilam dzis mleczka ze wszystkich firm ale juz gotowe w kartoniku 250ml i probuje jej podac, bede testowac - ale to brzydko zabrzmialo ale tak musze zrobic by zobaczyc jakie jej podpasuje:confused::eek::sorry2:dzis wieczorkiem zmieszalam sma glod z moim i nawet szlo-przez sen. ale jak sie obudzila to juz yl odruch wymiotny:-:)-(
Kupilam tez aptamil niebieskie, by zobaczyc jak podpasuje smakiem , bede zdawac relacje...ale ciezko bedzie:-(

Po za tym postanowilam jej podawac modyfikowane bo jest drobniutka, wazy 4470 a ma juz 2 miesiaczki i 1 tydzien inne dzieciaczki w jej wieku juz waza prawie ponad 5kg:szok::-(.

czuje sie troszeczke dziwnie, bo laktator nie wyciagnie mleka a Blania wyciagnie? o co chodzi? a musze wyciagac by zostawiac jak bede na collegu czy np. w ta sobote na weselu

jak tam przygotowania??:-)
Buziaczku - z tego co wiem to np w Polsce bardziej zalecane jest podawanie wit d dziecku ktore jest wlasnie karmione piersia niz mlekiem modyfikowanym, gdyz mleczko modyfikowane ma wieksza dawke wit d niz mleko matki. Ale podawanie tej wit zalezy tak naprawde od pediatry do ktorego sie chodzi - jeden mowi zeby nie dawac, ze wystawianiena slonko wystarczy, inni ze bez problemu 1-2 kropelki dziennie itd
Duzo sie mowi o szkodliwosci wit d gdy jest przedawkowana, ale jak sie daje 1 kropelke dziennie to raczej sie jej nie przedawkuje.
Niektorzy tez mowia - ja swojemu dziecku nie daje i nic mu nie jest - ale niedobor wit d w wieku niemowlecym sprzyja rozwojowi osteoporozy w przyszlosci.
Takze sa ZA i PRZECIW... decyzja zawsze nalezy do rodzicow :-)

A jesli Blania domaga sie cycusia co godzine i do tego jak odciagasz laktatorem to wychodzi ze masz malo pokarmu- to moze rzezcywiscie masz go malo.Kiedys czytalam o czasowym zanikaniu pokarmu :tak:
Nie odciagam laktatorem jak ja karmie, chce odciagnac tylko na czas kiedy bede w szkole. mama nadzieje ze nie zanika Mi pokarm. czuje po chwili taki naplyw pokarmu jak Blanie przystawie , jak czuje jak ciagnie ale po chwili przechodzi. a jak probuje laktatorem to nie chce plynac wogule wogule...:eek::-(

a co do witaminy to juz nie wiem komu wierzyc ...:no::dry: dziwna sprawa...:sorry2:

reklama
A co U Nas :
Blania rosnie, w poniedzalek byla u nas ostatni raz pani z Gp, i wazyla Blanie wazy 4470grm, 56cm , 36cm w obwodzie glowki, takze urosla:tak:Zmieniamy pampersy na wiekszy rozmiar na 2 newborny :-pOgolnie jest grzeczna chociarz czasem wymusza na Mnie noszenie na raczkach lub takie inne, i to wtedy gdy naprawde musze cos zrobic.Ale zucam wszystko w licho i zajmuje sie Nia bo jest najwazniiejsza i tak doszlo do tego ze plywalam juz dzis w prasowaniu z dwoch tygodni:szok::-D prasowalam 4 goidziny a co tam...:-p

Jutro mam 1 lekcje na collegu, troszeczke sie stresuje bo Blanie zostawie pod opieka Babci , Tatusia, i Cioci i wiem juz co bedzie sie dzialo z rak do rak i zacalowywanie na smierc a potem dziecko jest nie spkoojne:baffled::dry::eek: do tego problem z mlekiem ...i nie wiem jak sobie poradza bo Mnie nie bedzie a Blania nie bardzo za tymi modyfikowanymi.:confused::shocked2:

Dzis kupila Mi Siostra M sukienke na wesele, taka czarna z rozowymi cekinkami bez ramiaczek lub na cienkich ramiaczkach w krispie, podoba Mi sie..bo Ja nie mialam czasu kupic jej. Jeszcze musze dokupic dodatki i jakas torebke,bizuterie nowa...:tak::-) prezent juz mamy voucher do marka i spencera - podobno tu znajomi nie wydaja wiecej niz £50 bo rodzina wydaje juz od £50 w gore:szok::tak:nie wiedzielism co kupic wiec pomyslalam ze kupie voucher a Oni sami sobie go wykorzystaja tak jak beda chcieli:tak:i beda zadowoloni:-)

Blania dostala dresiki z disneya i buciki jeansowe:-D slodkie:cool2: umieszcze zdjecia na bobasach wkrotce jak znajde chwilke.
:happy::happy::happy:

Po za tym zyje juz slubem...:cool2::cool2: jestem taka podekscytowana:happy::szok::-D wiecej sekretow zdradze na zamknietym.:-)

Ok zmykam sie kapac i do lozeczka, czekam na M bo chcialam sobie lyknac piwka, jakas taka Mnie ochota naszla a nie wypije calego wiec On bedzie musial:-p:-p

Trzymajcie kciuki za pozytywne karmienie Blani oby ktores mleczko jej posmakowalo:sorry2:

DOBRANOC!! wpadne jutro po collegu , zdam relacje:wink::biggrin2:

Do góry