• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ja na momencik!Bo mam lerzec -mezulek zarzadzil i dobrze!:tak:
Bziaczku -z tego co wiem to nastepne jest na wiosne,to juz nie tak zle a ile od ciebie jest do Londynu?
izka0401-dziekuje za mile slowka
justyna170979-nawet nie mysle ze przestaniesz z nami dac na bb na szczescie internet jest wszedzie!:-D
Evoska-co u ciebie wszystko ok?buziaczki dla fasolki a wlasciwie ile juz ma cm?
maxin-nie gadasz wiec pewnie cie jeszcze nie ma ale jak tylko sie pojawisz CZEKAMY!
pozdrawiam wszystkich serdecznie

reklama
Czy wiecie jakie są zalecenia rozszerzania diety niemowlat karmionych piersią w Anglii,od którego miesiąca podawac soki,zupki,gluten.Czy to się bardzo rózni od zaleceń polskich.

Czy wiecie jakie są zalecenia rozszerzania diety niemowlat karmionych piersią w Anglii,od którego miesiąca podawac soki,zupki,gluten.Czy to się bardzo rózni od zaleceń polskich.

z tego co wiem to rozni sie odnosnie podawania witamin ( ze sa kategorycznie a NIE , miedzy innymi jak wit, D3 , i ze od 6 miesiaca czy tez 5 podawac zupki i gluten oraz jabluszko, marchewke :)

no witam ponownie!!
troche tu nie zagladalam,bo przesiaduje na listopadowkach-wiwecie jak to jest,ponad 3 tyg do terminu,tak wiec wywiaduje sie wszystkiego co tylko mozliwe:tak:
justyna170979-no mam nadzieje,ze sie bedziesz odzywac-pytalas skad jestem z lonynkowa -Półn.-zach(okolice Willsden,Dollis Hill,Neasden),no ale za miesiac przeprowadzka tzn.po porodzie gdzies za londyn,gdzie bedzie i taniej i moze troche mniej niebezpiecznie-ale tylko na jakis czas jak malenstwo podrosnie-zreszta zobaczymy!!
Wszystko juz kupilam-Primark to bylo jednak najlepsze rozwiazanie,zachaczylam tez o matalan-a i Tesco-teraz zostal mi do odbioru wozeczek-a to w sobote-no i nie wiem co z tym lozeczkiem i posciela,wogole gdzie to kupic?????
chcialam w ikei,ale tam jest lipa,a ja chce takie z przewijakiem juz no i wiadomo,ze fortuny na to nie chce wydac:no:,bo z tego co sie orientuje,to powinnam miec nowy materacyk posciel i to wszytko no i tak chce zrobic.
jak macie jakies propozycje,to blagam dajcie znac!!!
Dobra ja spadam posprzatac no i moze jakis spacerek po parku,bo leniwa ostatnio jestem strasznie(buuuuuuu to przez to ze juz nie pracuje:wściekła/y: i nudy mnie zzeraja)
pozdrowionka i papapa!!!

Olcia- na nerki polecam plaster ktory mozesz zakupic w superdragu lub boots, jest to plaster wygrzewajacy , termofor na plecy nakladaj i jesli masz to nospe , furaginum i urosan a takze grzane piwo ;) zycze zdrowia

Witam Mamusie!

Brianek jest przeziebiony bardzo dzis miala zarwana nocke ciagle do niego wstawalam katar go tak meczyl ze szok:szok:na dodatek z rana mi daje tak popalic ze zakretu nie moge zlapac:confused2:ciagle wisi na mnie moj nieborak!i dokucza jak moze:eek:tylko na spacerze byl grzeczny.
Skonczyly mi sie dzis kinderki jeko ulubione i jest maskara bo ciagle chodzi do tej szafeczki i pokazuje a jak mu mowie ze nie mam to placze strasznie:baffled:i wysmarowal sie dzis antyperspirantem wysypal malusienkie gwozdziki na nowa bluzke wylal odplamiacz posciel zalepil mi w zelkach:surprised:
Bylam wczoraj w Bootsie i wypatrzylam witaminki w plynie podobne do Multisanostolu w smaku i w wygladzie dzieciaki juz od 1 miesiaca zycia moga je zazywac:tak: oraz dorosli wiec je kupilam malemu!:blink:witaminki nayzwaja sie HALIBORANGE :happy2:

Buziaczku fajnie ze zakupki sie udaly:blink:a gdzie wy sie przeprowadzacie czy mnie oczy nie myla do szkocji:huh:

Ceti dokladnie oni co do witamin sa na NIE:szok:ale jesli chodzi o zywienie na kazdym sloiczku ci pisze od kiedy mozna podawac dany deserek czy obiadek.Wogole takie zywienie zaczyna sie od 4 miesiaca:tak:

Olcia kuruj sie kuruj ja tez mam ogromny bol plecow!ale wyczytalam ze to miednica a kiedys wlasnie jak chodzilam na masaze do chinczykow to mi powiedzial koles ze mam jedna miednice wyzej od drugiej:-(a wiec chyba to wymaga u mnie masazy czestych musze tez wybrac sie do lekarza!
zdrowka zycze:-)

Izka0401 rozumiem cie doskonale z tym katarem moj to jak kichnie to katar po pas:cool:szok!
Zdrowka rowniez wam zycze;-)

Justyna170979 pewnie ze pokaze foteczki ale musze je pierwse zrobic hehe:-)

Wszystkim chorowitkom zdroweczka!
srebrny_gucio.gif

Pozdrawiam i sle ciumaski!

czesc mamki!ja tak teraz krociutko,bo pogoda przepiekna wiec idziemy na plac zabaw.wczoraj tez poszlysmy ale zadnych dzieci nie bylo i Nika nie bardzo chciala sie sama bawic:-(
mala ma ciagle podwyzszona temperaturke bo wychodza Jej tylnie zabki...maly gryzon wklada do buzi co popadnie a slina jest po prostu wszedzie!!!:-);-):-D
niemoge wkleic fotek nad dole bo kazde za duzy rozmiar ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Buziaczku- a masz gdzies w poblizu sklep ALDI ?? Powiem szczerze ze kupuje tam pieluszki i bardzo sie sprawdzaja i sprawdzaly. Przeszlam od Pampersow po Tesco az do pieluch z Aldi. I sa dobre. A chusteczki Huggies sa okropne, ja uzywam tych z Tesco, fioletowych i sa oki. Ale moze na razie wyprobuj tych pieluszek i podmywaj woda. No i zasypuj pudrem po kazdym umyciu. To dobrze wysusza wszystkie krostki i skorke.

knw- to daj znac co Ci lekarz powie.

Justys- pewnie maly ma sie lepiej, i co mialam racje. To trzydniowka :-) Buziaki dla malego.

Maggusia- mam nadzieje ze Brianek szybko wyzdrowieje. Kurcze, to ja wspolczuje takiego malego diabelka tasmanskiego:-) Czekac jak moj tylko zacznie, choc i tak non stop pokazuje kto rzadzi w tym domu;-)

Olcia23- wspolczuje choroby, wiem co czujesz. Ja od zawsze mam problemy z pecherzem i nerkami, strasznie sie wycierpialam przez to. No nic Ci nie pozostaje jak grzac sie w domciu, brac antybiotyki i pic ziolka moczopedne:-) Zycze zdrowka:-)

Izka- zdrowka dla Twoich chlopakow:-) Moj tez cos katarzyl ostatnio, ale natarlam na noc mascia rozgrzewajaca i dalam paracetamol i jest o niebo lepiej.

reklama
Witam w sloneczny wieczorek:-)
Jak sie macie Mamusieczki??
jak Wam minal dzis dzien ?:happy2:;-)

Ja rano bylam na collegu(uwielbiam zajecia) mielismy ostatnio tkj, egzamin i mialam 80% / 100% -jakbym napisala tak na koncowym to bym zaliczyla i zdala :-), a potem z Blaneczka tak sie bawilysmy ze obie zasnelysmy i obudzilysmy sie o 16:szok::happy2::happy2: he he zjadlam ciastko-karpatke upieklam kilka dni temu wieczorem -tak mnie nalecialo:-D:-p z herbatka i ogladam serial i zaraz wyruszamy na jakis spacerek, potem kapielka i Blania bedzie spala. Wtedy Ja cos bede mogla zrobic musze poprasowac sterte ubran, i wyszykowac wszystkich na jutrzejszy wyjazd - jedziemy do Mojej Mamy na caly dzien rano wyruszamy i w nocy wrocimy:blink: pewnie jak zawsze okolo 24:happy::happy: Ciesze sie bardzo ze sie z Nia zobacze tak sie stesknilam za Nia, i zobaczy Blanie jak urosla :happy2:pewnie jej nie pozna:-D nie moge sie doczekac, i wyruszamy na shopping :-)z Mamuska:happy2::happy2: a co :tak::-)

ok teraz sie postaram odpisac ...:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry