• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam
sorki ja na momencki
NATUSIA CHORA OD NIEDZIELI buu.....bidulka z niej,co dzien to gorzej,goraczka ja meczy,chrypa,katar........osz szkoa gadac ja ma humor do d....

sorki nic wiecej pisac mi sie nie chce:-(

zycze tylko aby wasze maluski pieknie zasypialy:tak:

pozdrawiam

reklama
Czesc kochane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba ze dwa miesiace mnie nie bylo, tzn nie pisalam ale bacznie sledze co piszecie.;-)
I tak mi milo ze jeszcze niektore z Was mnie pamietaja i wspominaja. Kochane jestescie.
A wiec, od czego tu zaczac. Wiec w grudniu sie przeprowadzilismy, na o wiele wiekszy dom. Jest przestronnie, duzy ogrod, maly ma gdzie biegac. Sprzedalismy stare autko, kupilismy nowe wymarzone, potem drugie dla mnie, malego perszinga zebym w koncu zaczela jezdzic, bo mam prawko juz 8 lat a nie jezdzilam tutaj. Wiec ostatnimi dniami to trening i jeszcze raz trening he he:-D Na razie jeszcze nerwowka za kolkiem ale to sie musi zmienic :-)
W planach noworocznych to wziasc sie za siebie, tzn zaczac cwiczyc. Ale kurcze styczen juz prawie za nami a ja jeszcze noga ani reka nie ruszylam. No i znalesc jakies zajecie dla siebie...
Swieta niestety w Anglii, niestety kolejne chyba tez, poniewaz Adrianka paszport konczy waznosc 23 marca, a 24 chcielismy wracac od mamy z Niemiec. Na niewaznym paszporcie nie wrocimy do Anglii wiec kicha. W Walentynki mamy spotkanie paszportowe o kolejny 5-letni i troszke na niego poczekamy.
No i teraz najwazniejsze.....moj synek. Duzo urosl przez ten czas, dostal na gwiazdke swoje autko ktorym uczy sie namietnie jezdzic. Ciagle gada, duzo po swojemu ale i sporo tego co sie juz nauczyl. Ostatnio tylko ja chciem i ja chciem, i pokazuje co chce... Straszny diabelek z niego, kazdy mowi ze ma niezly temperament:-D Ja mowie ze ma po kim, tatus taki sam he he. Ostatnio poznal nowa kolezanke w podobnym wieku i bardzo sie zaprzyjaznil. Znowu przechodzi okres mami synka, beze mnie placze a jak tylko mnie zobaczy to przykleja sie i nie chce puscic. Nauczylam go kiedys rozdawac buziaki i teraz caluje mamusie przy kazdej okazji, calusnik jeden.
Odpukac nie choruje:-) Tylko kolejne zeby daja o sobie znac, ma juz 12 zebow, ida wlasnie trojki.
No a tak dolaczajac do tematu o ktorym ostatnio piszecie, to moj skarb tez nie zasypia sam, i wierci sie takze, piszcze gada siada....cuduje jak moze. Nie raz tak sie wiercil ze mi z banki przywalil, rozbil mi warge albo guza sobie i mi nabil. Pokazuje nerwy jak tylko nie jest po jego mysli.
Ale ja tam uwazam ze jest kochanym dzieckiem i z kazdym dniem mam wiecej cierpliwosci do niego :-) Poza tym ze ja i maz tez ostatnio spac nie mozemy, chyba to przesilenie wiosenne, bo i moja mama mowi ze lazi w nocy.
Fajnie niech idzie wiosna !!!!:-):-D
Postaram sie odrobic zaleglosci i na bierzaca odpisywac kazdej z Was.
A poki co, milego dzionka i do uslyszonka!!!!!

Załączniki

• Rotation of DSC00198.JPG
    Rotation of DSC00198.JPG
    551,3 KB · Wyświetleń: 44
gosiulka-nareszcie sie pokazalaś :-)ładna babeczka zc ciebie hi hi a Natka jaki pączus:-)sliczniutka
justyna w-no nareszcie!!!! mnie tez czasami długo nie ma ale u ciebie to juz przesada 2m-c hi hi:-Dfajniutko ze tak wam sie wszystko układa ciesze sie razem z wami wklejaj fotki synek jaki już duży:szok:
olcia -dzieki za porade mała po nurofenie nareszczie spokojnie zasneła bez płaczu i rzucania sie hhhhhhhuuuuuuuuuura.....bidulka
maxim-bidulka z tej Natki byłam na Blogasku i czytalam duzo buziaków od nas by szybko wyzdrowiała trzymaj sie kobietko dobrze bedzie mówie ci :-):tak:

Hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laski moze uda mi sie teraz cos skrobnac poki maluszek spi.
U nas poprawy nic nie widac mala ma kaszelek i katarek , zabek jest juz widoczny takie kreseczki dwie lewy bardziej a prawy mniej widac ...ale sa nabrzmiale dziaselka.podaje jej paracetamol , i smaruje zelikiem -pomaga natychmiast. nie goraczkuje, jest troszke marudna i zrobila sie przytulanka, strsznie chce by ja calowac piescic i poswiecac jej cale dnie, takze dom ledwo stoi na nogach ...balagan jak nic. dzis zabralam sie do prania:-D:zawstydzona/y:i w miare go ogarnelam :p

Mala wstala musze spadac ...edytuje pozniej i odpisze kazdej papa:*

Pinka - Fajnie ze jestes ....lubie czytac twoje posty.
Maxinko - Kochana duzo usmiechu przesylam i caluski wielgasne , oraz zdrowk zdrowk i jeszcze raz zdrowka ;-) moze syropek z cebulki pomoze?
Jak tam przygotowania do egzaminu ? stresujesz sie? jak parapetwoa udala sie ??
Katarzyna S - Jak tam Weroniczka sie czuje? Minol kaszelek ?? Dasz rade Kochana , ja planuje miec 3 hehehe ale w odstepie czasu , nastepny bedzie synio za 6 lat ...
Olcia23 -Ty tez Kobieta silna jestes , dalas rade chlopca wychowac to dasz rade z dwojka ;) jak tam Synus i jego ''ja siam''zagoilo sie czy nie ?? a wygladal na tekigo spokojnego na konferencji ...hehe
Sylwia - Witam serdecznie pisz cos o sobie , przedstawilas sie i zniklas...uuu nie dobrze :P kiepski poczatek hehehe zartuje czuj sie swojo ...:)
Izka 0401 - No jask narazie nie miala zadnych badan , bylismy teraz na wizycie wczoraj rano to zbadala ja ogolna lekarz i powidziala ze jest bardzo silna , zdrowa i ladnie wyglada, kolorek skory tez ma dobry i ze to tylko wirus ktory minie z czasem, a sine oczka oraz pocenie sie stop i rak to normalne , a z badaniem krwi wysmiala mnie i powiedziala ze tylko w naglych przypadkach robi sie badanie jesli naprawde widac ze dziecku cos dolega, i spytala mnie tylko czy dziecko wyglada dobrze jak na swoj wiec czy mowila cos health visitor a ja mowie ze nie ze mowila z jest w normie (srodku)....;/ zdziwilam sie ale...niedlugo znow id na wazenie i mirzenia malej ...wtedy bede wypytywac wiecej . z apetytem to zalerzy od dnia ...;/ ale deserki owocowe nam nie ida wogule ...;/

Tygrysek235- Przyjechala juz Mama ??jak tam Dawidek ?? sliczne zdjecia.
Maggusia - Wklej nam jakies zdjecia z chrzcin ,a jak sie czuje Synio biedny chory pewnie gardelko go boli strasznie??
Malagorzatko -Jak tam Nastka? Jak tam badnia w PL?? juz porobione? czy nadal czekacie na pesel? nawet nie wiedzialam ze nie zrobia badan bez peselu . a ile sie czeka na pesel w Pl?
Jak apetyt co mala zajada teraz?? a z Tym piciem to nic sie nie przejmuj , bo MOja Mala tez tak duz pije , podajesz malej nowe posilki o innej konsystencji i mzoe miec wieksza zapotrzebowanie na napoje, ale to dobrze jest filtracja nerek i oczyszcza sie organizm...;), i pobuidza receptory do trawienia :)
a co do usypiania tez to mialam jakies 2 -3tyg temu nie wiedzialam co sie dzieje , nie moglam jej uspokoic, przestraszylam sie ze juz tak zostanie ...ale cale szczescie, i minelo , teraz tez czasem sie zdarzy, ale to chyba juz taki wiek... wszystko trzeba przetrwac zycze cierpliwosci .
Agnieszka 1 - Jak tam Kamilek ??

sorry ale musze konczyc komputer mi siada ....zagrzal sie ..postaram sie napisac za jakis czas do wszystkich

buziaczku- witaj kochana a to sie dobrze składa bo ja tez twoje posty lubie czytac:tak::-D:-) ha ha kurcze niedawno pytalam ci sie jak tam ząbki u Blani to mówilas ze cicho a tu prosze aż dwa no nie moge:-)ale to ekspresem ui was idzie Wika sie meczy i meczy tak cięzko idą ze szkoda gadac moze juz niedługo jej wyjda jak bedziesz miała chwilke to napisz wiecej co tam u was czy siostra jeszcze jest?
buziaki dla małego choruszka

babki klikajcie cosik................

Witam
jak Wam dzionek minął?
Bąbel dalej za dnia ma problem z zaśnięciem ale wieczorkiem szok. Zasnął jak zawsze, kąpiel, mleko, myk do łóżeczka zaraz misia i smoczusia, i zasnął. Chyba wiedział że się poskarżyłam :-D, ale nie przechwalam :-p. Dobrze że nie próbowałam go ululać w wóżku lub na rękach. Oby przeszło mu te ciężkie zasypianie.
Widzę że te ciężkie zasypianie jest prawie wszędzie, a my mamy mamy różne sposoby by nasze pociechy smacznie spały:tak:.

Pinka nie martw się i u Ciebie się zmieni, będziesz spała całą nocke :tak: .
Maxin te choróbska mogły by już dać sobie spokój, dużo zdrówka dla Aniołka
Justyna_w wkońcu znalazłaś dla nas chwilke :tak::-D, mam nadzieje że nas już na tak długo nie opuścisz. Słodki całujący kierowca :tak:
Buziaczek gratulujemy ząbków, mam nadzieje że przeziębienie szybko minie, dużo zdrówka

Miłej nocki życzymy

Buziaczku to mama mojego Lukasza przyjezdza-3 lutego wiec jeszcze mam kilka dni zeby doprowadzic mieszkanie do porzadku,bo jak narazie to wszedzie slady po jedzeniu albo zabawie Dawida...
Maly chory ale widze ze juz mu zaczyna przechodzic-moze dlatego ze wczoraj jak tylko wstal zachrypniety od razu dalam mu witaminke C i syrop.noc mielismy nieprzespana bo zatkany nosek nie dawal spac...mam nadzieje ze dzisiaj bedzie juz lepiej...jak narazie to katar ma az do brody ale widze ze jak tylko kichnie to moze juz przez nosek oddychac...
musze konczyc bo cos marudzi-moze w koncu spac pojdzie.postaram sie jutro do Was zajrzec.pa

A co robicie w walentynki , a moze macie jzu jakies prezenciki ??
Ja kupilam jak dotychczas tylko duza kartke walentynkowa bo nie mam jak wyjsc bo Blania chora, i 14 chyba spedze sama w domu bo moj maz idzie do pracy na popoludnie do samej nocy , ale za to 15 ma wolne i chce go wyciagnac na kolacyjke, we dwoje, chce go obdarowac jakims fajnym upominkiem myslalam o jakiej sexownej smiesznej bieliznie :-Di do tego jakis dodatkach (kajdanki itp), i o czerwonym winie ....hmmmm jeszcze musze dokladniej to dopracowac :-D

Witam
jak Wam dzionek minął?
Bąbel dalej za dnia ma problem z zaśnięciem ale wieczorkiem szok. Zasnął jak zawsze, kąpiel, mleko, myk do łóżeczka zaraz misia i smoczusia, i zasnął. Chyba wiedział że się poskarżyłam :-D, ale nie przechwalam :-p. Dobrze że nie próbowałam go ululać w wóżku lub na rękach. Oby przeszło mu te ciężkie zasypianie.
Widzę że te ciężkie zasypianie jest prawie wszędzie, a my mamy mamy różne sposoby by nasze pociechy smacznie spały:tak:.

Buziaczek gratulujemy ząbków, mam nadzieje że przeziębienie szybko minie, dużo zdrówka

Miłej nocki życzymy
Ojoj widze wszystkie mamy problem ze spaniem a moze to wina zmiany por roku ?
Hmmm albo jakas powazna zmiana pogody ??
I te zabki wirusy ...ah precz precz ...WIOSNO czekamy na Ciebie , gdzie to slonce ??
Jeszcze ich nie ma na gorze ale ich widac bardziej niz wczesniej :-Da ja mam juz taka podniete jak je widze ze nie wiem :-D:-D:-D:-D:-Dzwariowalam chyba :-D
buziaczku- witaj kochana a to sie dobrze składa bo ja tez twoje posty lubie czytac:tak::-D:-) ha ha kurcze niedawno pytalam ci sie jak tam ząbki u Blani to mówilas ze cicho a tu prosze aż dwa no nie moge:-)ale to ekspresem ui was idzie Wika sie meczy i meczy tak cięzko idą ze szkoda gadac moze juz niedługo jej wyjda jak bedziesz miała chwilke to napisz wiecej co tam u was czy siostra jeszcze jest?
buziaki dla małego choruszka

babki klikajcie cosik................
Wiesz co moze podawaj malej calpol, i smaruj zelikiem,dawaj grzechotki,gryzaki, chrupeczki kukurydziane,ciasteczka tylko te bez glutenu(bo jeszcze go penwie nie podajesz) ja np, jezdze swoim paluszkiem czystym w busce po zabkach i Blania wtedy siedzi i slucha chyba jej tak dobrze,i zauwazylam ze po paru dniach zaczl sie ukazywac ...Siostra juz w POlscew wczoraj dojechali , u nas byla do wtorku tylko....smutno ale w lipcu sie widzimy :tak::tak: Piekne zdjecia, bardzo ladna, slodziusia jest i wysoka jest chyab co ....ale jak pomysle o tym co przeszla w tym szpitalu to mam lzy w oczkach nie moge zapomniec o tym :no:przepraszam ....:-(
wpadlismy zeby sie WKLEIC :-D
Cudowna ma busiunke , taka malinka ...sliczny bobasek z niej .Piekne duze oczka cud miod i malina .
Witam wszystkich z poranna kawka.U nas też problem z zasypianiem ni i co gorsza ze spaniem w nocy.Natan szedł spac około 21 a budził sie dopiero około 7 rano.a od przyjazdu z PL troche sie pomieszało.zasypia o 9 wieczorem ale budzi sie po kilka razy w nocy.a jak sie szarpie do tego.codziennie go klade w dole łóżka a w nocy jest już głową przy samych szczebelkach u góry.jak był by wiekszy odstep miedzy szczebelkami to pewnie wsadził by głowe.widze ze nie jestesmi sami ale ja to myslałam ze moze mój mały tak marudzi na zeby.

Małagorzatko co do twojej Nastki to na pewno teskni za dzidziem.Skad ja to znam.Po powrocie do domu z PL. Mój mały tak głosno krzyczy ze ja nie wiem czasami co sie dzieje.ale jak mój maż tylko go weźnie na rece to już przy podnoszenie ma usmiech od ucha do ucha.poprostu rozpiescili go tam.
ok mykam bo maly już sie obudził.
Moze nie spi twrdo bo sie boi, nie ufa , odzwyczail sie od lozeczka? hmmm ...?? moja Blania tak miala jak spalismy u Tesciow dwa tyg pilnowalismy im domu to potem byl problem w domu ze spaniem .....a teraz to mamy sie z zabkami i choroba :-(zycze powrotu do rutyny , oby poslzo gladko ;-) Blania tez rozpieszczona , ale Ona ani mnie a ni meza sie nie slucha ...do wszystkich sie smieje , a na mnie wymusza wszytsko strasznie ,,,,a ja nie moge sluchac jak placze bo serce mi sie kraje ale ...spryciula jest niezla ...potrafi wymuisc placzem a potem przestaje i jak cos jej nie pasuje , to tez wyje bo wiem ze bedzie zaraz Ok bo mama przyleci :wściekła/y:ahh mowilam z enie dopuszcze do tego a tym czasem sama to zrobilam . Moj Maz jest twardy potrafi sluchac az przestanie i wtedy ja bierze a ja nie moge i wychodze :no::sorry2::dry:

Ok uciekam spac chyba wszystim odpisalam a jak nie to wybaczcie i upomnijcie sie ....

Olcia - pytlas kiedys o slub , hmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y:nam kazali sie konslutowac z londynem ale my tego nie zrobilismy z pospiechu , nerowow i wiesz jak to jest zapomnielismy, i nie wiem co jest potrzebne napewno wszystkie dane , ojca matki itp ....i dostalismy tylko w urzedzie certyfikat a jak bede w Pl to bede go tlumaczyla i wpisywala do ksiag....jak masz jakies pytania pytaj .

a i chyba ktoras z Was pytala jak colleg , hehe bardzo fajnie uwielbiam swoja klase , smieszni ludzie zzylam sie z nimi , mam tam bardzo fajna kolezanke Madzie ma synia i corke :tak:egzaminy juz mialam probne zaliczone :) pozytywnie 86% :) great.
nauczyciuelkie mam przesympatyczna , noi nauka mi lepiej wchodzi ....heh i adoraorow tez mam z czego nie ejstem zadowolona :no::sorry2::-D
ok lece sie kpaca i kimac bo jutro mamy ogladanko mieszkanka , narazie przykladowego nic pewnego tylko ogladanie:blink::blink::blink: papapap

reklama
Buziaczku - z tego co wiem gluten mozna podawac dzieciom od 5 m-ca zycia :-)
Wszystko sie tak szybko zmienia jak w kalejdoskopie :laugh2: Jeszcze chyba 2 lata temu a nawet rok temu, trabili ze od 9-10 m-ca zycia bo to nie dobre dla maluszkow a teraz ze juz dobre... oni juz sami nie wiedza :baffled:
Kiedys mamy zasypywaly mleko mala iloscia kaszy manny juz od maluszka ... i jakos dobrze bylo...a teraz tyle tych zasad, regul....

PINKA - a czy napewno to zabki...wiadomomo ze to czas na zabkowanie i kazda z nas mysli - moze to zabki i dlatego taka marudna, ale... moja mala tez wszytsko gryzie jak najeta, slinotok ma niesamowity ! zlosci sie ze hej, jest calymi dniami rozdrazniona, ale jak poszlismy do lekarza , ona stwierdzila ze nie widzi zeby zabki nadchodzily :baffled:. Pomimo wszytsko od czasu do czasu smaruje jej dziasla mascia.

A teraz sie ubiore, bo ladamoment jak Nastka sie obudzi , wyskoczymy na spacerek. Musze sobie kupic zen-szen bo ledwo chodze ! Jednym slowem "bateryjki" mi siadly:laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry