olcia- to takie pytanie retoryczne bylo bo ja uwazam,ze bez zwykly student, ktory nie ma domu na glowie jak ma taka srednia to jest b.zadowolony
malinko- powiem Ci tak - nic co robilas nie moglo szkodzic twojemu dziecku i nie sluchaj jakiejs wrednoty, ktora uwaza,ze pozjadala ostatnie rozumy swiata. na tym wczesniejszym etapie brzuszkowanie bylo bardzo wazne. akurat to,ze wyszlo takie a nie inne napiecie nie jest wynikiem tego,ze go kladliscie na brzuszku gdyz ono ma pomagac na konkretne miesnie i na nie pomagalo. dwa dzieki temu moglas zobaczyc czy maly lezac na brzuszku stara sie podnosic glowke czy nie. jelsi nie to tez nie wolno panikowac bo naprawde kazde dziecko jest inne. i teraz ja uwazam,ze nie rehabilitanci malego powinni ogladac tylko przede wszystkim neurolog. jak chcesz to mam namiary do b.dobrego z czd. u nas byl pomocny a obydwaj chlopcy mieli wzmozone napiecie i przekrecali cialka (kazdy w inna strone) do tego mam naprawde super rehabilitantke z CZD i jesli ona powie co cwiczyc to jest to. jak cos to wsio na priva ci wysle. uderzaj do nich bo akurat ich mam z polecen innych osob i wiem,ze wielu ludziom pomogli. jesli chodzi o meza to sie mu nie dziw.jesli wszyscy dookola truja mu,ze po co biegacie po lekarzach a kiedys to czy dziecko podnosilo glowke w 2im tyg zycia czy 4tym mcu dla nikogo nie bylo wazne, przekrecalo cialko w bok tak ssmo. i truja mu nad glowa,ze po co to on tak uwazac zaczyna. wytlumacz mu,ze rozumiesz jego obawy z tym zwiazane ale powiedz tez,ze kiedys nie leczono i ile z nas ma /mialo przez to wiele problemow - kregoslup, nogi, niestety nauka. i mozesz mu jeszcze powiedziec,ze dziecko stymulowane rehabilitacja nie dosc,ze sprawniej sie rozwija manualnie to jeszcze jest spokojniejsze bo dotyk dziala uspokajajaco i przede wszystkim jest dowiedzione,ze takie dzieciaki maja sprawniejsze mozgi

wiec glowa do gory rehabilitacja (szczeg metoda NDT) tylko pomagasz a nie szkodzisz.
na piaseczynskim napisalam ci,zebys weszla na ten link
FotoMamy.pl - Akademia fotografii dziecięcej dla mam Aleksandry de Soleil
tam bedziesz miala sporo informacji o tych ich kursach. ja sie kusze napewno. cena jest super a jeszcze dostalam mailowo info,ze na marcowe mamy z kursow czeka niespodzianka. pamietajcie tylko o hasle "tyle radosci" bo to nasza przepustka do znizki.
zaraz reszcie poodpowiadam