Ja tak jak piszecie uwazam, za takie adaptacyjne przychodzenie troche bez sensu, tzn.ze nic nie da jak dojdzie do prawdziwego leczenia zabkow... My przerabiamy pobieranie krwi co 2msc... I choc jest oswojona z gabinetem i igła :-) to nie ma reguły, raz jest super, innym razem histeria. Wczoraj pielegniarka tak ja zagadala, tak fajnie do niej podeszla,ze odbylo sie bez placzu... ja mysle,ze podejcie lekarza przed samym badaniem, jakas ingerencja medyczna przynosi znacznie lepsze rezultaty, niz takie oswajanie w gabinetach...
Odebralam wyniki hormonow Leny i coraz gorsze... jeden hormon , co na poczatku byl dobry, teraz praktycznie nie istnieje w jej organizmie... tak wyhamowal po lekach... nawet nie sa wstanie okreslic jego wartosci, tylko podaje,ze jest ponizej 0,005 przy normie 0,85-6,5...Mam nadzieje,ze wtorkowa wizyta w CZD przyniesie jakies dobre wiesci i znajda "idealna" dawke leku dla Lenki...
A moze to znak,ze bedzie mozna odstawic jej hormony?? Juz sama nie wiem co o tym myslec..
LOLKAK ja od 1,5roku chodze do endokrynologa prywanie, przynajmniej jej robi czesto badania, czeste mamy wizyty, i co nawazniesze doszla do tego,ze ma niedoczynnosc tarczycy, bo ona przesiewowe badania maila dobre (badaja tylko jeden hormon TSH, NFZ nie refunduje badania Ft4, a mala miala tylko ten hormon zly)Ona ma nietypowa niedoczynnosc tarczycy, bo wtrona, a u niemowlakow to niespotykane... czesta jest wrodzona niedoczynnsc tarczycy niemowlakow.
Panstwowo to terminy na przyszly rok :-) ale kolezanka zalatwila mi w CZD wizyte u endokrynologa na wtorek - od razu zrobia jej specjalistyczne badania i dostane w koncu skierowanie dla niej na rezonans.
IZA Ty niani szukasz?? to dobry znak.. bzines sie rozkreca?? !! p.s. na razie licze na blad pomiaru wzrostu, bo mala miala po raz pierwszy sprawdzany wzrost na stojaco, a to zawsze 1-2cm mniej wychodzi niz jak sie dziekco polozy. Mi sie wydaje ,ze urosla, bo po nogawkach spodni widze... zobaczymy we wtroek co powiedza w CZD
JAGODA Ty remont w domu mialas??? przyznaj sie ?? :-)