reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy za granicą

Pandorko no to szkoda, ale jak brak czasu to zrozumiale, tym bardziej, ze u Ciebie 2 dzieciaczkow :)

Szyszunia ja bez lutki nie dalabym rady.. na szczescie znalazly sie dziewczyny, ktorym zostalo i mi podeslaly. Z cora bralam lutke na poczatku z powodu plamien i torbieli sporej. Ze teraz nic nie wiem to wole chuchać i dmuchać :)
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte, sama mam ale pewnie malo istotna, dostane karte ciazy etc. Nie wiem tylko po co mam sie z lekarzem widziec..

reklama
Lilith, ja karte ciazy dostalam poczta... tak mnie polozna na pierwszej wizycie zdziwila ze to poczta przysla ze szok. I powiedziala ze mam sobie sama dane wypelnic tyle ile jestem w stanie. 10go kolejna wizyta tym razem w innym miejscu ale dalej z polozna pewnie skieruja mnie juz na scana w 12 tygodniu i mam juz kwity z neta wydrukowane ze nalezy mi sie usg co 4 tygodnie i bede do tego dazyc :-)

Witam,
mieszkam we Włoszech, na służbę zdrowia narzekać tu nie mogę, termin na sierpień, mam nadzieję, że spotkam tu jeszcze mamy spoza Wysp

Witam Madruszka,ja jestem z Dublina,wiekszosc mam to chyba z UK,i chyba niezbyt przyjazne dla dziewczyn z innych krajow,ja zostalam zignorowana :)Mam nadzieje ze znajdziesz kogos z Wloch,tez mam termin na sierpien,pozdrawiam Cie serdecznie :)

Witam nową mamę :)

Peti, nie czuj się zignorowana, udzielaj się też w innych wątkach.

Szyszunia!! co z Tobą?? Czekam niecierpliwie na wieści.
Domi napisałam jak to u mnie było dziś na wątku lekarskim i chyba co miasto to inaczej to wyglada ;p

Witam Madruszka,ja jestem z Dublina,wiekszosc mam to chyba z UK,i chyba niezbyt przyjazne dla dziewczyn z innych krajow,ja zostalam zignorowana :)Mam nadzieje ze znajdziesz kogos z Wloch,tez mam termin na sierpien,pozdrawiam Cie serdecznie :)

To, że zostałaś zignorowana nie znaczy, że dziewczyny nie są przyjazne :dry: zadałaś konkretne pytanie dziewczynom, które pewnie nie znały odpowiedzi i po prostu nie odpisały. Nie bierz tego tak do siebie ;-) mamy również inne wątki.
Zapraszam na nasz główny temat https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2014-f548/sierpniowki-2014-a-68806/index128.html :-)

madruszka niejestes sama :) Tez przeczesoje forum i sie przerazilam ze wszytkie z UK i musze przyznac ze ja to bym niechciala tam byc.Tu we Wloszech mamy bardzo dobra opieke i wszystko w ciazy za darmo.Wszystko co moze byc zwiazane z ciaza nawet pogorszenie wzroku i zebow sa tutaj zadarmo wizyty ze skierowanie,.Wizyty sa co 5/6 tygodni.USG drukowane ze specjalista sa 3 no i oczywiscie na kazdej wizycie ginekolog przeleci po brzuszku i sprawdza.
Ja sie zglosilam do lekarza rodzinnego z info ze ostania miesiaczka 25 pazdziernika tylko dwa dni.I juz lekarz rodzinny wystawil mi skierowanie do poloznej i ginekologa i na wszytkie badania krwi jakie sa tylko potrzebne.
Na pierwszej wizycie bylam w 5 i pol tygodnia ciazy i nitk nierobil mi rpblemu.Gionekolog przebadala dokladnie zrobila wywiad,polozna zalozyla "ksiazeczke"jak ten blok wielki mozna tak nazwac (madruszka ty tez mam taki duzy zeszyt?)
Kolejne wizyty mam 24 luty i w marcu na poznanie czy pan czy pani siedzi w brzuszku...
A co jeszcze wizyta trwa tu 30 minut i jest obmawiany kazdy szczegol.
Jedyne badanie platne jakie robilam to byl papp-test na syndrom downa i placilam 30 euro...

reklama
Takie male info dla kobietek z uk, wczoraj w Sainsburys smoczki na 0-3m z TT byly paczka (3 sztuki) przecenione na £0.50 :-)

Do góry