reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

tak jestem już w pełni przygotowana, jeszcze tylko w sierpniu będę pakować torbę do szpitala ale raczej większość rzeczy też już mam. Cieszę się że udało się już teraz zrobić remont pokoju i umeblować go bo coś czuję że za miesiąc to już nie miałabym siły. A swoją drogą zauważyłam że jak się jest w ciąży, to ludzie jacyś tacy milsi, i rzadziej odmawiają :-)
Np tą komodę Pan chciał mi zrobić na połowę sierpnia, a zrobił za 5 dni od zamówienia ;-)

reklama
miki gratuluję przygotowań. Ja niestety nie załapałam się na lovellę w promocji i liczę że może niedługo jeszcze raz zrobią. Mam ta zamiar w sierpniu zrobić pranie i prasowanie (super że mam maglownicę bo jakoś przeraża mnie prasowanie). Może nie wszystkiego ale chociaż części. Rzeczy takie jak pieluchy tetrowe i inne pierdołki będę zamawiać na allegro jak dostanę kasę. Łóżko bardzo fajne i jeszcze bardzo dobry pomysł z tą szufladą. Ja dostanę łóżeczko i nie mam pojęcia czy tam jest szuflada czy nie. Muszę umówić się ze szwagierką i obadać.
Powiedz mi jak może nie być termosów w paski. :wściekła/y:Łobuzy. Ja też mam zamiar taki kupić. Ta lampka też mi się podoba tylko że ja ciągle na wariackich papierach i nie wiem gdzie bym miała się urządzać:-(. Ale myślę że i tak też sprawię Maleństwu taką.

Co do ludzi to zapewne niektórzy się boją że ich myszy zjedzą. :rofl2:

Hehehe miki widze, ze juz jestes gotowa :D

MY juz mamy pelna wyprawke na rozmiary 56-68 wiec poki co nie kupuje juz ubranek. Pranie zaczne dopiero pod koniec lipca bo teraz sesja mnie goni wiec nie mam czasu na takie rzeczy - a szkoda, lepsze to od wkuwania na ostatnie egzaminy ;)
Wozek zamowiony, ma byc na dniach:
http://www.dymex.com.pl/wiki_summer.html numerek 16
No, moze firma nie znana i nie popularna ale wozeczek naprawde na zywo jest ciekawy i przede wszystkim stabilny, mocny a przy tym nie jest ciezki. No i cena niezla - 1020zl:>
Łóżeczko bedzie to:
http://allegro.pl/lozeczko-mis-z-szuflada-wzory-kolory-darland-i1635214286.html , ciemne szczebelki, motyw z misiem spiacym na ksiezycu lub z misiami na hustawce;)
Chcialam do tego pasujaca posciel, ale wyszlo jak wyszlo, moja mama zrobila zakupy za mnie:/ Ale przynajmniej w cenie dobrej. Okazalo sie ze niedaleko nas likwiduja DREWEX i ceny ubranek i poscieli (o ile znalazlo sie wtyke dobra) byly naprawde niskie
Tak wiec za 4 czesciowy komplet poscieli (poszewka na podusie, poszewka na kolderke, ochraniacze i baldachim) zaplacilam 40zl :>
Takie komplety mamy 3:
krolik (w rzeczywistosci kolory sie troche roznia ale na +, no i posciel jest slodka) http://www.drewex.com/asortyment_3-301,poszwa_i_poszewka_KROLIK.html
mis na chmurce (niebieska kratka, slodziutkie :) ) http://www.drewex.com/asortyment_3-352,posciel_MIS_NA_CHMURCE___AT140_i_AT141.html
i misiu taki inny :P (mmmm ) http://www.drewex.com/asortyment_3-333,poszwa_i_poszewka_MALY_MIS.html

jak juz ubiore lozeczko to pokaze wam zdjecia bo na tej stronce drewexu to tak dziwnie wygladaja te posciele:/

Jesli chodzi o rożkito mamy taki wlasnie jeden z drewexu, jak sie z niego wyjmie wkladke to jest bardzo mieciutki, i dwa inne, ale tez bardzo fajne, akurat zadnego nie kupowalismy bo wszystkie 3 dostalismy :)

Kocyki mamy 3 - roznej wielkosci i polarowe i akrylowe, wiec nie powonno byc problemu, reczniczki tez 3 wiec spokojnie wystarczy.

Musimy dokupic wanienke, taka najzwyklejsza duza ale z termometrem od razu. Taki termometr do czolka juz mamy. Z mebelkow narazie nie kupujemy nic bo mamy tylko jeden pokoik u tesciow i nam sie zwyczajnie nie zmiesci juz komoda. Za to wyrzucilam polowe moich rzeczy (maz tez) i zwolnilo sie kilka polek w szafach dla malej, jak sie juz przeprowadzimy do swojego domku w przyszlym roku to sie pomysli nad zakupem mebelkow do pokoju malej.

aaa no i bujaczek z FP http://allegro.pl/lezaczek-fisher-price-cudowna-planeta-t4145-hit-i1698946723.html

z rzeczy do szpitala mam na razie tylko koszule i odlozone rzeczy dla MAI, podklady, majtasy i inne kupie w jeden dzien jak pojade po sesji do miasta na ostateczne zakupy - juz wszystko mam spisane :D

ufff.... chyba o niczym nie zapomnialam :D

ja też byłam w ikei w sumie głównie po termos inie było :wściekła/y: ale kupiłąm jaśki za 2,5 i mi się lepiej śpi teraz i jakiś pierdułek trochę.

ja mam lampkę taką z ikei w kształcie gwiazdki, kiedyś w lumpku za 4 zł kupiłam :) fajne światło daje. Ja już bym chciała urządzać i prasować, sprzątać nawet i mieć chwile żeby odpocząć odstresować się i mentalnie przygotować.

Oj fajnie że juz niektore z Was maja prawie wszystko gotowe.My niestety bedziemy w sierpniu szykowac wszystko bo musimy pozbyc sie z dziewczynek pokoju łóżka piętrowego i dopiero jak zakończy się budowa domku na działce to to zostanie wyniesione i bede mogła wstawic tam lóżeczko i zrobic kącik dla synka.Pościel i kołderke i ochraniacz juz mam.Musimy jeszcze materac kupic.

miki gratuluję przygotowań. Ja niestety nie załapałam się na lovellę w promocji i liczę że może niedługo jeszcze raz zrobią.
Ja jeszcze wtedy kupiłam pampersy new born - bo w normalnej sprzedaży ich nie ma, i jak porównywałam z oryginalnymi pampersami to pampersy są troszkę grubsze i bardziej szorstkie, także wydaje mi się że te powinny być ok. Mam 2 paczki czyli 56szt i 43szt Pampersów 1.

Mam ta zamiar w sierpniu zrobić pranie i prasowanie (super że mam maglownicę bo jakoś przeraża mnie prasowanie).
Ja kupiłam sobie ostatnio rękawnik do prasowania - taka miniaturowa deska i do ubranek dziecięcych jest świetny, bo wszędzie bez problemu można dojechać żelazkiem

Rzeczy takie jak pieluchy tetrowe i inne pierdołki będę zamawiać na allegro jak dostanę kasę.
Ja też większość zamawiałam na allegro - w sumie u 4 sprzedawców zrobiłam całą wyprawkę, a ceny na allegro z tym co jest w sklepie są nieporównywalnie niższe, np wanienka kosztuje u nas 54zł, a ja zapłaciłam 16zł :-D

Powiedz mi jak może nie być termosów w paski. :wściekła/y:Łobuzy.
No ja też byłam niemile zaskoczona, ale nawet dorwałam kogoś z obsługi i Pani wielkie oczy zrobiła o jaki termos mi chodzi, bo nie kojarzy w ogóle. A byłam we Wrocławiu - także jeżeli tam się wybierasz to od razu sobie odpuść.

Mononoke ja na szczęście po sesji i obronie, także miałam czas na wszystko, bo wcześniej to też nie było głowy do wyprawki, a jak się już wzięłam to w 2 tygodnie wszystko załatwiłam :)
Bardzo fajne łóżeczko i tą pościel też Ci się taniutko udało kupić.
Z mebelkow narazie nie kupujemy nic bo mamy tylko jeden pokoik u tesciow i nam sie zwyczajnie nie zmiesci juz komoda. Za to wyrzucilam polowe moich rzeczy (maz tez) i zwolnilo sie kilka polek w szafach dla malej.
My na razie też w jednym pokoju jesteśmy, na szczęście jest na tyle duży że jak wyniosłam jeden fotel to miejsca spokojnie wystarczyło na łóżeczko i komodę. A przy okazji remontu też zrobiłam porządki w szafkach, ale i tak byłoby za mało miejsca na rzeczy Emilka. W ogóle to się zdziwiłam że aż tyle tego wszystkiego jest... Mój B mówi: on już teraz potrzebuje więcej miejsca niż ja :)

ja też byłam w ikei w sumie głównie po termos inie było :wściekła/y: ale kupiłąm jaśki za 2,5 i mi się lepiej śpi teraz i jakiś pierdułek trochę.

ja mam lampkę taką z ikei w kształcie gwiazdki, kiedyś w lumpku za 4 zł kupiłam :) fajne światło daje. Ja już bym chciała urządzać i prasować, sprzątać nawet i mieć chwile żeby odpocząć odstresować się i mentalnie przygotować.
Jak byliśmy w tej Ikei to taka ulewa była, że zanim od samochodu do wejścia doszliśmy to cali mokrzy byliśmy... I zakupy takie na szybkiego bo tylko po drodze się zatrzymaliśmy, ale pierdółek mają dużo fajnych i tanich, także wybiorę się jeszcze kiedyś na większe zakupy.
A jak ustawialiśmy mebelki, i mąż przykręcał te wieszaczki, to pyta czy coś jeszcze nad tym łóżeczkiem będzie - a ja mówię że lampka księżyc, on: a gdzie jest? - w Ikei :-D
Ja też bym bardzo chciała już to wszystko robić ale myślę że jeszcze trochę za wcześnie, tzn że ubranka mogłyby się jeszcze trochę skurzyć itd...

Ostatnia edycja:
Widze ze niektore z Was to juz tylko na porod czekaja :-)
Ja wlasnie dzisiaj skonczylam pranie wszyskiego co dla malej kupilismy. Od pokrowca do materaca po reczniki, pieluchy i ciuszki. Nie prasuje tego jeszcze bo jak przyjdzie szafa malej to wtedy upiore to wszystko jeszcze raz i wtedy poprasuje i poukladam.
My tez juz wiekszosc mamy ale swoja liste z zakupami bede jeszcze w tym tygodniu przechodzic zeby sprawdzic co i kiedy trzeba kupic.

ja większość wyprawki kupowałam u tego użytkownika
Informacje o Użytkowniku r_p77 - Aukcje internetowe Allegro
niektóre były taniej u tego - ale sprzedawca nie spieszy się z wysyłką
Informacje o Użytkowniku 123baby_pl - Aukcje internetowe Allegro
wypełnienie, pościel i materiał u Pani
Informacje o Użytkowniku margherita16 - Aukcje internetowe Allegro
Wysłała mi inny kolor kołderki i poduszki niż chciałam i w rewanżu zwróciła mi 20zł :szok:
Kocyk, pieluchy, butelke avent - potrzebowałam do laktatora u
Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro

reklama
My też już większość rzeczy z listy mamy. Z takich większych rzeczy brakuje mi tylko łóżeczka i materaca ale to kupimy jak wrócimy z nad morza, a reszta to jakieś drobiazki, smoczek, pampersy, kosmetyki - planuję zakupić ziajkę - miki czy ziajka ma delikatny zapach?? Inne kosmetyki wydają mi się bardzo intensywne w zapachu, no i "apteczne" rzeczy ale to zamówię u nas w kwiatach polskich przez neta i odbiorę by nie stać w kolejce. Do szpitala mam narazie tylko 1 koszulę :-p ale myślę że i to kupię po powrocie.
Ubranka skompletowałam w rozmiarze 56-68, tych ostanich muszę troszkę dokupić bo kupiłam po 2-3 sztuki z tego rozmiaru tak na wszelki wypadek. Najwięcej mam rozmiaru 62. Pościel kupiłam na allegro HAFTY APLIKACJE POŚCIEL 6el-120x90 (P+W) DARLAND (1683800494) - Aukcje internetowe Allegro - osiołek i miś w kremie, narazie jedną zmianę drugą kupię po porodzie jak bedzie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka a mamy już w sklepie upatrzone dla jednej i drugiej opcji. Rożek mam nie usztywniany, ale czytam że macie kupione wiecej niż 1 to i może ja dokupię. Wanienkę kupiliśmy z termometrem i odpływem, 3 ręczniki z czego 2 z kapturkiem, jeden tradycyjny. Kocyki mam 2: polarowo-bawełniany i akrylowy grubszy do wózka. 15 pieluch tetrowych i 5 flanelowych. Zastanawiam się też nad kupnem laktatora aventu, ale chyba zrobię to dopiero po porodzie.
Przejrzę jeszcze moją listę by się upewnić że niczego nie pominęłam :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry