reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
misialula z tego co ja się orientuję to agencje nie płacą smp ale możesz się starać o ma z job center. Jeśłi chodzi o pozostałe benefity to są ona zależne od zaróbków. Child benefit jak urodzi się dziecko dostaje każdy(nie jest zależny od zarobków) Jak bedziesz miala chb to wtedy możesz wysyłać papiery o child tax a jeśli macie niskie dochody to możecie się już teraz starać o working tax, housing benefit i councial tax benefit. Jak byś miała jakieś problemy to śmiało pytaj
Tak samo jeśłi chodzi o zakupy dla maleństwa, większość z nas ma już to za sobą i wiem gdzie tanio kupić.

Mi udało się posprzątać, zrobić pranie, kolejne już w pralce, teraz kawa a potem po Kube do szkoły. Musimy dzisiaj skończyć robić dinozaura. Może też w końcu uda mi się zacząć ćwiczyć.

Czesc dziewczynki i ja sie witam niestety niewyspana:-(
Pogoda okropna a moj maly cos nie moze zasnac placze tylko,probowalam dzwonic do hv ale nikt nie odbiera wiec sprobuje pozniej,maly jak zwykle o 2 pobudka z placzem dostal na noc nurofen ale widac nie do konca pomoglo i tak ok 2 godzin placzu noszenia i zasnal wczesniej wypil herbatke,dzisiaj niby bawi ale ciagle chce sie tulic i nie je za duzo tylko mleko mu jeszcze idzie wiec nic na sile:no:
Witam nowa mamusie,fajnie ze jestes z Ediego i gratuluje ogromnie:-) co do wyprawki to prawda z polski sie nie oplaca ja prawie wszystko tu kupilam:-)
Emila mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i ze dobrze sie toba zajma ale w razie co to walcz o swoje:tak:

Witam nowa Mamuske:)Z benefitami nie pomoge bo tez dopiero zaczynam, przez agencje nie pracowalam, wiec nie znam zasad.Ale moge sie rozejrzec:)
Isabell dostalam linki, bardzo dziekuje.

A my dzis caly dzien w szpitalach.Najpierw Romek-na szczescie wszystko w porzadku.
A ze mna byl ubaw.Zadzwonilam do poloznych( tak jak kazala mi dr), zeby umowic sie na mierzenie cisnienia itp.Pani polozna powiedziala mi, ze tak sie nie da i to dr musi sie z nimi skontaktowac, bo ja moge byc nieobiektywna:)Telefon do dr i okazalo sie ze ma dzis wolne i zostaje mi dr "on duty".
W miedzyczasie wpadlam na polozna z basenu(Romka badania byly na tym samym pietrze co polozne), ktora powiedzial , ze juz umowili mnie do szpitala na wizyte??!!?
Dr "on duty" oddzwonil po 4 godz:)
Bylismy w szpitalu.Cisnienie mam wysokie, ale spadlo troche od rana.Dzidzka kopie. serducho tez slyszelismy.Z krwi wyszlo ze cos sie dzieje z nerkami, ale nie zrozumialam dokladnie co.Bialko nadal w moczu.Beda mnie monitorowac.Nie jest tak zle zeby musieli dzialac natychmiast, ale mozliowe ze to poczatki stanu przedrzucawkowego.Jade w sob, a potem w pon na kolejne badania.
To na tyle, jesli nic nie pokrecilam:)
Najwazniejsze, ze nas zbadali i trzymaja reke na pulsie.

Emila najwazniejsze ze teraz bedziesz pod kontrola a wszystko bedzie dobrze na szczescie juz tak malutko czasu zostalo i bedziesz miala swoja kruszynke:-)
Ja dodzwonilam sie do mojej hv i jutro przyjdzie zobaczyc i moze cos poradzi:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry