reklama

Marcowe mamusie 2017

Mamy je zapisane. Od nas zależy czy je aktywujemy. Dziecko ciężko naznaczone że tak to ujme, słabsze szybciej aktywuje odpowiednie geny. Nie będę Wam robić wykładu z genetyki i procesów tworzenia chorób czy nowotworów. Rozumiem, że dla Was świat wygląda inaczej. Naszpikowalam się lekami, dotrzymalam ciaze i super. Dziecko astmatyk, alergik lub rodzi się z nowotworem. Potem trwoga do Boga czemu dziecko winne. Dziecko nie jest winne.
Moje dzieci nie mają alergii, astmy ani nic takiego.
Twojemu też tego nie życzę a takich chorób może się nabawić i z innych przyczyn.
Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę ale chyba oglądasz zbyt wiele filmów si-fi.
Pozdrawiam i miłej ciąży.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamy je zapisane. Od nas zależy czy je aktywujemy. Dziecko ciężko naznaczone że tak to ujme, słabsze szybciej aktywuje odpowiednie geny. Nie będę Wam robić wykładu z genetyki i procesów tworzenia chorób czy nowotworów. Rozumiem, że dla Was świat wygląda inaczej. Naszpikowalam się lekami, dotrzymalam ciaze i super. Dziecko astmatyk, alergik lub rodzi się z nowotworem. Potem trwoga do Boga czemu dziecko winne. Dziecko nie jest winne.
Ty już lepiej skończ pisać te bzdury. Wyssane z palca bzdury.

Zadaj o siebie tak, abyś nie musiała.
Jakoś mój lekarz bardzo pochwalił moje myślenie, to nie są moje teorie swoją drogą. To teorie ludzi znacznie bardziej wykształconych odemnie.... prowadzących od lat badania.
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
A co ty myślisz, że my, kobiety w ciąży, już od samego początku nie dbamy o siebie?
Że kobiety starające się nie dbają o siebie?
Progesteron ma się nijak do dbania o siebie.

Cała gospodarka hormonalna ma się bardzo do dbania o sobie.
Słuchajcie. Rozumiem, że macie inne podejście odemnie i je szanuję. chciałam pokazać, że istnieje inna wersja patrzenia na świat. To że wynik nie oznacza utraty ciąży, guz śmierci.
Sprawa zeszła na genetykę i choroby i etykę. Ja mam ją inna niż wy. Tu jest problem.
Dżoł nie jestem bardzo wierząca, ale modlę się o to aby wedle Twojego życzenia i każdej tu dziewczyny wszystko ułożyło się dobrze. Uwierz w to. Życie płata nam często figle i potrafi nas zaskoczyć. Nie wbijaj sobie w glowe zdań, że to koniec. Nie płacz. Twoja głowa to twoja najpotężniejsza broń:)

reklama
Cała gospodarka hormonalna ma się bardzo do dbania o sobie.
Słuchajcie. Rozumiem, że macie inne podejście odemnie i je szanuję. chciałam pokazać, że istnieje inna wersja patrzenia na świat. To że wynik nie oznacza utraty ciąży, guz śmierci.
Sprawa zeszła na genetykę i choroby i etykę. Ja mam ją inna niż wy. Tu jest problem.
Dżoł nie jestem bardzo wierząca, ale modlę się o to aby wedle Twojego życzenia i każdej tu dziewczyny wszystko ułożyło się dobrze. Uwierz w to. Życie płata nam często figle i potrafi nas zaskoczyć. Nie wbijaj sobie w glowe zdań, że to koniec. Nie płacz. Twoja głowa to twoja najpotężniejsza broń:)
To w co Ty wierzysz, do cholery? Nie jesteś bardzo wierząca, a zostawiasz wszystko w rękach natury i modlitwy. Wierzysz w elfy i bioenergię z drzewa dębu?
Z jednej strony negujesz prawa medycyny i jej moc, a z drugiej podpierasz się genetyką, nie mając o niej zielonego pojęcia.
Skończmy ten temat, bo sama się pogubiłaś w swoich wypowiedziach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry