reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny czy to jest normalne - od rana kłuje mnie w brzuchu... jak psikam kłuje, jak siedze też kłuje ...
Ja jak dzisiaj psikalam to myslalam,ze padne tak bolalo...idę do lekarza o13:30

f2w3rjjgqcxmp5c7.png

reklama
Zależy jak Was kluje. Jeśli jest to przy sikaniu, cewka to może być zapalenie. Ale jak kluje Was po bokach ( jakby jajniki ) czy macie raz na jakiś czas w pochwie uklucie jakby igła to ok wszystko.
Mnie klucie dopadło w zeszłym tygodniu w nocy i trzymało trzy dni. Właśnie boki i pachwiny. Lekarz mi mówił, że może kluczowe ze względu na rozciąganie. Ale nie wiedziałam, że to taki ból :) aż męczyłam go telefonami :)

Ja dziś wizyta na 15 nie byłam prawie 5 tygodni [emoji4]nie mogę się doczekać ,trzymajcie kciuki bo tradycyjnie jak wszystkie mam stresik czy nadal wszystko jest ok [emoji4]

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam mocno kciuki ! Ja nie byłam 3 tyg bo miałam iść w tym tyg na wizytę ale urlop akurat nam przypadał teraz a tydzień wcześniej mój lekarz był na urlopie wiec idę we wtorek i bedzie miesiąc . Denerwuje sie ale musi być wszystko dobrze !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie zawsze da sie uniknąć nacięcia krocza . Ja rodziłam 20 godzin , wyłam z bólu od początku , na końcówce juz nie miałam siły . Juz nie kontaktowałam , nie wiedziałam co sie dzieje . Klekalam na kolanach i błagałam o cesarkę . Musiałam być nacięta bo ja nie miałam juz siły przeć . Ale nawet nie czułam jak mnie nacinał , nie wiedziałam nawet kiedy . Tak juz nie wiedziałam co sie dzieje . Ja byłam bardzo mocno nacięta ze wielki krwiak mi wyszedł . Plus mi położna nie sciagla szwów bo niby rozpuszczalne były . Po miesiącu wdało sie zakażenie i Miałam wyrywane żywcem . Samo nacięcie nie boli , ważne tylko zeby do tygodnia szwy wyciągnąć !

Oj dziewczyny schodzimy na temat level hard czyli poród [emoji4]ja rodziłam sn 16h ,no nie mogę powiedzieć że wspominam to dobrze...póki co nie chce się zadręczać,ale naprawdę liczę na to,że 2 poród pójdzie szybciej...

Lepiej jak ładnie równo natną niż jakby się miało pęknąć niewiadomo w którą stronę i jak mocno. Ja mialam lekkie nacięcie, potem szycie szwami rozpuszczalnymi - żadnego ściągania. Szybko ładnie się zagoiło. No i bądźmy szczere- takie nacięcie przy bólu porodowym w ostatniej fazie to pikuś. Juz jest wszystko jedno...

Nie zawsze da sie uniknąć nacięcia krocza . Ja rodziłam 20 godzin , wyłam z bólu od początku , na końcówce juz nie miałam siły . Juz nie kontaktowałam , nie wiedziałam co sie dzieje . Klekalam na kolanach i błagałam o cesarkę . Musiałam być nacięta bo ja nie miałam juz siły przeć . Ale nawet nie czułam jak mnie nacinał , nie wiedziałam nawet kiedy . Tak juz nie wiedziałam co sie dzieje . Ja byłam bardzo mocno nacięta ze wielki krwiak mi wyszedł . Plus mi położna nie sciagla szwów bo niby rozpuszczalne były . Po miesiącu wdało sie zakażenie i Miałam wyrywane żywcem . Samo nacięcie nie boli , ważne tylko zeby do tygodnia szwy wyciągnąć !

Krwiak nie powstał przez szwy czy nacięcie krocza, tylko przez szybką fazę parcia.
I tu nie chodzi o to, ze ktoś rodzi 3h czy 20h. Chodzi o to jak położna poprowadzi fazę partych. I w takiej sytuacji każdy poród może skończyć się bez nacięcia.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Oj dziewczyny schodzimy na temat level hard czyli poród [emoji4]ja rodziłam sn 16h ,no nie mogę powiedzieć że wspominam to dobrze...póki co nie chce się zadręczać,ale naprawdę liczę na to,że 2 poród pójdzie szybciej...

Podobno drugi porod jest lżejszy. Dużo stanowi siła naszej podświadomości i umiejętność samokontroli ciała. Wiem, gdy mocno boli, trudno o samokontrolę. [emoji12] Jednak da się... Ja znalazłam taki sposób w trakcie porodu, że bujałam się na piłce. Wtedy idealnie mogłam panować na sobą i bólem. [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry