reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

Kurcze dopiero dzisiaj Was odnalazłam:-) :)
Przyjmiecie jeszcze jedną marcówkę?

Termin mam na 7 marca. To będzie drugie dziecko. Mam już 3 letniego chłopczyka. Mam 36 lat a obok pęcherzyka mam krwiaka więc ciąza od początku zagrożona i dostalam zwolnienie. 2 tyg bralam duphaston. Kolejną wizytę mam na 29 sierpnia i tego dnia również prenatalne. Podstawowych badan krwi jeszcze nie zrobilam - mam zrobić przed wizytą i dopiero założą mi karte.
Ogólnie czuję się senna, osłabiona no i mam mdłości. Ale zaczynają pojawiac sie dni kiedy mam więcej energii.

reklama
Kurcze dopiero dzisiaj Was odnalazłam:-) :)
Przyjmiecie jeszcze jedną marcówkę?

Termin mam na 7 marca. To będzie drugie dziecko. Mam już 3 letniego chłopczyka. Mam 36 lat a obok pęcherzyka mam krwiaka więc ciąza od początku zagrożona i dostalam zwolnienie. 2 tyg bralam duphaston. Kolejną wizytę mam na 29 sierpnia i tego dnia również prenatalne. Podstawowych badan krwi jeszcze nie zrobilam - mam zrobić przed wizytą i dopiero założą mi karte.
Ogólnie czuję się senna, osłabiona no i mam mdłości. Ale zaczynają pojawiac sie dni kiedy mam więcej energii.

Czesc! U mnie krwiak po 10 dniach sie wchłonął mam nadzieje ze bedzie u Ciebie podobnie. Takie krwiaki ponoć często sie zdarzają :-(

No mój jest dość spory i na pierwszej wizycie (ok 7-8 tyg) lekarka uprzedzila mnie że może byc bardzo źle. Nie mialam żadnych objawów typu plamienia itp. Wyszlo dopiero na usg. Mam bardzo uważać na siebie. Po 2 tyg kontrola i na usg dalej byl ale niby juz bardziej sformowany i lekarka powiedziala, że możliwe że się zacznie wchłaniać. No i dopóki sie nie wchlonie to zero sexu

Wczoraj wieczorem doczytałam, a dziś już 20 stron. Oj, cisniecie dziewczyny. Co do prywatnej grupy, jestem za. Chociaż wiem, że mało się udzielam z braku czasu. Ale zawsze chętnie odczytuje.

No chyba ze w irlandii to co innego niz Wielkiej brytani.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Ja jestem teraz w Wielkiej Brytanii. Z tego co się nasluchalam to już wiem, że rodzic jadę do Polski. Jestem w 8tyg ciąży, a dopiero za miesiąc idę na pierwszą wizytę z położna, bo tutaj do ginekologa się nie chodzi. Jak poszłam pierwszy raz i powiedziałam, że myślę, że jestem w ciąży, ale nie jestem pewna to pani...zmierzyla mi ciśnie i powiedziała, że jak będę to się sama dowiem i mi gratuluje. Po czym wydrukowala 10 kartek o tym co jesc, co nie, o alkoholu, narkotykach itd i koniec wizyty. Jutro mam wizytę w związku z tym że alergia bardzo mi dokucza. Ale pierwsze usg i badania krwi (o ile w ogóle mi będą chcieli zrobić) dopiero w 12 tyg.

reklama
Do góry