reklama

Marcowe mamy 2015

No właśnie podstawy nie pić nie palić nie jeść surowego miecha i lusterka narażonych rzeczy wystarczy. Nie ma się co nakręcac ani też po stracie zastanawiać czy to nasza wina bo nie nasza nie jesteśmy patologia która ma za przeproszeniem w dupie ze nosi dziecko tylko chcemy tych maluszków i nie robimy nic przeciwko nim. Ostatnio czytałam ze w ciąży należy pić wodę, ostrożnie z sokami, kawy nie ewentualnie jakaś cienka herbatę :0 nie ziołowe bo mogą szkodzić :0 no błagam :0 pragnę spac 24 godziny na dobę jak mam się ratować? Moja koleżanka piła do 7 miesiąca redbulle :0 to do mnie nie przemawia wole spać w pracy tyle ze nie mogę więc mam problem ;)

reklama
Kasik ja biore luteine dopochwowo ale nie korzystam z tego aplikatora wydaje mi sie ze to tak jakos za głeboko by poszło a nie chciałabym czegos podraznic bo zapewne jak zobaczyłabym krew to bym sie przeraziła wiec nie uwzywam aplikatora radze sobie sama:-p

Salomii masz rację. Nie można dać się zwariować. Jasne, że trzeba dbać o siebie, ale i sprawiać sobie trochę przyjemności. Wczoraj wciągnęłam słoiczek grzybków marynowanych. Czy to zdrowe? Z pewnością nie, ale za to jakie pyszne. Dziś chodzą za mną frytki...
ja też nie mogę doczekać się usg... Jeszcze ponad tydzień... I pewnie pod koniec sierpnia badania prenatalne, którymi już teraz się stresuję.

Tak apropos używania kosmetyków i odżywek w ciąży to wydaje mi się ze nie jest to takie łatwe aby wywołać poronienie przez taką rzecz. Zauważcie ile k obiet na necie szuka sposobów na...kobiet młodych, po wpadkach, kobiet których nie rozumiem ale jednak daje mi to do myślenia jeśli chodzi o zachowanie rozsądku w ciąży.

wg mnie nie chodzi o poronienie a mozliwość spowodowania chorób płodu, wad rozwojowych... i tak zarówno w przypadku jedzenia nie chodzi o to, że niezdrowe a o to, że mozna się zarazić toksoplazmozą czy listerią... jesli chodzi o chemię to też na pewno są jakieś srodki, których używać się nie powinno...
Salomi... po stracie nie da się nie rozmyślać....mysli same krążą po głowie...
Natalia witaj :happy2:

Te wszystkie antycellulitowe mazie nie są wskazane ponoć, a te ciążowe od 4 mc choć nigdy nie używałam. Najlepsza jest zwykła oliwka dla dzieci na brzuszek, nawilża, natluszcza- jest super.z kremów używam nawilzajacych tylko loreala bo jestem alergiczka, albo tej serii ecco- naturalne, delikatne kosmetyki a cena nie zwala z nóg. Z przeciwzmarszczkowymi nie miałam jeszcze do czynienia. Wędzone tylko na gorąco, bo na zimno może być surowe, sery pleśniowe, typu feta - też odpadają. Owoce myte itd.

reklama
Co do sera feta, toteż spotkałam się z różnymi opiniami. Jeżeli jest produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego, to wtedy nie zawiera on szkodliwych bakterii.
Ale może masz rację, lepiej czasem dmuchać na zimne :-D.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry