reklama

Marcowe mamy 2015

Cześć laski.

Okropna pogoda dzisiaj.

Ja się zastanawiam nad powrotem do pracy. Muszę się dowiedzieć jakie wynagrodzenie będę dostawać.

Co do kobiet pijących w ciąży to ja się będę mocno zastanawiała czy na swoim ślubie cywilnym w październiku mogę się napić odrobiny szampana. Nie rozumiem kobiet,które piją alkohol litrami.

reklama
ja nie potrzebuje teściowej do dobijania. wystarczy że moje pierwsze dziecko ważyło 4075 i miało 60 cm:-D.
drugie raczej mniejsze nie będzie:baffled:, biorąc pod uwagę, że zarówno ja jak i mąż wagę urodzeniową mieliśmy powyżej 4 kg... a młodszy brat męża - równo 5 kg:baffled::sorry2::baffled:

Koleżanka urodziła naturalnie bez żadnego szycia synka 5250g, nie chcieli jej cesarki zrobić pomimo grubo przekroczonego terminu, bo się upierali, że na usg waga wychodzi w normie. A potem cały szpital pielgrzymowal zobaczyć tego wielkoludka :]

Dzień dobry;-)
U mnie też dziś pochmurno:-(, aż nic się nie chce...a ja sobie wynalazłam mase roboty bo dziś usg NT o 18 i jak nigdy nie stresuje się przed wizytą tak dziś dziwny niepokój mnie dopadł...

Jej dziewczyny pracuję w domu i coraz ciężej mi zasiąść do komputera i zająć się tym czym powinnam. Właśnie kupiłam dwie gazetki o dzieciach i pewnie wchłaną mnie na dłuższą chwilę. Nie wspominając już o tym, że wstałam rano z mężem, a później jednak dospałam do 10.

karola322, myślę, ze możes tantum verde w aerozolu. no i coś do ssania, najlepiej zapytaj w aptece. to już 2 trymestr, wiec można więcej troszke farmakologii
(...)
ktoś już tu kiedys pisał, że bąbelek nie lubi wtorku.
mój też nie lubi. zdecydowanie. dziś ponownie skłon przed porcelanką. tak bez zapowiedzi nawet specjalnej.
no coś mi mówi, że to moje dziecięcię urodzi się we wtorek i do ostatniego wtorku da matce popalić ;-)

Elżbietka, to Moje Maleństwo wtorku nie lubiło, BARDZO... Też stwierdziłam, że na pewno we wtorek urodzę! :-p
Piszę w czasie przeszłym bo teraz odpuściło mamie wtorkowe spotkania z porcelaną, właściwie odpuściło dolegliwości w ogóle :tak: Czego i Tobie życzę! :-D

O Tantum Verde pytałam w aptece, powiedzieli że można. Teraz też psikam trochę, bo postanowił się odezwać ząb mądrości :angry::angry::angry: Mam całe obolałe dziąsło i aż rana mi się robi. Boli :no: A tantum pomaga na stany zapalne więc jest dużo lepiej.

Co do nałogów jakichkolwiek to jestem całkowicie na NIE. Nawet nie mówię o narkotykach, bo szkoda język strzępić nad patologią, ale papierosy czy picie są wg mnie niedopuszczalne w ciąży. Zero tolerancji. Kropka.:crazy:

Teraz nawet cukierka z alkoholem nie jem haha. ;-)

Kropelka, gratuluję udanej wizyty! Kolejny fikający maluszek, witaj w klubie ;-)

Z@t, gratuluję kolejnej córci :tak: i tego, że krwiak się ulotnił, ulga! :-)

Madwa mam to samo. Jak oglądam Wasze fotki z usg, to łezka się w oku kręci ;-)

KasikP, to równiez trzymam kciuki za wizytę &&&

reklama
z kazdym dniem te nasze Maluszki sa coraz bardziej namacalne :-)

moj syn urodzil sie z waga 3000g i 48cm na tydzien przed terminem. no, ale jego ojciec to byl kurdupel ;-).
moj M jest wysoki i byl bardzo dorodnym noworodkiem. jego brat ciut mniejszy, ale bynajmniej nie malutki. wiec ogolnie moj M mnie straszy, ze Dzidzia bedzie duza. i obawiam sie, ze to niestety bardzo prawdopodobne, bo ja mam 178... co prawda bylam noworodkiem standardowym, ale uroslam duza.
no, ale co zrobic. jaka Dzidzia urosnie taka bede musiala urodzic. a kochac bede z checia jaka by nie byla. jjz kocham tego Malego Skocznego Ludzika.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry