Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Cześć dziewczynki upał na maksa ja zaszylam się w chłodnym domku i leże
Tak piszecie o tym duphastonie ze AZ się boje chyba go odstawia na własna rękębo aAZ się boje o moje maleństwo
Kasik P z trgo co wiem jak sie zaczelo brac duphaston to do 12 tc dobrze go brac a potem stopniowo odstawiac. Nie ma co sie martwic na zapas
U nas bedzie ponad 4,5 roznicy chcialam mniej a wyszlo jak wyszlo. Sa plusy i minusy takiej roznicy
ja całe życie mam problem z progesteronem, wiec bez duphastonu nie wiem czy bym dała radę ciążę donosić. wiec łykam póki co. w pierwszej ciązy też brałam (miałam krwawienie), dziecko urodziło się zdrowe i "normalnie napięte".
co do różnicy wieku - u nas będzie ponad 8 lat. ale neistety - takie uroki trudności z zaciążeniem... antykoncepcji używaliśmy przez pół roku po porodzie. tylko dlatego, że po CC kolejna ciąża tak od razu nie wskazana. no i tak nam sie zeszło.
teraz tylko pozstaje mieć nadzieję, że maleństwo przyjdzie na świat w terminie :-)
hej!
bardzo chętnie dołączę do grona mamuś marcowych 2 testy pokazały po 2 krechy, jedna beta pokazała 414, druga beta tydzień później już ponad 4 tys. - wg. OM termin mam na 15 marca
Byłam jak na razie na jednej wizycie u ginekologa ale nie miałam jeszcze usg ani zakładanej książeczki. Wszystko czeka mnie w piątek
powiem Wam, że dość szybko zakładają Wam te książeczki ciąży.. u mnie lekarz nawet nie wspomniał (7 tydzień), bo powiedziała, że to za wcześnie, dopiero zatem za 2 tygodnie będę miała..
u mnie na wizycie 11 lipca powiedziała że nie zakłada mi jeszcze bo na etapie na jakim wtedy byłam jest to ciąża biochemiczna. ale z tego co mówiła lekarka to 25 mam mieć już usg i założoną książeczkę jak wszystko będzie dobrze nie mogę się doczekać!!!
Wlasnie kiedy wam zakladali? Ja bym chciala zalozyc bo wtedy moge robic badania be chodzenia po innych lekarzach w ramach swojego pakietu, wiec bede chciala poprpsic o ksiazecze na wizyte ide w srode a bedzie to pewnie 5 tyg z hakiem
hej mi w pierwszej ciąży założyła kartę ciąży w 10tc a w drugiej w 9tc.... w obu przypadkach karta zakładana była na 2 wizycie.... teraz nie wiem jak będzie bo 2 wizyta będzie przypadała na równo 7tc (wg moich obliczeń... zobaczymy co powie USG)