reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Bar Bra bujaczek swietny, ale nie na poczatek. Jest mocno wyprofilowany, wiec dla malutkiego dziecka sie nie nadaje, chyba ze cos podlozysz pod plecki:) ale juz 3-4miesieczniaka spokojnie mozna wlozyc:) Kuba uzywal go dlugo, bo najpierw sie w nim bawil, potem najczesciej jadl tam mleczko a pozniej sam siadal jak chcial odpoczac albo bajke obejrzec:)

Ja urodzilam Kube w 37tyg 6dniu i teraz tez mam nadzieje ze tak urodze :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Siwa a jak to bylo z pierwszym synkiem, tez byl problem z dużą glowa?

Cien ech Ty to sie masz z tym tetnem, oby znalezli dla Ciebie szybko rozwiazanie...

Juana o ! Podsunelas mi pomysl na obiad, super :)

U mnie mielone z burakami byly w zeszlym tygodniu, wyszlo tego na 2 dni, a jeszcze moi rodzice zaprosili nas na weekend zgadnijcie na jaki obiad, hehe. U mnie dzis barszcz ukrainski wiec i buraki byly, ale ja je przelkne tylko w postaci zasmazanego puree ;)

Mloda mama ja nie musialam sie umawiac z anestezjologiem, na ip mnie pytali czy bede chciala znieczulenie i tyle.. Z tym szczypaniem to pewnie infekcja, bez recepty dostaniesz clotrimazol, mozna w ciazy uzywac. A tak to jak Juana pisze pimafucin (pimafucort?) jest niezly, ale on jest na recepte

Manka mi aie wydaje ze styknie ubranek, aczkolwiek pokusilabym sie o jakies koszulki zeby byla rownowaga ze spodniami :P ja mam ze 4 pajace neutralne ale to dla mnie jak pizama, takze ewentualnie wyjme jeszcze szaro rozowe po Lauruśce, 2 pary śpiochów, 3 polspiochy i z 5 par spodenek. Bodow nawet nie wiem ile, ok 6 z dlugim i znacznie wiecej z krotkim. Sweterkow czy bluz mam zdecydowanie za malo, ale to juz dokupie jak bede pewna ze bedzie siusiak ;)

Alia zdrowka

Kubusiowa na jak dlugo starczyl wam taki lezaczek?

Sylvi bzdura, moja wyszla 10 dni po terminie ;) caly 9 dzien mnie meczyla i caly 9 miesiac nie mogla sie zdecydowac czy wysc czy nie, co chwile mialam skurcze

Kate i super, jak to mowia najciemniej pod latarnią, co kupiliscie?

Ostatnia edycja:
XD laski ja to jakaś przygłupia jestem. Wiele razy się zastanawiałam jak to jest jak dziecko ma czkawkę i właśnie się zorientowałam, że moja mała ma codziennie :P leże sobie i trzymam rękę na brzuchu a tu zaczyna się puk puk puk. W tym samym miejscu i trwa kilka minut i wtedy gdzieś przeczytałam na forum jak któraś z Was piszę o czkawce i się skapnęłam, że moja właśnie ma i że ma tak codziennie :)

Nailie te lezaczki toretycznie sa do 9 kg. Ale w praktyce starcza na duuuzo dłużej:) synus lubil rano ogladac w nim bajki jeszcze jak mial 14-15 miesiecy:) potem jak zaszlam w ciaze to schowalismy, zeby nie pamietal ze to byl jego:)
Tu ma 14 miesiecy:
2a480c42acfb8533747233a6769c97a5.jpg

Ja tez sie nie musialam i nie musze umawiac z anestezjologiem. Na porodowce w pewnym momencie po prostu polozna powiedziala, ze zaraz przyjdzie anestezjolog i da znieczulenie;) ale u mnie bylo tak, ze po trzech dniach bez snu zasypialam miedzy skurczami[emoji14] gdyby nie znieczulenie i 2 godziny ciaglego snu po nim to nie wiem jak bym urodzila;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Mój synuś ma kilka razy dziennie czkawke :) zaczełam sie zastanawiac czy on w ogóle śpi? Wiercipieta mały hehe
Ja też mam nadzieje że urodze troszke wczesniej. Pierwszy syn dwa dni przed terminem drugi juz tydzień przed terminem... Ciekawe w którym tygodniu trzeciemu sie zechce wyjsc :)

Ale mam smaki dziewczyny dzis okropne... Przed chwila zjadłam bułki w mleku ... dzieciństwo sie przypomina hehe i mam ochote na fasolke szparagowa...

Któraś pisała o barszczu ukraińskim... i chyba jutro zrobie ale mały garnuszek bo moi faceci to nie chetnie jedza a dla mnie jednej mały garnuszek starczy....

Cocosh, ja tez niedawno sie zorientowałam ze moj mały ma czkawki! I to praktycznie co noc. Możliwe ze w dzien tez miewa, ale juz tego tak nie wyłapuje. Ale sie śmiałam sama z siebie, ze wcześniej sie nie zorientowałam ze takie regularne delikatne odbijanie sie dziecka w brzuchu góra, dół to czkawka :D

serduszko, ja tez ostatnio jadłam bułkę w mleku:) a teraz opycham się marchewkami, tak mnie jakoś naszło:)

u mojej małej też czkawka przynajmniej dwa razy dziennie, a poza tym tak dziś kopie, że o mało z brzucha nie wyskoczy

reklama
oj dziewczyny, litości nie macie, tyle stron od wczoraj?;)

spróbuję was nadrobić jak młodego położę spać..
ja wczoraj myślałam że na IP wyląduje, bo miałam częste skurcze...wzięłam 2 nospy, prysznic i powoli przeszło,, ale padłam o 21 i spałam prawie do 8...tylko dziś czuję się jak bym wcale nie spała. w sobote wizyta, mam nadzieję, że nic tam się nie dzieje, bo mam wrażenie że dziś opadł brzuch..
chyba w końcu muszę zacząć pakować tę torbę, bo się jeszcze za to nie zabrałam. dziś znajomy mi powiedział, że córy zazwyczaj przed terminem się rodzą. Czy u mamusiek dziewczynek też tak było?
Ja obie corki po terminie rodzilam i musieli wywolywac:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry