• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Bar Bra bujaczek swietny, ale nie na poczatek. Jest mocno wyprofilowany, wiec dla malutkiego dziecka sie nie nadaje, chyba ze cos podlozysz pod plecki:) ale juz 3-4miesieczniaka spokojnie mozna wlozyc:) Kuba uzywal go dlugo, bo najpierw sie w nim bawil, potem najczesciej jadl tam mleczko a pozniej sam siadal jak chcial odpoczac albo bajke obejrzec:)

Ja urodzilam Kube w 37tyg 6dniu i teraz tez mam nadzieje ze tak urodze :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Siwa a jak to bylo z pierwszym synkiem, tez byl problem z dużą glowa?

Cien ech Ty to sie masz z tym tetnem, oby znalezli dla Ciebie szybko rozwiazanie...

Juana o ! Podsunelas mi pomysl na obiad, super :)

U mnie mielone z burakami byly w zeszlym tygodniu, wyszlo tego na 2 dni, a jeszcze moi rodzice zaprosili nas na weekend zgadnijcie na jaki obiad, hehe. U mnie dzis barszcz ukrainski wiec i buraki byly, ale ja je przelkne tylko w postaci zasmazanego puree ;)

Mloda mama ja nie musialam sie umawiac z anestezjologiem, na ip mnie pytali czy bede chciala znieczulenie i tyle.. Z tym szczypaniem to pewnie infekcja, bez recepty dostaniesz clotrimazol, mozna w ciazy uzywac. A tak to jak Juana pisze pimafucin (pimafucort?) jest niezly, ale on jest na recepte

Manka mi aie wydaje ze styknie ubranek, aczkolwiek pokusilabym sie o jakies koszulki zeby byla rownowaga ze spodniami :P ja mam ze 4 pajace neutralne ale to dla mnie jak pizama, takze ewentualnie wyjme jeszcze szaro rozowe po Lauruśce, 2 pary śpiochów, 3 polspiochy i z 5 par spodenek. Bodow nawet nie wiem ile, ok 6 z dlugim i znacznie wiecej z krotkim. Sweterkow czy bluz mam zdecydowanie za malo, ale to juz dokupie jak bede pewna ze bedzie siusiak ;)

Alia zdrowka

Kubusiowa na jak dlugo starczyl wam taki lezaczek?

Sylvi bzdura, moja wyszla 10 dni po terminie ;) caly 9 dzien mnie meczyla i caly 9 miesiac nie mogla sie zdecydowac czy wysc czy nie, co chwile mialam skurcze

Kate i super, jak to mowia najciemniej pod latarnią, co kupiliscie?

Ostatnia edycja:
XD laski ja to jakaś przygłupia jestem. Wiele razy się zastanawiałam jak to jest jak dziecko ma czkawkę i właśnie się zorientowałam, że moja mała ma codziennie :P leże sobie i trzymam rękę na brzuchu a tu zaczyna się puk puk puk. W tym samym miejscu i trwa kilka minut i wtedy gdzieś przeczytałam na forum jak któraś z Was piszę o czkawce i się skapnęłam, że moja właśnie ma i że ma tak codziennie :)

Nailie te lezaczki toretycznie sa do 9 kg. Ale w praktyce starcza na duuuzo dłużej:) synus lubil rano ogladac w nim bajki jeszcze jak mial 14-15 miesiecy:) potem jak zaszlam w ciaze to schowalismy, zeby nie pamietal ze to byl jego:)
Tu ma 14 miesiecy:
2a480c42acfb8533747233a6769c97a5.jpg

Ja tez sie nie musialam i nie musze umawiac z anestezjologiem. Na porodowce w pewnym momencie po prostu polozna powiedziala, ze zaraz przyjdzie anestezjolog i da znieczulenie;) ale u mnie bylo tak, ze po trzech dniach bez snu zasypialam miedzy skurczami[emoji14] gdyby nie znieczulenie i 2 godziny ciaglego snu po nim to nie wiem jak bym urodzila;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Mój synuś ma kilka razy dziennie czkawke :) zaczełam sie zastanawiac czy on w ogóle śpi? Wiercipieta mały hehe
Ja też mam nadzieje że urodze troszke wczesniej. Pierwszy syn dwa dni przed terminem drugi juz tydzień przed terminem... Ciekawe w którym tygodniu trzeciemu sie zechce wyjsc :)

Ale mam smaki dziewczyny dzis okropne... Przed chwila zjadłam bułki w mleku ... dzieciństwo sie przypomina hehe i mam ochote na fasolke szparagowa...

Któraś pisała o barszczu ukraińskim... i chyba jutro zrobie ale mały garnuszek bo moi faceci to nie chetnie jedza a dla mnie jednej mały garnuszek starczy....

Cocosh, ja tez niedawno sie zorientowałam ze moj mały ma czkawki! I to praktycznie co noc. Możliwe ze w dzien tez miewa, ale juz tego tak nie wyłapuje. Ale sie śmiałam sama z siebie, ze wcześniej sie nie zorientowałam ze takie regularne delikatne odbijanie sie dziecka w brzuchu góra, dół to czkawka :D

serduszko, ja tez ostatnio jadłam bułkę w mleku:) a teraz opycham się marchewkami, tak mnie jakoś naszło:)

u mojej małej też czkawka przynajmniej dwa razy dziennie, a poza tym tak dziś kopie, że o mało z brzucha nie wyskoczy

reklama
oj dziewczyny, litości nie macie, tyle stron od wczoraj?;)

spróbuję was nadrobić jak młodego położę spać..
ja wczoraj myślałam że na IP wyląduje, bo miałam częste skurcze...wzięłam 2 nospy, prysznic i powoli przeszło,, ale padłam o 21 i spałam prawie do 8...tylko dziś czuję się jak bym wcale nie spała. w sobote wizyta, mam nadzieję, że nic tam się nie dzieje, bo mam wrażenie że dziś opadł brzuch..
chyba w końcu muszę zacząć pakować tę torbę, bo się jeszcze za to nie zabrałam. dziś znajomy mi powiedział, że córy zazwyczaj przed terminem się rodzą. Czy u mamusiek dziewczynek też tak było?
Ja obie corki po terminie rodzilam i musieli wywolywac:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry