reklama

Marcowe mamy 2016

Ja tez nadal biore kwas foliowy, skoncze opakowanie i potem kupie jakies wit. Mi tez lekarz nic nie wspominal, ale z tego co pamietam to kwas sie bralo do konca 1 trymestru.
natka- pieluchy tetrowe zwykle i kolorowe, butelki i smoczki. Na razie tyle, i tak jak dostane paczke to nie bede jej otwierala.

reklama
Dziewczyny jak już rozmawiacie o tygodniach, to może któraś się orientuje jak to się ma do miesięcy ciąży? Dzisiaj przy okazji załatwiania kilku spraw jedna z pań mnie zapytała w którym miesiącu ciąży jestem, a ja że nie wiem, bo na tygodnie liczę :) A dzisiaj mam 14t1d, to który miesiąc?

Dzastibasti ja na miesiące też kiepsko przeliczam. Tygodniami łatwiej mi się operuje. Tak na oko bym powiedziała, że u Ciebie 4 miesiąc, ale mogę się mylić.

Ja mam równo na liczniku 15 tc.

A co do kupowania to póki co nic nie kupuję, czekamy, aż poznamy płeć. Cicho liczę, że będzie Tosia, ale najważniejsze by zdrowe.

Ale dziś pogoda, ciągle pada.
Byłyśmy dziś z Haneczką poskakac w kałużach.

Kustronka, mi na trądzik pomogła seria z Ziaji taka linia dermatologiczna do skory z problemami tradzikowymi, kupiłam sobie żel do mycia twarzy i tonik, plus dwa kremy tez z Ziaji ale juz takie normalne, ujędrniające oczywiscie haha
zakupilam jeszcze peeling enzymatyczny tez z Ziaji taki niebieski z serii Sopot dla 30+ i muszę przyznać, ze jak dla mnie rewelacja.
Ja mam w ogóle duże problemy jeśli chodzi o kosmetyki do twarzy bo dosłownie prawie po wszystkim mnie wysypuje, nakupiłam sobie kremów po 200 zł i tylko w dekolt je wcierać moge haha

ja dzis na obiad zupa krem z dyni, nie mogłam sie oprzeć jak zobaczyłam dynie w sklepie a na drugie dorsz z kiszona kapusta, ktora ostatnio zajadam codziennie:-D

co do zębów ja po pierwszej ciazy nie miałam żadnych ubytków, ale na wszelki wypadek codziennie piłam mleku plus jadłam jogurty zeby dziecku wapń dostarczać i zeby nie musiało ciagnąć z moich zębów i kości. Tydzien temu byłam na kontroli, poki co nie ma żadnych ubytków i oby juz tak pozostało.

sciskam mocno wszystkie brzuszki;-)

A ja jak jestem np. w 12 tyg i 4 dniu to lekarz wpisuje 12 tydzien. I w Polsce, i w Norwegii:)

Co do kupowania rzeczy to ja praktycznie nic nie kupuje:) wyprawke mam i dla chlopca i dla dziewczynki;) jedynie ciuszki na 56 kupie:) no i pewnie skusze sie na cos co naprawde wpadnie mi w oko;) Ale troszke zazdroszcze dziewczynom, ktore beda mialy pierwsze dziecko. Cudownie jest kompletowac pierwsza wyprawke:)

Mnie już korci żeby zaczać kompletować wyprawke. Jeszcze sie wstrzymuje. Chyba po usłyszeniu w 5 tc że mamy 50 na 50 żeby utrzymać tą ciąże starałam sie nie przyzwyczajac do myśli że jestem w ciazy dopiero powoli się uspokajam że sie udało i bedziemy rodzicami :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry