reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
cocosh, piękny masz dom, a ten projekt w środku bajka, moje klimaty:) my mieszkamy 6 rok, a już bym najchętniej wszystko pozmieniała, narazie remontujemy trochę salon, też zrobiliśmy białe cegiełki na ścianie i biała ława z palet zamówiona:)

Ech 2 raz pisałam posta i mi się skasował, raczej nie dam rady was nadrobić :sorry:

Sylvi
w poprzedniej ciąży lekarz mi zalecił psikacz tantum verde i orofar na gardło, brałam, mała zdrowa jak ryba i najważniejsze że po orofarze gardło nie bolało. Z naturalnych rzeczy to znajoma poleciła mi zjeść łyżkę naturalnego miodu i też była ulga :tak: My remontowaliśmy mieszkanie 2 lata temu i normalnie nie wiem co miałam w głowie przy robieniu salonu, teraz bym zupełnie inaczej go zrobiła :sorry:

Co do różnicy wieku to chyba zależy od człowieka, bo mam znajomą co ma 2 starszego rodzeństwa, siostra jest starsza o chyba 12 lat, brat o 10 i właśnie ta starsza siostra lepiej się dogaduje z młodszą, niż z bratem, gdzie jest taka mała różnica wieku. Dodam, że mają do siebie z 200 km, rozmawiają przez telefon codziennie. Za to znam rodzeństwa z małą różnicą wieku typu 3 lata to wiecznie jest między nimi podświadome współzawodnictwo, nawet jak już są osobami dorosłymi, mającymi swoje rodziny itp.

Cocosh my wszystkie rzeczy małej zmieściliśmy w 1 komodzie :tak: Dopiero potem trzeba było pomyśleć chociażby o skrzynce na zabawki, bo tego się tyle zbiera, że nawet nie wiadomo kiedy nie ma gdzie tego trzymać. To bardzo mało ważysz, ja przy tym wzroście startuję z 60 kg, ostatnio było 1,5 na plusie. Jak schudłam 7 kg w pierwszej ciąży to szybciutko w 2 trymestrze nadrobiłam do starej wagi, po porodzie od razu miałam wagę tą o 7 kg mniejszą i tak się utrzymywała przez długi czas, a nic z nią nie robiłam. Może Twój organizm po prostu potrzebuje większych zapasów, bo z tego co pamiętam pisałaś że byłaś na diecie przed ciążą? ;-) Ja bym się nie przejmowała tak bardzo, na tarczycy się nie znam, ale skoro masz ustawione leki to nie powinno być problemu. Ponoć jest zalecane by przytyć ok 15 kg, a co najmniej 9, o ile się nie mylę.

My wczoraj robiliśmy chrzciny, jak którejkolwiek przyjdzie do głowy czekać z tym nie wiadomo ile jak my, to odradzam :szok: Jeszcze myślałam, że mi się od 2 dni dziecko rozkłada akurat na to wydarzenie, wczoraj wieczorem patrzę, czemu była taka niegrzeczna, a tu ząb wyłazi... Też ma wyczucie czasu... W każdym razie objadłam się wczoraj po uszy, a jeszcze tyle jedzenia zostało, kto to wszystko zje :szok:

Misana880 - ja jestem jeszcze z Krakowa, chociaz przeprowadzam sie do Wieliczki od stycznia :)
Szukam wlasnie jakis zajec fitness lub pilates dla ciezarnych. Pomimo ze znalazlam cale mnostwo szkol, to maja po trzy zajecia na tydzien i najczesciej w godzinach porannych..

cocosh, piękny masz dom, a ten projekt w środku bajka, moje klimaty:) my mieszkamy 6 rok, a już bym najchętniej wszystko pozmieniała, narazie remontujemy trochę salon, też zrobiliśmy białe cegiełki na ścianie i biała ława z palet zamówiona:)

Dziękuję. :) też sie boję właśnie że za bardzo szastamy kasą a i tak za kilka lat będziemy już chcieli coś innego.
Białe cegiełki wyglądają super a na stolik właśnie szukamy gdzieś palet :)

reklama
cocosh ładny domek :-)

misana ja jestem z Knurowa koło Gliwic :tak:

mała mi ja się ważę w domu i mam 44 kg a u położnej miałam 42,8 a ostatnio 43,9 po wakacjach więc będę się sugerowała narazie tą wagą od położnej bo moja może przekłamywać :-pjakoś nigdy nie miałam problemu z jedzeniem ale teraz mogła bym coś chociaż odrobinkę przytyć a tu nic:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry