Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
La_Luna- ja z bolem glowy meczylam sie w najwieksze upaly. Pomogl paracetamol i wapno do rozpuszczenia w wodzie- czulam sie jak nowo narodzona.
Dla chlopca Ksawery, a dla dziewczynki Lucja tylko nie wiem co na to m, bo to imie mojej babci ale jako jedyne mi sie podoba.
A u mnie zaczynają się skurcze w nogach :/. W szczególności nad ranem jest masakra. Ale w poprzedniej ciąży też tak miałam, bo na codzień uzupełniałam magnez a teraz to zapomniałam lekarza zapytać czy mogę i już wychodzą braki. A Wy dziewczyny bierzecie jakiś magnez?
Magnez z tego co pamiętam to można ale dawkę musi wyznaczyć lekarz..
A jak z kwasem foliowym? Ile mamy go brać.. zapomniałam ostatnio zapytać lekarza a kończy mi się i nie wiem czy kupować dalej czy wystarczy..
W pierwszej ciąży kazała mi brać tylko do końca pierwszego trymestru ale wtedy długo staraliśmy się o dziecko i wcześniej brałam już kilka miesięcy..
Taka ładna pogoda a ja z gilem i bolącym gardłem w łóżku
no i jeszcze pracować trzeba...
mnie już kazał odstawić kwas foliowy, biorę witaminy z dha i one też go zawierają. Duphaston też już odstawiony, został jeszcze Acard.
Co do imion, to u nas jeszcze temat otwarty, jest parę propozycji dla dziewczynki Martyna, Marcelina, Karolina, dla chłopaka Marcel, Igor, Krzyś, ale jeszcze pewnie się 100 razy zmieni