reklama

Marcowe mamy 2016

A co to jest lekkie śniadanie?
Pamiętam jak pojechałam pod koniec ciąży do szpitala na masowanie szyjki macicy żeby szybciej urodzić. Tzn żeby wywołać poród. Lekarz mnie podmasowal po czym powiedział, że mogę jechać do domu i zjeść lekka kolacje... a miałam ochotę na kfc... więc wstapilismy ;)
Była godz 21, a o 1 w nocy zaczęły mi się skurcze...
Po prostu nie sądziłam że to tak szybko nastąpi;)

reklama
Isia no ok, rozumiem. Tylko dla mnie jest to niepojęte. Mm to mleko zastępcze i jak sama nazwa mówi zastępuje ono pokarm matki, więc już tu się zapala lampka, że mleko matki jest najlepszym pokarmem dla maluszka. W końcu natura tak nas stworzyła. Ale lepiej już zakończyć temat.

Fanti uwierz mi sprawdzałam juz w wielu źródłach. Tu podam pierwsze lepsze:"badanie w kierunku cukrzycy ciążowej wykonujemy dopiero w 24.-28. tygodniu ciąży. Jest to badanie przesiewowe (niediagnostyczne), zwane testem doustnego obciążenia 50 g glukozy lub testem O’Sullivana. Polega ono na wypiciu 50 g glukozy, a następnie oznaczeniu po 60 minutach glikemii u ciężarnej. Do tego badania pacjentka nie musi być na czczo." Drugie- jestem na innym forum na którym już dużo mamuś miało glukoze i połowa z nich była po lekkim śniadaniu i nie wyszła im żadna cukrzyca! Trzecie- mój lekarz ma ponad 60 lat, więc chyba spore doświadczenie, nie sądzisz? Jesli każdej jego pacjentce wychodziłaby cukrzyca ciążowa chyba powiązałby to z jedzeniem sniadania??? Czy myślisz, że nie wpadłby na to?
Więc nie mów mi, że po zjedzeniu jednej bułki z serkiem od razu mam zaznaczyć w laboratorium (swoją droga tym samym, w którym mój lekarz przyjmuje), że proszę zwrócić uwagę, bo na pewno mi wyjdzie cukrzyca :P. Proszę Cię! :P

Isia dla mnie lekkie śniadanie to np. bułka z twarożkiem. Nic słodkiego. I tak jak pytałam na innym forum to tam mamy też to potwierdzały- po prostu nie jeść nic słodkiego od rana, ale zjeść można.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry